abbot Odesláno 10. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2009 Dotazy na nákup u zeetana v collectorstime.com začínají být každodenním evergreenem mých ranních mailů a tak jsem se rozhodl, že pro všechny strany bude výhodnější, když to napíšu veřejně ? Většina aktivních členů fóra zaregistrovala, že jsem zeetana otestoval na Fortis B42 Flieger a není jediná věc, na kterou bych si mohl ohledně průběhu obchodu, nebo komunikace se Zeetanem stěžovat. Předem se omlouvám, že to bude asi trochu zmatený, protože slohy nikdy nebyly mojí silnou stránkou, ale věřím, že kdo si z toho bude informace chtít získat, tak je najde? Celý obchod probíhal tak, že jsem si na stránkách vybral svoje favority a napsal jsem mu mail, aby mi potvrdil dostupnost a dal pokyny k platbě. Vzhledem k časovému posunu obvykle reaguje v brzkých ranních hodinách tzn., že kdo chce komunikovat přímo a něco řešit rychle, bude si muset přivstat (nebo pro jistotu nejít spát vůbec ) a být online někde v rozmezí 2-5 hodiny ranní, tedy ideální pro ty, kteří žijí hospodským životem a nepracují? Jak už sem psal Zeetan okamžitě v noci reagoval a potvrdil, že hodinky má skladem, a dostal jsem nabídnuto několik způsobů platby. Já osobně zvolil možnost paypalu, protože to je nejrychlejší a nejjednodušší (pro mě). U hodinek, jaký tam Zeetan prodává by stálo už možná za úvahu využít převod přes nějakou devizovou společnost, protože nabízí výhodnější kurzy, ale o tom by mohl víc napsat člen fóra Patrik (já to vim od něj a nikdy jsem to nezkoušel). V mém případě, tedy platbou paypalem je nutný připočítat další 4 procenta z placené částky (hodinky+doprava). Co se dopravy týče, tak tuším, že nabízí variantu EMS a FEDEX, mně byl nabídnut Fedex a nic víc sem neřešil, protože ceny a dodací lhůty jsou hodně podobný (cena v řádu 50-80 usd, přesně si nepomatuju). Tady bych jenom raději upozornil, že v případě proclení a zdanění hodinek se u Fedexu narozdíl od EMS platí daň i z ceny dopravy. Samotný celní proces má taky trochu odlišný parametry. V případě EMS člověk dostane domů poštou oznámení o prokázání hodnoty (pokud se to celníkům nezdá), nebo mu přiveze auto EMS věc rovnou na dobírku (pokud se jim udaná cena zdá). Oproti tomu v případě Fedexu vám zatelefonují a nabídnou, že za poplatek 300kč vše vyřeší a pošlou čestná prohlášení mailem, který člověk vyplní, podepíše a pošle zpátky a pak už jen čeká až mu to fedex doveze a jim zaplatí daň + oněch 300kč. Druhá varianta je vyzvednout si u nich papíry pak si s nimi zajet na celní sklad a vše si vyřídit osobně. Pokud to necháte vyřešit Fedex, tak tady si dejte jenom pozor na to, jak s fedexem vyřizujete cenu hodinek a cenu dopravy. Já sem se s pani úplně nepochopil (asi chyba obouch ) a řekl sem kolik sem za hodinky platil, ale samozřejmě včetně poštovného a když se mě ptala na cenu dopravy, tak jsem jí ji řekl, ale ona nepochopila, že už je zahrnutá v té ceně hodinek a připočítala mi jí ještě jednou, takže sem pak platil daň za hodinky a dvě dopravy, ale upřímně při ceně hodinek a toho všeho okolo už sem nějakých 300 korun neměl chuť řešit a mávnul sem nad tím rukou ? Teď přijde chvíle, na kterou mnozí z vás čekají a ohledně který mi chodí většina dotazů. Zeetan se mě v mailu sám zeptal, na kolik si přeju hodinky pro celníky ocenit. Zeetan mě ujišťoval, že věc bude i přes nízkou hodnotu plně pojištěná, ale přiznám se, že osobně mám špatnou zkušenost, při který mi hodinky poškodili pravděpodobně celníci při prohlídce a nedovedu si představit situaci, jak by se pak s nimi řešila reklamace 1000 usd u věci, na který je pro v kolonce hodnota napsáno 100usd. O poště si taky nemyslím nic hezkého a co jsem zažil, tak se snažili z placení čehokoliv vždycky vykroutit jakýmkoliv způsobem. Taky si upřímně na rozdíl od některých lidí nemyslím, že by celníci (policisti atd.) byli úplní blbci. Tím chci říct, že otevírají poměrně dost zásilek namátkou a i člověk mimo dění pozná podle balení atd., že ta věc má nějakou vyšší hodnotu a nestála 2000kč a to nemluvím o situaci, kdy třeba mohl Honza celník nějaký takový Fortisy (nebo cokoliv jinýho) obdivovat za výlohou nějakého obchodu dva dny předtím. Ale jak už sem psal, každého věc a jak bylo řečeno v Pulp fiction: ? Co mi není rovno, po tom je mi hov.o? Po tom co sem se tedy na všem domluvil, hodinky sem zaplatil a hned následující noc sem měl tracking number v mailu s dalšími informacemi. Hodinky má člověk na ruce obvykle za 3-5 dní, u mě to trvalo o trochu déle, ale to bylo způsobený velikonocemi (nebo jiným svátkem, už si přesně nepomatuji), takže sem musel čekat, než se celníci uvolí, aby mi to propustili. Hodinky přišly a byly komplet a akorát záruční list byl pouze orazítkovaný autorizovaným malajským dealerem, ale nebyly tam vyplněný žádný jiný údaje. Kvůli tomu jsem mu psal dotaz a zase jsem dostal okamžitě v noci odpověď s tím, že to nevyplňuje, aby byla záruka otevřená a tudíž delší, než 2 roky. V případě nějaký poruchy to mám prý vyplnit a dát tam datum třeba pár měsíců zpátky, aby to nevypadalo nápadně a od tý doby mi teprve bude běžet 2 letá záruka. Hlavně mi kladl na srdce, abych za žádnou cenu nepřiznal, že to bylo koupeno online, protože Fortisy se tak prodávat nesmí a záruku by mi nemuseli uznat?. Nic jiného už mě asi k nákupu u zeetana nenapadá, tak pokud někoho ještě něco napadne a já budu vědět, tak to samozřejmě doplním. Snad to někomu pomůže ?
abbot Odesláno 25. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 (upraveno) Hodinky šly dneska z domu a doufám, že budou novýmu majiteli dělat spoustu radosti. Poměrně se množí dotazy na originalitu a něvěřících Tomášů je tu hodně, někdy sem měl až skoro pocit, že si někteří členové myslí, že se hodinek zbavuju, protože jsem zjistil, že je to fake , takže dám čerstvý informace AD originalita, dneska respektive včera proběhlo ověření v Nestu a hodinky jsou originální a čísla sedí. AD záruka, s tou už je to trochu složitější, v případě záruční události posílá nest dotaz do Fortisu, kde jsou schopni říct poměrně konkrétní informace o jednotlivým kusu, takže přesto, že karta byla nevyplněná nepaltí dvou-letá záruka od data, který si tam vyplnim, ale zjistili mi, že konrétně můj kousek opustil oficiální síť v v červnu 2008 a tim pádem v době kdy sem je dostal domů byla záruka ještě cca 1 rok ... Snad to případným zájemcům pomůže v rozhodování a přeju spoustu tikajících skvostů ... Upraveno 25. listopadu 2009 uživatelem abbot
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se