Ondoni Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Chlapi, nenajde se někdo (ideálně "pražskej"), kdo by mi nezávisle u pivka poradil s renovací potápek? Loni v létě jsem je cestou z bazénu hodil do šuplíku a když jsem je vytáhl po dvou týdnech, zbyly mi jen oči pro pláč. Já jsem je původně koupil na drobný tunning (sklo, luneta), ale tady to teď bude asi i o strojku, ručkách cifru...asi by bylo jednodušší koupit rovnou zánovní, ale beru to trochu jako výzvu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Kdybys potřeboval strojek, tak se ozvi. Někde doma mám jeden plně funkční ve velmi dobrém stavu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 3, 2016 Author Report Share Posted October 3, 2016 Díky, obávám se, že strojek bude určitě potřeba značím si... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jagman Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Hoď foto má to něakou hezkou patinu? Dej novej strojek a nech je vohnusané Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 5, 2016 Author Report Share Posted October 5, 2016 Bohužel, žádná hezká patina se nekoná...ty bílé fleky jsou lumi a ručky jsou slepené. Taky jsem přemýšlel nad tím, že se ten cifr jen začistí a nechám si to jako memento kokotum, že bez tlakovky se s potápkama do vody neleze ale asi by mě to začalo časem vadit. Strojek a ručky už jsou domluvené, teď ještě cifr a lunetu (ta je jetá už od pořízení, kdy jsem počítal s tím, že půjdou pod kudlu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
5etter Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Ještěže jsi mi je tenkrát neprodal, když jsem je od tebe mámil, utopil bych je já..Snad to dobře dopadne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 no vidíš ale kdybych ti je prodal, na tlakovku bych upozornil, stejně jako mě upozornil prodávající...jenže já tam prostě do toho bazénu musel vlézt, na frajera. Poptal jsem část věcí opět u Harolda. Tak před půl rokem nic z toho neměl, uvidíme. Do léta času dost Link to comment Share on other sites More sharing options...
5etter Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 To bys byl hodnej, že bys mě upozornil, ale já bych se na to stejně vykašlal a do vody taky skočil. Úplně stejně jako s 7002 od JaRooNa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Ale já ty 7002 ve vodě otestoval, než jsem ti je poslal. Vydržely vanu i bazén Link to comment Share on other sites More sharing options...
5etter Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Mně zpočátku taky. Ty jsi v tom nevinně. Navíc jsem postupně zlikvidoval zbytek závitu na korunce a museli jsme se rozloučit Pořád se utvrzuju v tom, že plastová Casia s WR30 jsou vodotěsnější než staré potápky s WR150 a víc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 (edited) Už jsi je prodal? Mám tady teď jedno volné pouzdro s dobrým závitem. Prodávat ho nechci, ale kamarádovi bych ho případně daroval Edited October 6, 2016 by JaRooN Link to comment Share on other sites More sharing options...
5etter Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Děkuju, Jardo, ale už jsou dávno pryč. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Škoda! Tak se budeme zase věnovat renovaci SKX031 pro Ondoniho Zkus poptat některé díly normálně i u Seiko. Oslov třeba Jiřího Štenceka, ať ti něco zkusí nacenit.Tady se můžeš podívat na jednotlivá objednací čísla dílů, které potřebuješ: http://www.boley.de/en/case-parts/seiko/23331?l=18&q=7s26-0050 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 díky, zkusím...jak jsem psal, zkusil jsem Harolda, ale zatím nic...a to dřív reagoval do pěti minut...asi je na dovolené Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Harold komunikuje jak se mu zrovna chce. Někdy do 2 minut, někdy do 2 dnů...Vydrž a uvidíš. U některých dílů (třeba luneta) jsem si jist, že ji mít nebude. Některé možná ano. Pokud má, ať ti hlavně pošle nová těsnění. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 Při komunikaci cca před rokem měl jen vložku (ala submariner) do lunety a těsnění...dial ani lunetu ne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Stejně mi ta tvá luneta nejde pořád z hlavy. Co je s ní za problém? Nechodí? Chodí špatně? Protože problém nemusí být v ní, ale v plíšku pod ní, případně může být zbytnělé těsnění, co je v ní. Potřeboval bych to vidět Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 Vůbec nechodí, ani se nehne. Násilím jsem to nezkoušel. Nikdy jsem ten mechanismus nestudoval, ale podle mého je tam něco seknutého nebo tam naopak něco chybí Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 (edited) Chtělo by to rozebrat, vyčistit, namazat a možná by to chodilo. Možná... Práce na 5 minut a ušetříš si čas a peníze. Sehnat ji nebude lehké a nebude levná. Nechceš mi je poslat? Zkusím ti tu lunetu rozhýbat a zpátky ti je pošlu s tím náhradním strojkem. Za tu lunetu samozřejmě nebudu nic chtít Edited October 6, 2016 by JaRooN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondoni Posted October 8, 2016 Author Report Share Posted October 8, 2016 Tak už se to rozjelo jestli se to podaří, budou doma nakonec 031 dvoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts