Jump to content

SKX 031 renovace utopených potápek

Recommended Posts

Chlapi, nenajde se někdo (ideálně "pražskej"), kdo by mi nezávisle u pivka poradil s renovací potápek? Loni v létě jsem je cestou z bazénu hodil do šuplíku a když jsem je vytáhl po dvou týdnech, zbyly mi jen oči pro pláč. Já jsem je původně koupil na drobný tunning (sklo, luneta), ale tady to teď bude asi i o strojku, ručkách cifru...asi by bylo jednodušší koupit rovnou zánovní, ale beru to trochu jako výzvu.

Bohužel, žádná hezká patina se nekoná...ty bílé fleky jsou lumi a ručky jsou slepené. Taky jsem přemýšlel nad tím, že se ten cifr jen začistí a nechám si to jako memento kokotum, že bez tlakovky se s potápkama do vody neleze ;) ale asi by mě to začalo časem vadit.

Strojek a ručky už jsou domluvené, teď ještě cifr a lunetu (ta je jetá už od pořízení, kdy jsem počítal s tím, že půjdou pod kudlu)

post-20351-0-97172200-1475650390_thumb.jpg

:) no vidíš :)

ale kdybych ti je prodal, na tlakovku bych upozornil, stejně jako mě upozornil prodávající...jenže já tam prostě do toho bazénu musel vlézt, na frajera.

Poptal jsem část věcí opět u Harolda. Tak před půl rokem nic z toho neměl, uvidíme. Do léta času dost :D

Mně zpočátku taky. Ty jsi v tom nevinně. Navíc jsem postupně zlikvidoval zbytek závitu na korunce a museli jsme se  rozloučit :)

Pořád se utvrzuju v tom, že plastová Casia s WR30 jsou vodotěsnější než staré potápky s WR150 a víc...

Škoda! Tak se budeme zase věnovat renovaci SKX031 pro Ondoniho ;)

Zkus poptat některé díly normálně i u Seiko. Oslov třeba Jiřího Štenceka, ať ti něco zkusí nacenit.

Tady se můžeš podívat na jednotlivá objednací čísla dílů, které potřebuješ: http://www.boley.de/en/case-parts/seiko/23331?l=18&q=7s26-0050

Harold komunikuje jak se mu zrovna chce. Někdy do 2 minut, někdy do 2 dnů...

Vydrž a uvidíš. U některých dílů (třeba luneta) jsem si jist, že ji mít nebude. Některé možná ano. Pokud má, ať ti hlavně pošle nová těsnění.

Stejně mi ta tvá luneta nejde pořád z hlavy. Co je s ní za problém? Nechodí? Chodí špatně? Protože problém nemusí být v ní, ale v plíšku pod ní, případně může být zbytnělé těsnění, co je v ní. Potřeboval bych to vidět :(

Chtělo by to rozebrat, vyčistit, namazat a možná by to chodilo. Možná...

Práce na 5 minut a ušetříš si čas a peníze. Sehnat ji nebude lehké a nebude levná. Nechceš mi je poslat? Zkusím ti tu lunetu rozhýbat a zpátky ti je pošlu s tím náhradním strojkem. Za tu lunetu samozřejmě nebudu nic chtít ;)

Edited by JaRooN