Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dostal jsem tyto kapesní Movada po dědovi. Nechal jsem si je opravit protože nešly, ale hodinář se docela "podepsal" na ciferníku na pozici 3. ( Možná to na fotce není tolik vidět ). Vrtá mi ale hlavou, jestli je normální, že vydrží v chodu jen asi 17,5 hod. a pak se zastaví. Je normální tak malá rezerva nátahu ?

post-1251-1200847082.jpg

Odesláno
Dostal jsem tyto kapesní Movada po dědovi. Nechal jsem si je opravit protože nešly, ale hodinář se docela "podepsal" na ciferníku na pozici 3. ( Možná to na fotce není tolik vidět ). Vrtá mi ale hlavou, jestli je normální, že vydrží v chodu jen asi 17,5 hod. a pak se zastaví. Je normální tak malá rezerva nátahu ?

Normální to není. Může být třeba "slabé" pero, nebo se pero nerozvíjí tak jak má ( například slepené starým olejem, razavé... ), nebo je někde nějaký důvod proč se zastaví ( musí překonávat větší odpor než na co stačí nátah pera ). Chtělo by to dát hodináři, který na tohle snadno odpoví.

Odesláno
Normální to není. Může být třeba "slabé" pero, nebo se pero nerozvíjí tak jak má ( například slepené starým olejem, razavé... ), nebo je někde nějaký důvod proč se zastaví ( musí překonávat větší odpor než na co stačí nátah pera ). Chtělo by to dát hodináři, který na tohle snadno odpoví.

Hm, to je divné. On mi právě to pero měnil. Tak to budu asi reklamovat...Dík za info !

Odesláno
Hm, to je divné. On mi právě to pero měnil. Tak to budu asi reklamovat...Dík za info !

No tak myslím, že máš odpověď..., buď je v pérovníku nějaký mechanický problém nebo je pero prostě jen kratší ( třeba ho zkrátil z původního .... )

Odesláno
Eště se nestřílej , dyť to tam dal hodinář, teda ten co tomu rozumí......... :lol:

Střelím se asi já, ten domrvenej ciferník mě štve víc než celá rezerva nátahu ! :crying_anim:

Ty patecky, které jsem tady ukazoval, mám už strach někam dát ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...