Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pridavam par slibenych informaci.

Pierpont patri mezi velke mnozstvi hodinek, ktere v roce 1939 fasovali vojaci wehrmachtu. Vevnitr tika klasicky AS1130. Je to nejcastejsi strojek, ktery se v hodinkach pro wehrmacht objevoval. Podle toho take dostal prezdivku wehrmachtwerk. Zvlastnosti je Incabloc. V te dobe se zadna ochrana setrvacky jeste moc nepouzivala, ale bylo to pravdepodobne soucasti specifikace, takze vsechny hodinky pro wehrmacht nejakou ochranu setrvacky maji. At uz Incabloc nebo jiny.

Hodinky maji prumer kolem 35mm, chromovane mosazne pouzdro a ocelove sroubovaci dynko s pismeny DH a identifikacnim cislem. DH je zkratka Dienstuhr Heer, coz znaci sluzebni hodinky pro vojsko.

Na konci 30. let dodavalo hodinky pro wehrmacht spousta firem. Napriklad Helma, Grana, Acacia, Para, Revue Sport, Helios, atd. Mezi dodavateli byly ovsem i firmy, ktere vyrabely hodinky pro vojaky Velke Britanie. Napriklad Record.

Odesláno

Elgin jsou pravymi pilotkami. Fasovali je totiz piloti US army. Kvuli tomu maji centralni vterinovku a hacking. V te dobe dost neobvykle komplikace. Na ocelovem sroubovacim vicku lze videt oznaceni specifikace A-II. Krome Elginu vyrabel typ A-II jeste Waltham a Bulova. Mnoho lidi si mysli, ze hodinky pro piloty vyrabel behem 2. svetove i Hamilton. Omyl, ten vyrabel "jen" hodinky pro pechotu a namornictvo. Pilotky zacal delat az v dobe valky ve Vietnamu.

Prumer pouzdra je kolem 30mm (hodinky nesmely predevsim na ruce zavazet). Materialem je chromovana mosaz. Vicko je ocelove. Reminek plateny. Vyrobeny nekdy ke konci valky.

Odesláno (upraveno)

Moc hezký afrikab. Trochu do mlýna přidám i já. Tyhle Bulovy jsem získal od jednoho starouše z Ameriky. Kapitán John Murphy. Lítal za války v severní Karolíně a potom v Anglii. Hodinky jsou už dost jetý a řemínek je orig. válečnej. Jak psal, je propocenej smrtelným potem. Nosil je ješte pár let po válce. Fotky posílal mailem, tak že kvalita slabší.

Upraveno uživatelem pepik
Odesláno (upraveno)
Moc hezký afrikab. Trochu do mlýna přidám i já. Tyhle Bulovy jsem získal od jednoho starouše z Ameriky. Kapitán John Murphy. Lítal za války v severní Karolíně a potom v Anglii. Hodinky jsou už dost jetý a řemínek je orig. válečnej. Jak psal, je propocenej smrtelným potem. Nosil je ješte pár let po válce. Fotky posílal mailem, tak že kvalita slabší.

post-765-1211981189.jpg

post-765-1211981196.jpg

post-765-1211981203.jpg

post-765-1211981214.jpg

Upraveno uživatelem pepik
  • po měsíci...
Odesláno
....... Nosil je ješte pár let po válce. Fotky posílal mailem, tak že kvalita slabší.

Na to, že to posílal mailem pár let po válce, je ta kvalita fotek ale neuvěřitelně dobrá!

:thumbsup_anim:

Odesláno
Elgin jsou pravymi pilotkami. Fasovali je totiz piloti US army. Kvuli tomu maji centralni vterinovku a hacking. V te dobe dost neobvykle komplikace. Na ocelovem sroubovacim vicku lze videt oznaceni specifikace A-II. Krome Elginu vyrabel typ A-II jeste Waltham a Bulova. Mnoho lidi si mysli, ze hodinky pro piloty vyrabel behem 2. svetove i Hamilton. Omyl, ten vyrabel "jen" hodinky pro pechotu a namornictvo. Pilotky zacal delat az v dobe valky ve Vietnamu.

Prumer pouzdra je kolem 30mm (hodinky nesmely predevsim na ruce zavazet). Materialem je chromovana mosaz. Vicko je ocelove. Reminek plateny. Vyrobeny nekdy ke konci valky.

Před pár dny mi z vydavatelství Blurb přišla knížka ZERO HOUR (by William Schorr). Souhrn Milatary Timepieces ve fotkách. Nejedná se ale rozhodně o žádnou encyklopedii. Spíš tam je vše, co sehnali na fotkách.

Můžu potvrdit, že ty Eginy tam opravdu pod pilotkami jsou (trošku jiné ručky, ale to asi nevadí).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...