hombredavid Odesláno 29. května 2021 Nahlásit Odesláno 29. května 2021 Ahoj ve spolek. Jsem tu nový a chtel bych znát váš názor. Ctel bych si poridit hodinky s mechanickym strojkem. Do ted jsem nosil pouze qvartzky jednak Certina Caskadeur ktere mi vydržely skoro 20 let a take Citizen Sateliten wave ktere se mi bohuzel pokazily a oprava je pro ztratu duvěry v tuto znacku uz neekonomická. A protoze švýcary ma dnes skoro kazdy tak jsem si prohledl ruskou provenienci a zalibily se mi hodinky Strela Kosmodrome KODR42CYN . O sobe ale mohu napsat ze jsem na hodinky trochu flink. Je to pro mne pracovni nastroj. Kvuli tomu ze je vlastne malokdy sundam z ruky potrebuji kovovy tah a safirove sklo , opravuji s nimi treba i auto. Vydrzi i drsnejsi zachazení? Jak casto se musi servisovat, a jak jsou presné? Diky za radu David
mkshort Odesláno 30. května 2021 Nahlásit Odesláno 30. května 2021 Hod sem naky fotky, at si to nemusime guglit. Sent from my iPhone using Tapatalk
hombredavid Odesláno 30. května 2021 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2021 Pánské hodinky Strela Kosmodrome KODR42CYN z edice slavných chronografů Poljot Strela. Hodinky jsou poháněny mechanickým strojkem Poljot 31681 s funkcí chronografu. Dále jsou vybaveny ukazatelem data, telemetrickou a tachymetrickou stupnicí. Tři subciferníky zobrazují chod chronografu. Pouzdro je z vyrobeno nerezové oceli o průměru 42 mm a výšce 14 mm. Černý ciferník je chráněn odolným safírovým sklíčkem, jehož design přesně odpovídá starým modelům. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mkshort Odesláno 30. května 2021 Nahlásit Odesláno 30. května 2021 (upraveno) Tak jsem si take zaguglil. Za me dobra volba. Nicmene musim hned podotknout, co mi na nich vadi, a to je 'designova ficura' data na 12 dohomady s chronografem, ktery chce mit clovek asi vzdycky vynulovany. Tady je to trochu lepsi diky sirsimu okynku se 3 cisly, ale i tak se clovek pta, proc?!?! Navic to konkretni datum kryje jeste rozsirena rucka s lumibodem... Tomuhle pristupu trochu nerozumim, ale mozna je to jen muj subjektivni dojem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Foto: https://www.poljot24.de A ma to vice ruskych kreaci se strojem 31681, jako napr. tyhle Poljot Traveller. Tady sice jen jedno okynko a aspon tedy tenka vterinovka. Foto: Watchuseek Upraveno 30. května 2021 uživatelem mkshort
mkshort Odesláno 30. května 2021 Nahlásit Odesláno 30. května 2021 (upraveno) Jinak tady asi nemuzes slapnout vedle. Strojek 31681 je lety proverena klasika. Zaklad 3133 s 24h subcifrem. 3133 je v CCCP upravena licence Valjoux 7734. Viz napr. tady: https://www.watchuseek.com/threads/poljot-3133-vs-valjoux-7734-by-lysanderxii.224306/ Presnost se da doladit na 5-10 s/den pri pravidelnem konzistentnim noseni. Co se tyce provedeni a odolnosti pouzdra jsou tyhle ruske stroje vetsinou na celkem dobre urovni. Ted je ale trochu zmatek, kdo dane hodinky vlastne vyrabi a kde, jestli v Rusku nebo jinde, takze spis majitel daneho modelu by se mohl plne vyjadrit. Klenuty safir muze byt trochu nachylny na rozbiti, nicmene, to vyklenuti neni dle dostupnych fotek nijak velke, takze asi taky OK. Pro kazdodenni noseni i na tvrdsi pouzivani doporucuju rozhodne tyto stribrne a ne cerne povlakovane. U tehto bez povlaku se da priparne lehke 'poraneni' docela dobre odstranit. Pokud ti nevadi nicit hodinky za ~20t. Kc i pro praci v dilne, tak to asi neni spatna volba. Ja si tedy sve Aviatory s 31681 hyckam a do dilny nosim hodinky v cene 1000,-, coz jsou momentalne Vostok Amphibia 17j z eBay-e Upraveno 30. května 2021 uživatelem mkshort
mkshort Odesláno 30. května 2021 Nahlásit Odesláno 30. května 2021 (upraveno) A jeste ten dotaz k servisu. Kaslal bych na ruzna doporuceni o servisu kazdych 5 let (nebo kolik to doporucuji) a nosil je, dokud spolehlive bezi. Coz muze byt 20 nebo klidne i 40 a vice let. Kazdy servis, pokud neni nezbytne nutny, je na skodu. Muj osobni nazor, ktery nemusi kazdy sdilet, nicmene, me se zatim vzdy osvedcil. Upraveno 30. května 2021 uživatelem mkshort
hombredavid Odesláno 30. května 2021 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2021 Diky za odpovedi, mam na mysli ty stribrne. Vyrabi to nemci ale dily jsou ruske, cerne bych opravdu poskrabal. Hodinky mam na ruce totiz porad , nesundavam je. Nekde bych je nechal. Zkusim je, asi me sice doma nepochvali ale cim starsi kluk tim drazsi hracky. A libi se mi. To je asi pro mne to nejdulezitejsi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se