Přejít na obsah

Jak doručuje pošťák u vas?


Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...

In Time v pohodě. V pondělí zaplaceno a dnes doručeno. Maník měl dorazit mezi 8-12 ale nestíhal a tak brnknul,(12:30) ,že do hodinky to mám doma a stalo se.

InTime? Jsem v šoku. Ale je to jako všude o lidech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím ještě nezklamali,to už o ČP a PPL říct nemohu.

A vidíš, jak jsem tu již někde podrobně rozebíral, u nás je to naopak. Intime totálně ve p.deli, PPL, DPD, GLS, ČP bez výhrad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové,

 

Dělám ve větším e-shopu, kde primárně expedujeme skrze PPLku a poměrně často dostáváme feedback od zákazníků. V návaznosti na to pak komunikuji i s jejich depy. Jak už psali někteří přede mnou. Je to hodně o lidech a ještě více (z mého pohledu) o krajích a míře nezaměstnanosti v daných regionech. Jsou kraje (z mé zkušenosti hlavně Moravskoslezský) kde lidé nemohou přijít "jejich" (často se jedná o smluvní řidiče z menších společností, anebo také cizince) řidičům na jméno. Občas to zachází i do extrémů, kdy pak lidi hrozí, že objednávku zruší (stejně jako kolega o stránku zpátky) pokud nezajistíme přepravu od jiného přepravce (největší extrém pak byl, když nám jeden pán sdělil, že pokud k němu pošleme toho k****a z PPLky, co tam k nim jezdí, tak vezme lešenářskou trubku a přizabije ho...). Dalším nešvarem, na který si lidé stěžují je zanechávání zásilek na parcel shopech aniž by se řidič domluvil s příjemcem. PPL nám následně zasílá reporty kde uvádí, že takto učinili až po domluvě s příjemcem.. Klasický případ, kdy řidič nestíhá, anebo se mu již nechce absolvovat nějakou zajížďku a tak rozhodne za příjemce co je pro něj nejlepší. :-) Na druhou stranu mám i dost pozitivních ohlasů, kdy mají zákazníci vybudovaný s řidičem až skoro kamarádský vztah (jezdí k ním opakovaně ten samý člověk) a vše funguje tak, jak by standardně mělo. To jen tak ve stručnosti, jinak by to samozřejmě vydalo na delší povídání (včetně různých perliček). 

Upraveno uživatelem Sláva
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak za posledni tyden musim ceskou postu pochvalit,

dva baliky, oba doruceny domu, jeden dokonce po 19h. Jak na to vetsinu roku kaslou, tak ted pred vanocema jako jooo.

Bohuzel, ale zase z druhe strany, malinke a levne balicky z ciny dost casto nedorucuji vubec. asi tak kazdy ctvrty balicek zkratka zahodi. Pricemz v jine casti Ostravy (Zabreh a Marianske Hory) řádově pri stejnem mnozstvi zasilek z ciny, tento problem neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pošta letos za mě boduje. Pouze jediný zákazník čekal 14 dní protože se balík toulal, ale jinak vše do tří dnů a že toho nebylo málo. Úplně jsme tento měsíc odřízli PPL, takže denně šlo na poštu okolo deseti patnácti balíků. Za mě tedy letos pošta za jedna :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mne zkušenost z poslední doby (cca 10 dnů): PPL 2x, pokaždé problém, GLS 1x, problém, kdy opakovaně posílali odpoledne SMS, že doručí až další prac. den, protože nestíhají a druhý den to samý, Česká pošta 8x, bez problémů, vždy v termínu jak nahlásili, 2x z toho v sobotu. Spokojený jsem i s DPD, protože ti mi nedoručovali nic, u někoho, kdo je schopný dodat pouze přes InTime, tak po zkušenosti, kterou jsem tu někde popisoval, raději nenakupuji. Ale s těmi čínskými balíčky je problém: zatím se mi sice žádný neztratil, ale to jak dlouho to jde z Číny běžnou poštou je neskutečný: na druhé straně se ale nedivím, když jsem v Pekingu viděl, jak probíhá "třídění" podobných zásilek před jejich další distribucí, pak je zázrak, že vůbec něco dojde. :D

post-23487-0-27118900-1513842520_thumb.jpg

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem dlouho nic nenapsal a myslel jsem, že už ani nenapíšu. Ale... Z ciziny chodící balíky naprosto bez problémů. Pořád u mě vede DHL. Chlápek je schopný přijet i mimo svůj rajon, protože jsem se na konci časového okna přesouval do práce. Sice je to jen 10 minut chůze, ale i tak kvituji s povděkem, že se na to nevysral a neschoval se za výmluvu "to už není můj rajon". FEDEX a PPL, která přebírá zásilky z Německa od německého DHL také cajk.

