Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jéje, YPO, tos mi neměl dělat. Takhle mě naladit. Našel jsem však už jen verze s automatem, asi ETA, zajímavá cena je u modelu na tahu (který se mi líbí) tady

http://www.classybrand.com/watches/watch_f...d-H70615133.asp

no uvidíme, jak budu moci hodně přitlačit. V Hybernii je cena 15 tis, ergo vydyndat 15% by bylo....12.750 jo, to by bylo :) Jdu mrknout, co můžu prodat. Dnes jsem já vůl zdarma daroval krev. Ale nějaké orgány mi jinak zbyly :)

Návštěvník YPO
Odesláno

já bych tak nejásal - mně osobně vadí u hamilton ty stopky na konci ruček, obzvlášť když k indexu to je ještě 86 centimetrů daleko :suicide_anim: - seřizování je fakt zážitek - adriatika to má dost podobné asi je to bolest tohohle typu ruček (hodinek)

Odesláno (upraveno)

86 cm daleko :)

Mě by to ani nevadilo. Prostě přemýšlím o hodinkách více společenských v případě, že by Steinharty jaksi nebyly to pravé (ač je k obleku nosím). Závislost na větším diametru mám již zvnitřněnou, manuální nátah se mi zažral pod kůži a limituje mne bohužel fin.strop.

Ad ručky - seřizování na +/- půl minuta určitě jde. Adriatiky nemají centrál.vteřinovku, tak je jedno, jak se to na devítce vrglá, ne? Výhoda manuálu je, že když se vytáhnou tak 1-3x za 14 dní, tak se jen natáhnou, seřídí max +/- 12 hod a jedem! Netřeba winder, datum neřeší se.

Ad Hamilton mechanical - YPO, bohužel na ty z obrázku od tebe jsem nikde nenarazil, všude už je jen verze s automatem :( Že by v prodejně na Václaváku je měli, jako starý model???

Upraveno uživatelem New X-Bob
Návštěvník YPO
Odesláno

a nebo si kup tohle :) (nevím jestli to tu už nebylo, ale vypadá to na zajímavé ovládání)

Odesláno (upraveno)

No a co Junkersky nebo Zeppeliny. Kolega má Junkersky 6526-1, strojek Poljot, manuální nátah. Zpracování perfektní a cena 10 000 Kč. Kupováno v Praze. Musím říct, že se mi dost líbí :thumbsup_anim:

post-1413-1245920427.jpg

Upraveno uživatelem Bison
Odesláno

JJ, byly v úzkém výběru. jen čitelnost u Adriatica se jeví lepší a chronograf snad ani nepotřebuji. Navíc, budou-li to občasné hodinky, musel by se vždy znovu nastavovat datum, to u Unitasu odpadá. Neb datum nemá :) Ostatně, na co datum? Carpe diem, dnešek je výzva, kdož ví, zda přijde zítřek :D

Odesláno

Chronograf potřebuješ, jen o tom ještě nevíš :D (mluvím z vlastní zkušenosti) - teď si jeden budu vybírat asi asi to budou Junkersky, ale kdo ví ;)

Krásných hodinek je spousty a kdo si z nich má vybrat jen ty jedny (momentálně :thumbsup_anim: )

Odesláno
Jo, to je možné. Snow mi to taky tvrdí :)

Adriatica padly. Zastoupení napsalo, že mají 40 mm. Hm, jedině, že bych je zezadu přidělal na Steinharty, něco jako rezerva v autě :)

40mm je malo nebo hodne?

pokud malo... Co takhle Ollech & Wajs?

6497XXL:

khaki1.800.jpg

Zdroj: PMWF.com

Jsou to jedny z hodinek u kterych lituju, ze jsem je prodal. Maji fakt koule, prijemne se nosi, jsou i libive... Akorat se uz blbe shani :(

Jinak nove byvaly za 300 USD.

A pak jeste O&W Ocean Master, tohle je verze Vintage:

PB220533.jpg

Zdroj: PMWF.com

Pak jsou jeste dalsi dve verze s 6497 (to znamena mimostredka na 9) s cernym nebo oranzovym ciselnikem, jinym fontem, jinejma ruckama... Stale v nabidce na Gnomonu, cena 300 USD... Zkus Gnomon checknout.

Odesláno
....YPO, bohužel na ty z obrázku od tebe jsem nikde nenarazil, všude už je jen verze s automatem :( Že by v prodejně na Václaváku je měli, jako starý model???

Nejsem si uplne jistej, ale myslim ze Gandalf je ma doma.

Pokud jsou to ony tak se mi je onehda ani nechtelo sundavat z ruky:-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...