Přejít na obsah

hansace

Členové
  • Příspěvky

    16
  • Registrace

  • Přítomen

hansace's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

0

Popularita

  1. Jak vypadají kameny. Je to uvnitř stejný jak to mají staré Tempy a Trampy?
  2. Zkuste Sicafe, vychází mi ze srovnání s mnoha českými pražírnami nejlíp.
  3. Záleží co od toho čekáš. Jestli to má posloužit obdarovanému do sbírky kofí udělátek, tak ano. Ale jestli počítáš, že v tom bude někdo dělat kafe v běžném domácím provozu, nebo i někde na cestách, tak to bych nekupoval, beztak by to skončilo po počátečním nedšení na aukru nebo na poličce.
  4. http://sicafe.cz/kava-arabica/214-panama-rancho-gotta.html můžeš zkusit tuhle, fajn sladké kafe bez kyselosti
  5. Aeropress je fajn. Ve srovnání s frenchpressem mnohem jednodušší údržba a v chuti necítím oproti frenchpressu kávový prach.
  6. Crema je emulze vzniklá tlakem z vytlačeného oleje z kávy, vody a vzduchu. Olej obecně na sebe váže vůně a chuťe, takže předpokládám že u kávy to nebude jinak. Ale popravdě mě nikdy nenapadlo to řešit
  7. Vidím to stejně. Občas mě častuje Nespressem soused. Pro mě jako pro člověka, který několik let pije čerstvě praženou kávu je to prefabrikát. Není to vyložený hnus jako např. levný modrý Jacobs, ale taky nic víc. Asi jako polévky z pytlíku vs. domácí vývar. Jsou lepší pytlíkovky, jsou horší a pak je domácí vývar, který je o několik levelů jinde.
  8. Tchibo řadím hoodně hluboko, to snad i Oxalis je na tom líp a to už je co říct . Nehledě na to, že za cenu Tchiba se už dá pořídit slušná káva.
  9. Teda nechci být neuctivý, ale vždyť to je úplně mastný a zničený kafe . Přesně jak píše pepaSFI: smrad asfaltu a dehtu
  10. Studenou kávu připravuji tak, že namleté kafe nechám louhovat v studené vodě přes noc v lednici. Lhostejno v jaké nádobě. Na další den kafe jednoduše přefiltruji přes filtr Aeropressu. Určitě se dá použít i libovolný dripper s papírovým filtrem. Jde jen o to aby se odfiltroval kal. Výsledek je trochu jiný než normální filtrovaná káva a je to neskutečně dobrý . Nejraději mám takto zastudena, světle pražené hodně ovocné africké kávy, např. Keňa Mugaga ze Sicafe je top. Malawi je taky super, i Tanzanie, Etiopie.
  11. O víkendu jsem pil na návštěvě malý soudek Heinekenu. Hroznej patok...
  12. Kvalitní panel s absencí 3D nejde dohromady. 3D je podmíněno použitím kvalitního a rychlého panelu. A pokud je v TV použit kvalitní panel, tak má výrobce funkci 3D taknějak zadarmo.
  13. Tak to mě těch 55 kaček za PPL-ku u Sicafe nestojí za nějaký běhání. Od nějaký částky je poštovný úplně zadara, ale tam já se většinou nedostanu.
  14. Pokud chceš espresso jak z Itálie, tak nejlevnější použitelný kávovar je Gaggia Classic, k němu bys musel dokoupit cca za pár korun nepřetlakové misky (v základu jsou přetlakovky) a mlýnek. Nejlevnější použitelný mlýnek je Gaggia MDF. Lepší ale dražší je kávovar Rancilio Silvia resp. mlýnek Rancilio Rocky. To jsou nejvíc profláklé kávovary a mají velkou uživatelskou podporu na netu, to je jejich velká výhoda. Tyto kávovary mají páky a rozměry misek jako velké profi mašiny, takže jseš schopen s čerstvou kávou doma připravit opravdové espresso. Co se týče kafe upražené do černa, tak to jsem kdysi taky měl rád. Používal jsem moka konvičku a tam mi ta chuť vyhovovala. To jsem ještě hodně sladil. Pak jsem začal používat frenchpress a tam mi ta připálená chuť začala vadit. Dneska už mi mastné, hodně upražené kafe vyloženě nechutná a smrdí i v espressu nebo moka konvičce. I espresso piju bez cukru a mléka,. Ale je třeba na to mít kvalitní kafe, pak je to lahoda.
  15. Já mám taky laické oko, ale podle fotek z toho odkazu africké kávy tipuji na New England až American Roast. Třeba Keňa je hodně světlá, je výborná do filtru, do espressa vůbec. A zbytek káv jak co- mezi American-City-City+ Ale je možné že mám blbý monitor. Na mém monitoru vypadá full city hodně černě.
×
×
  • Vytvořit...