Přejít na obsah

Jone

Členové_50
  • Příspěvky

    161
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Holky, chlast a chlebíčky, to jsou moje koníčky!

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Jone's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

85

Popularita

  1. …to mě tedy zaujalo Návod k použití: 1. Naplň láhev libovolným druhem alkoholu a nech 1-2 týdny zrát. Poté tekutinu slij (nepij ji!) a láhev naplň v poměru 70 % rumu, 5 % medu a 25 % vína. Rum lze nahradit whisky, vodkou, koňakem nebo vínem. Kořeny a koření pro Mamajuanu lze dále používat až 2 roky, průměrná doba zrání je 1-2 týdny, aby se dosáhlo optimální chuti. Zní to bláznivě, ale je to ze stránek distributora https://puntacana.shopping/catalog/alcohol/mamajuana/mamakhuana_dlya_nastaivaniya/33000/ A dej @VS vědět, jestli jsi měl morál ten první macerát fakt vylít… Good luck!
  2. …u nás se teprve táhne vývar z hlav; nějak jsem letos ve smyku
  3. …přišlo mi, že to patří spíš sem, než do Humoru
  4. …možná čas, dát si v tý degustaci pauzu Sry, ale nedalo mi to peace & respect
  5. …Ty mi děláš chutě Běžím koupit nožičky a kus plecka; sulc M I L U J U teď jsem si na to vzpoměl!!!
  6. …tak Vám poslouchám audio Gentleman v Moskvě a nějak mi u toho vyschlo; šampaňské v lednici nebylo (jen stand by ve sklepě), ale rum nakonec taky dobrej…
  7. …to je náhodička U nás dnes jelen od “strejdy Proška" a dýně ze zahrádky protě podzimní klasika
  8. Bác pro @vanuska: do čtvrt litru vlažného mléka rozdrolit kostku droždí a nechat vzejít. Cca 3/4 kila brambor nastrouhat, půl na jemno, půl na hrubo. Další čtvrt litr mléka přivést k varu a spařit jím půlku nastrouhaných brambor a nechat vychladnout. Nasekat škvarky (množství dle chuti, za mě čím víc, tím líp) nebo vyškvařit na kostičky krájenou slaninu a nechat vychladnout. V míse smíchat všechny brambory, dvě vejce, mléko s droždím, čtvrt kila hladké a čtvrt kila polohrubé mouky, škvarky/slaninu, jemně nastrouhaný česnek (nešetřit), majoránku (nešetřit a rozemnout v dlaních), osolit, opepepřit. A nechat vykynout na dvojnásobný obejem. Vyšší plech nebo pekáč vymazat řádně sádlem a vlít vykynuté těsto. Předehřát troubu na 200 °C. Mezitím těsto na plechu nechat ještě tak 20 minut kynout a pak šup s ním do trouby. Peče se zhruba 3/4 hodiny (to podle výšky těsta a jak kdo má rád přifrclé). K jídlu pak doporučuji přehrávat desku Tisíc mil nebo předčítat Otu Pavla Dobrou chuť!
  9. …nějakej vwtypojc mě bude poučovat Tuto smažený je cmunda. To samý těsto vylepšený o kvasnice a pečený na vymaštěným plechu v troubě je bác čili vošouch. Howgh! Je fakt, že debata nad různými názvy pro "bramborák" je na dlouhé zimní večery… Nicméně milý krajane @vwtyp11 o vošouchu jsem ochotný debatovat - tam nemáme úplně jasno ani v rodině: otcova matka tak nazývala smažený placky a babička od maminky tu buchtu v pekáči; takže ať to mod klidně upraví a nechá tam jen bác
  10. …u nás taky česká klasika: bác (čili vošouch neboli kramflek); jsem holt ze skromnějších poměrů než @Maxel jako příloha kysané zelí
  11. Say Nothing - true story o IRA https://www.csfd.cz/film/1560634-nic-nerikej/prehled/ je to hodně syrový, drsný a dost dobrý. Ale taky dost depresivní… …jakože nedoporučuji na společný večer s partnerkou (i když - co já vím o Vašich partnerkách, že?)
  12. ...kynu v ošatce, peču na kameninové desce: obchodní název pro ten bazmeg je "pizza kámen". Na pizzu i chleba super. Mám kus od Baumatic, jeho "přidaná hodnota" je v tom, že má dva povrchy - je z jedné strany hladký a z druhé vroubkovaný. Pečení na něm prý imituje klasickou pec; v té jsem tedy pekl jen jednou, takže empirii pro srovnání zrovna nemám, ale pečení na "picašutru" mě uspokojuje senzoricky i pocitově...
  13. …ano, pojďme to uzavřít - omluvím se Ti. Předtím prosím ale dovol osobní poznámku: u mě Osvětim vyvolala alergii na výroky typu „zasloužili by přes držku, že by žrali jen kašičky“. (A je celkem jedno, koho si dosadíš za podmět – jestli „rozkuřovače hranatý hlavy“ nebo někoho jiného) Myslím, že už jen verbální návrhy takových řešení svobodnou společnost spíš drolí, než že by jí pomáhaly uchovat. Jsem zastáncem toho, co jsi říkal na jiném místě - společnost má „důsledně dodržovat to, co si sama uzákonila“; ale to se s „dávání přes držku, že by žrali jen kašičky“ spíš vylučuje. To se přece naše společnost rozhodla lidem, kteří jsou nám z nějakého důvodu odporní, nedělat - na rozdíl právě od těch totalitních. A zdá-li se Ti, že “slušná“ polečnost vůči náckům trestně nekoná, můžeš (respektive dokonce měl bys) sám podávat oznámení. Třeba cedule „Každej komouš musí viset“ pod §260 trestního zákona spadat může. Krom toho, že mi takové cedule a výzvy k rozbíjení držek vadí, tak mi připadají i synonymní – a při konsekventním uvažování v nich zřetelně vidím začátky těch naprosto nepřijatelných konců: různých krutovlád, masakrů, totalit a genocid. Příkladů z historie je víc než dost, dosaď si prosím dle libosti; když ten mnou vybraný Tě urazil... Což je mi líto, použil jsem ho v dobré víře jako rétorickou hyperbolu. Zdálo se mi, že takový postup je na fóru běžný a tedy možný (tj. za hyperbolu jsem zprvu považoval i tvoje vyjádření - kdybych si myslel, že opravdu chceš někomu rozbíjet držky, že by žrali jen kašičky, tak bych se s Tebou do žádné diskuse ani nepouštěl). Samozřejmě plně respektuji pravidla, která stanovuje majitel i jejich výklad. Proto se @Roman I. omlouvám za použití výrazů „střílení, věšení a kádrování na peróně“, které mohly vyznít, že mu je vkládám do úst. Ne, nic takového neřekl. @Bert se omlouvám za porušení pravidel korektní diskuse na jeho Fóru. Naordinuji si pro sichr sebezpytnou pauzu. Tak ještě jednou - promiňte pánové. Mea culpa, mea maxima culpa… Pozn.: rétorická hyperbola = záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost
×
×
  • Vytvořit...