Přejít na obsah

Tomas M.

Členové_50
  • Příspěvky

    89
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Tomas M.

  • Datum narození 15.1.1980

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

3 513 zobrazení profilu

Tomas M.'s Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Sháním hodiny na předsíň na zakrytí kulatého okna průměru 50cm. Původně jsem si říkal, že zkusím sehnat nádražní nefunkční. Jenže to není tak jednoduché. Pokud nové a funkční tak s nějakým strojkem co nedělá hluk. Vcelku zajímavé mají tady https://thebigclockstore.com/ Jenže jsou z druhého konce světa. Ještě jsme našli http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60098975/ Napadá vás něco? Tušíte jestli strojky na jednu tužkovou baterii jsou hlučné?
  2. Vybrat dámské hodinky je větší problém než jsem čekal. Slečna nyní nosí sportovní automaty velikosti 38mm. Přála by si něco elegantnějšího a může to být klidně na baterku. Velikost okolo 38mm Žádné zbytečné přidané ciferníky. Řůžové a jim podobné barvy se nelíbí. Ideálně světlej ciferník. Když už bateriový, tak ať v tom není plastovej strojek menší než baterka. Rád bych se vyhnul módním supermarketovým značkám. Cena do 10 tis buď u nás, nebo z EU. Kromě těch módních hypermarketových moderností za levný peníz jsem monoho nenašel. Většina dámských je menší. Docela se mi líbí značka Botta Design. Jen mi to přijde spíš jako pánské hodiny. Máte prosím někdo nějaký tip?
  3. Tam jsem jednou byl. Koupil jsem tu od jednoho člena nové levné Seiko automaty, které nebyly asi určeny pro náš trh. Jenže šly nějak špatně. Naštěstí měly nějakou mezinárodní záruku, kterou v Koscomu uznali. Tak je bezplatně opravil, když mu přišla součástka (nějaká kotva tuším). Vysvětloval mi, že to nemají rádi, protože takové opravy pak sponzorují.
  4. Děkuji za odpovědi. Měl by umět se na to podívat a opravit každý měnitel baterek? A nebo už je to složitější zásah a potřebuje to nějaký speciální servis? A kolik by to mohlo orientačně stát? Nemám vůbec představu jaké jsou ceny. Koukal jsem na sklíčko a nevypadá prasklé. Je to spíš jen šrám.
  5. Nenašel jsem přesné info o velikosti fotek. Tak jsem je odhadem zmenšil, snad to bude stačit. Na fotkách jsou hodinky, které sousedi nechali položené v ulici na plotě. Měl jsem je jako malej, docela mě to potěšilo a vzal si je. Až na zelený ručky se mi docela líbí. Když pominu poškrábané zadní víko, tak největší "ťukanec" na pouzdře mají v levém spodním rohu jak je je osička. S tím už by asi nic nešlo udělat. Velmi se předchází. Odhadem hodinu za noc. Na stránkách výrobce jsem našel info o renovaci. Nemá tam ale ani žádné orienteční ceny. Předpokládám, že to bude hodně drahý. Úplně by mi stačilo, kdyby se přecházely jen nějak rozumně. Koukal sem na aukro a vzhledem k cenám za kolik se tam nabízí si říkám, jestli se vyplatí s nimi něco vůbec dělat.
  6. Dobře, smazal jsem je. Nemám teď v čem.
  7. Díky za odpověď. Hodinky dal někdo ještě s druhými plasťáky u nás v ulici na plot. Jelikož jsem je jako malej měl, tak mě to docela potěšilo. Jen to opoždění je fakt velký.
  8. Děkuji:-) Udělal jsem pár fotek a jdu je dát do druhého vlákna.
  9. Dal jsem dotaz do vyhledaného vlákna a teď ho nemohu najít. Mám Prim Sport II, které se za noc předejdou o hodinu. Co může být porouchaného? Má význam je seřizovat případně opravovat?
  10. Mám Prim Sport II, které se za cca 8 hodin předejdou o hodinu. Co může být na strojku porouchaného? Má význam je ještě nějak seřizovat případně opravovat?
  11. Rad bych vyuzil vlakna a zkusil se zeptat. Je mozne, aby u mechanickeho strojku (s automatickym nebo rucnim natahem) naramkovych hodinek skakala vterinovka po celych vterinach jako u quartz strojku? Ja jsem si myslel, ze ne. Kolega me presvedcuje, ze ano. Jako mlady pry takove hodinky mel. Tomas
  12. Diky za nazory. Archimede Pilot jsou pro me jedny z mala cenove dostupnych hodinek tohoto typu, ktere se mi libi. Premyslim, ze si je poridim k narozkam. Chtel bych se zeptat, na ktere uprave pouzdra jsou mene videt vlasove skrabance? S hodinkymi neplanuji plavat v bazenu. Ale celodenni chozeni v desti (uz se zadarilo) by vodotestnost 50m mela bez problemu vydrzet? Nekde jsem cetl, ze 50m staci i na plavani.
  13. Snazim se najit informaci jestli se kvalita pouzdra Archimede hodne lisi od Stowa a cena je tomu umerna a nebo se jedna jen o znacku? Nasel jsem toto: Stowa - dodavatel B-Uhren Ickler (Archimede je brand Ickleru) - dělali pouzdra pro dodavatele B-Uhren Hanhart - dělal letecké hodinky pro Luftwaffe, především chronografy. Nedělal ale B-Uhren Mohl by mi to prosim nekdo "prelozit"?
×
×
  • Vytvořit...