japa Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Jörg Schauer pokročil v príprave výroby vlastného kalibru - manuálu s centrálnou sekundovkou. vychádzať bude z modelu DUROWE cal. 630 vyvinutého v druhej polovici 50-tych rokov, ktorého výroba bola kvôli vysokým nákladom ukončená už v roku 1958. prvé kusy plánuje vyrobiť v roku 2009, pričom do konca roku 2010 chce dokončiť 200 až 500 kusov. určené budú primárne pre Jörgove brandy Schauer a Stowa, neskôr ich chce dodávať aj iným výrobcom. myslím, že je to krok správnym smerom a Jörgovi palec hore viac na www.durowe.com
vlamor Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 (upraveno) Japa, zaujal ma Tvoj príspevok - a po prečítaní textu s bližšími informáciami na http://www.durowe.com/vision.php som ho preložil. Snáď to zaujme viacerých...: Jörg Schauer a jeho hodinári pracujú už nejaký čas na novom kalibre Durowe. Skúša sa realizovateľnosť rôznych variant a Schauer dúfa, že na ?BaselWorld 2009? bude môcť prezentovať prvý nový a novodobý kaliber Durowe. Chce tiež vyrábať nekompletné diely pre kaliber. To znamená výstrižky a mostíky. Žiadne kolieska, perá a nepokoje. Celkom určite chce mať Durowe nový kaliber hotový v malej sérii do konca roku 2009. Do konca roku 2010 chce produkovať ca. 200 ? 500 strojčekov a montovať ich predovšetkým do hodiniek Schauer a STOWA. Neskôr má byť kaliber k dispozícii aj pre ?tretie osoby?. V januári 2009 sa sťahuje Schauer do nových výrobných priestorov, ktoré sa stavajú v Engelbrande. Tam bude tiež vytvorená základňa pre zatiaľ veľmi exkluzívnu a malú produkciu hodinových strojčekov Durowe. Všetci zainteresovaní sa tešia zo spolupráce na tejto vízii. Upraveno 19. října 2008 uživatelem vlamor
lac1 Odesláno 27. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2009 tak z ovizovaneho roku predaja kalibra durowe v hodinkach stowa a schauer sa to predlzilo. planuje sa nieco pre rok 2010, tak som zvedavy co to bude. predpokladam ze v Basel-i 2010 sa niecim Jorg pochvali. Laci
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se