 

No, a tento týden mě nadzvedl ze židle hádejte kdo? Jasně, Česká pošta.

 

Obchod, který měl zboží, které už nikdy jinde neměli, v kombinaci s jediným dopravcem, a to bohužel ČP. Riskl jsem to. Objednávka proběhla v noci z pondělí na úterý.

 

Úterý: SMS od České pošty, že obdrželi údaje k zásilce.

Středa: přeprava zásilky z Prahy do Brna.

Čtvrtek: SMS od ČP, že mi bude doručována zásilka mezi 8-14 hod. (šíře toho časového okna je mimochodem sama o sobě také na přes držku). Jaké však bylo mé zděšení, když jsem se dále dočetl, že balík bude doručován na adresu na opačném konci města, než bydlím. Volal jsem řidiči a dozvěděl se, že se prostě někdo přepsal, překlikl či co, a že on to doručit nemohl. Nazdar. Zítra další pokus s jiným řidičem.

 

Balíky ze Skotska mi chodí do 4 dnů od oznámení dopravci. Bez problémů. Česká pošta to ve stejném časovém intervalu zvládne v rámci naší "obrovské" země. Možná.

 

Banda čuramedánů, fakt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak, ze ceska posta mi balicky z ciny nedorucuje a ani nedava oznameni do schranky, sem uz psal. Dneska mi volala pani z posty, ze pry tam mam nejake balicky z ciny, ktere uz meli odeslat zpatky odesilateli a jestli je pry teda chci. Ani nebyla nijak zaskocena tim,ze sem ji rekl, ze vubec nevim, ze tam mam neco, ze mi nic neoznamili. Takze mi to dostatecne prodlouzila a ze pry mm jen na prepazce chtit balicky na sve jmeno. 

Takze jednoznacne pouceni, aspon 1x za tyden zajdete na postu a informujte se, zda tam pro vas neni nejaky balicek  :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A já mám pro změnu negativní zkušenost s PPL, kteří u nás bohužel přebírají věci od německé DHL. Díky jejich "skvělé" přepravě mi jedna z lahví whisky dorazila rozbitá na maděru. Samozřejmě zrovna ta, která se už nedá běžně koupit.

 

Viděl jsem jen to, že slečna tahala z auta balík, který měl na sobě milion šipek a označení o neklopení (tedy jak má stát při přepravě), umístěný naležato. A pak s ním přede mnou švihla o zem, jako by se nechumelilo. Naštěstí mi odesílatel ihned po zaslání emailu s fotografiemi vrátil peníze. To mi sice vzácnou flašku z aukce stejně nenahradí, ale lepší než drátem do oka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem se prestehoval mimo Prahu, nedam na postu dopustit. Za to takove DPD... v patek mi vezou objektiv. Zazvoni a odjede. Tak volam, ze pry jsem nesel ke zvonku, nechapu, proc predem nezavola. DOruceni teda v pondeli. Cekam, cekam. Ve 14:00 tedy volam jak to vypada, do 15 jsem u Vas. V 15:30 - porouchalo se mi auto, privezu zitra, rano zavolam. Skoro 12:00 telefonat zadny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Protoze u nas postak nedorucuje a kdyz dorucuje tak v nesmyslnou dobu, nechavam si posilat baliky na postu.

Vcera odpoledne avizo, ze mi budou dnes (v dobe, kdy je vetsina lidi v praci) dorucovat balik, tak to okamzite menim pres infernet, ze to ma zustat na poste. Ano, uspesne zmeneno, zustane na poste, potvrzeno sms.

Dneska prijdu na postu a pani za prepazkou mi sdelila, ze balik jeste ani neni v Ostrave... :furious:.

 

To, ze cekam asi na 10 balicku z Ciny, kde jich asi 5 uz melo byt davno a nejsou ani na poste, to uz je jen drobek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

PPL změnilo před nedávnem odesílací strategii. A já jsem naprosto spokojený. Člověk si to všechno přes internet vypíše, zaplatí, pak dostane do emailu nálepku na balík a ten až jde kolem jakéhokoliv PPL stánku, tak tam podá a odešle. Naprostá pohoda :-) Žádný stres jak u České pošty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...