Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Před hodinou, prischera napsal:

Hele to vlastne taky není úplně nesmysl. Ale samozřejmě by to nesměly losy v dané ceně, ale losy v částce pronásobené pravděpodobností výhry. Pořád je to hra, nemusíš dostat nic můžeš dostat víc, v průměru seš lehce nad svým. Kdyby to tak bylo, tak bych klidně nějakou část mzdy takle bral.

Sorry za offtopic, jen mě zaujala ta myšlenka :)

:D tak u toho losu se ta středová hodnota počítá lépe. Já nikomu nic nenutím jen mi přijde ten pohled až příliš pozitivní, tak bych spíš dával pozor abych v bt nedržel třeba příliš velkou část peněz. On je totiž mnohem víc závislý na externích faktorech a regulaci než si tady někteří myslí. Jinými slovy mít v tomhle víc jak jednotky procent portfolia mi příjde šílenství obdobné hazardní hře. 

jo a ten Dalio to píše na Linkedin, ale určitě to jde sehnat i jinde, pokud někdo nemá. To doporučuji i Tobě Kubo. Dost zajímavý výklad historie z pohledu měnové politiky. A jak je tam vždy vysvětlena teorie, tak je to i pro lajka.

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 1 hodinou, vojta1 napsal:

Já nikomu nic nenutím jen mi přijde ten pohled až příliš pozitivní, tak bych spíš dával pozor abych v bt nedržel třeba příliš velkou část peněz. On je totiž mnohem víc závislý na externích faktorech a regulaci než si tady někteří myslí. Jinými slovy mít v tomhle víc jak jednotky procent portfolia mi příjde šílenství obdobné hazardní hře. 

jo a ten Dalio to píše na Linkedin, ale určitě to jde sehnat i jinde, pokud někdo nemá. To doporučuji i Tobě Kubo. Dost zajímavý výklad historie z pohledu měnové politiky. A jak je tam vždy vysvětlena teorie, tak je to i pro lajka.

Dalio je bravurní obchodník, dovolím si říct taková stará škola, ale o kryptoměny se příliš nezajímá a když o nich náhodou tweetuje, má tam dost oponentů. Ale to je asi jasné. 

BTC je tady víc jak 10let a mýma očima je pořád na začátku i když vnímám, že je adopce každým rokem lepší, chybí tady osvěta, je zkrátka pro běžného usera příliš složitý a tím i nevyzpytatelný, proto bych nikomu nedoporučoval do něj investovat víc, než si může dovolit ztratit. Uvědomuju si, že kdyby začal konkurovat globálním penězům, vlády by zřejmě použily těžkou techniku, aby tomu zabránily. Nikdo nemáme křišťálovou kouli a nevíme co bude. Přesto je to pro mě fascinující věc a alternativa, kterou peníze nemají. Ono každá zména se těžko prosazuje, lidi obecně mají z nových věcí strach. A pak ta volatilita, kterou tady někteří vytýkají, každé nové aktivim začíná od nuly a od nuly k nejbližšímu většímu číslu je strašně vidět, ale když odzumujeme  a přeneseme bitcoin na logaritmický graf, už to vypadá jako přímka:)

Každopádně to tady stejně nevyřešíme a mnohem důležitější je, ať nám tikaj hodinky 🤜🏻🤛🏻

Odesláno
před 46 minutami, distar napsal:

Dalio je bravurní obchodník, dovolím si říct taková stará škola, ale o kryptoměny se příliš nezajímá a když o nich náhodou tweetuje, má tam dost oponentů. Ale to je asi jasné. 

BTC je tady víc jak 10let a mýma očima je pořád na začátku i když vnímám, že je adopce každým rokem lepší, chybí tady osvěta, je zkrátka pro běžného usera příliš složitý a tím i nevyzpytatelný, proto bych nikomu nedoporučoval do něj investovat víc, než si může dovolit ztratit. Uvědomuju si, že kdyby začal konkurovat globálním penězům, vlády by zřejmě použily těžkou techniku, aby tomu zabránily. Nikdo nemáme křišťálovou kouli a nevíme co bude. Přesto je to pro mě fascinující věc a alternativa, kterou peníze nemají. Ono každá zména se těžko prosazuje, lidi obecně mají z nových věcí strach. A pak ta volatilita, kterou tady někteří vytýkají, každé nové aktivim začíná od nuly a od nuly k nejbližšímu většímu číslu je strašně vidět, ale když odzumujeme  a přeneseme bitcoin na logaritmický graf, už to vypadá jako přímka:)

Každopádně to tady stejně nevyřešíme a mnohem důležitější je, ať nám tikaj hodinky 🤜🏻🤛🏻

To vubec neni o bt, je to o historii men a fungovani menove politiky v case. 

Odesláno
před 48 minutami, distar napsal:

...

BTC je tady víc jak 10let a mýma očima je pořád na začátku i když vnímám, že je adopce každým rokem lepší, chybí tady osvěta, je zkrátka pro běžného usera příliš složitý a tím i nevyzpytatelný, proto bych nikomu nedoporučoval do něj investovat víc, než si může dovolit ztratit.

...

V tomhle máš pravdu, osobně jsem do BTC něco málo investoval s tím že je to tak trošku sázka. Třeba s kurzem 1:1000

a jsme na hodinkovém fóru takže když si představím co bych za pouhou tisícikorunu mohl mít hodinek :D :D 

s tím kurzem mě neberte doslova, nicméně když to vezmu kolem a kolem, dá se to přirovnat k takové sázce 

Odesláno
před 7 hodinami, Martin61 napsal:

V tomhle máš pravdu, osobně jsem do BTC něco málo investoval s tím že je to tak trošku sázka. Třeba s kurzem 1:1000

a jsme na hodinkovém fóru takže když si představím co bych za pouhou tisícikorunu mohl mít hodinek :D :D 

s tím kurzem mě neberte doslova, nicméně když to vezmu kolem a kolem, dá se to přirovnat k takové sázce 

Věřím, že si přijdeš na své, s takovým přístupem bez očekávání určitě přijdou hodinky a ještě zbude😉👍

Odesláno
před 7 hodinami, vojta1 napsal:

To vubec neni o bt, je to o historii men a fungovani menove politiky v case. 

Ok, jdu to přečíst👍

Odesláno
před 16 minutami, Panchart napsal:

O čem je tedy toto vlákno?  🤔

No, je to na úplném začátku napsané, ale malinko se to rozjelo boční ulicí 😇

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...