Apep Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 Vážení přátelé, zítra odlétám do Japonska na služební cestu, cestou tam i zpět mám v rámci tranzitu jeden den v Soulu, pokud zajdu do nějakého hodinářství, ať již v Soulu, nebo pak i v Hakodate, Nanae a já nevím, kde všude budu, na co bych si měl podle Vás dát největší pozor? Asi radši neriskovat, že ano? Nějaké slušné mechanické hoinky, nebo automaty, bych si ale jako suvenýr rád domů přivezl, nemůžu ale do toho investovat více jak takových 200-300 USD ... Díky předem za Vaše případné rady a podněty :-)
mischa Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 v Soulu toho moc neseženeš, v Japonsku je to lepší. Za ty peníze si ale moc vyskakovat nemůžeš, dostaneš za to nejlevnější modely Seika. Za nejlepší možnost považuji koupi automatických Orientů s ukazatelem rezervy nátahu, jejich cena začíná na 26000 jenech, novější edice stojí cca 35000 a nivinky do 50000. Různé švýcarské firmy v této cenové kategorii bych raději vynechal, nejedná se o nic, co by mělo požadovanou kvalitu. Když náhodou narazíš na bazar, dají se sehnat od 10 do 30000 vintage Seika ze 60tých let. Ty mladší bys u nás koupil levněji. Občas mají v obchoďácích akční ceny na určité kusy hodinek, ale většinou dražších, mají třeba na jeden den slevu 40%. Do toho když se strefíš, tak je to kup nevídanej. Přeju hodně štěstí, stejně až to uvidíš, tak alespoň 200USD přitlačíš....
Apep Odesláno 9. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2008 v Soulu toho moc neseženeš, v Japonsku je to lepší. Za ty peníze si ale moc vyskakovat nemůžeš, dostaneš za to nejlevnější modely Seika. Za nejlepší možnost považuji koupi automatických Orientů s ukazatelem rezervy nátahu, jejich cena začíná na 26000 jenech, novější edice stojí cca 35000 a nivinky do 50000. Různé švýcarské firmy v této cenové kategorii bych raději vynechal, nejedná se o nic, co by mělo požadovanou kvalitu. Když náhodou narazíš na bazar, dají se sehnat od 10 do 30000 vintage Seika ze 60tých let. Ty mladší bys u nás koupil levněji. Občas mají v obchoďácích akční ceny na určité kusy hodinek, ale většinou dražších, mají třeba na jeden den slevu 40%. Do toho když se strefíš, tak je to kup nevídanej. Přeju hodně štěstí, stejně až to uvidíš, tak alespoň 200USD přitlačíš.... Diky za pomoc, ale jsem trochu mimo vetsi mesta, takze zbyva letiste v Soulu pri tranzitu a to je vsechno. Letim z Hakodate, male mesto, male letiste.
mischa Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Odesláno 9. září 2008 Na letišti v soulu nic není, asi ve dvou krámech se tam dají koupit za 49 USD bateriové hodinky se dvěma ciferníky a samostatně nastavitelnými ručkami, tedy i se dvěma quartz stroji. Jsou v obdélníkovém pouzdru a variantách chrom/ zlacení. Jinak tam mají velký kulový. Značkové hodinky jsou tam hodně drahé.
Apep Odesláno 10. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2008 Na letišti v soulu nic není, asi ve dvou krámech se tam dají koupit za 49 USD bateriové hodinky se dvěma ciferníky a samostatně nastavitelnými ručkami, tedy i se dvěma quartz stroji. Jsou v obdélníkovém pouzdru a variantách chrom/ zlacení. Jinak tam mají velký kulový. Značkové hodinky jsou tam hodně drahé. Stavoval jsem se tam cestou sem, neco tam bylo, tu znacku Orient jsem tam videl taky, pokud jde treba o Tissoty Locle, tak byly asi za 200 USD, ty ale kupovat nebudu. Uvidime, do niceho se nepozenu, samozrejme. Diky a zatim ahoj.
Apep Odesláno 2. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Tak jsem zpátky z cesty, nakonec jsem nekoupil nic, nebylo moc příležitosti. V Hakodate jsem ale měl možnost výhodné koupě automatů Seiko, asi za 250 USD, vypadaly pěkně, průhledné dýnko, materiál vypadal důvěryhodně, ale sám prodavač mě upozorňoval, že jsou z Číny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se