Apep Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Vážení přátelé, dlouhou dobu mi velice dobře sloužily tyto sovětské hodinky Luč, dokonce i nyní ještě jdou a poměrně i přesně, jen se mírně zpožďují. Bude to sice asi jen "řadovka", ale přesto, jsou někomu povědomé? A jak mě teď v poslední době chytla ta mánie na renovaci různých starších hodinek, které hrály v různých obdobích mého života nějakou tu roli, tak si říkám, jestli by nestálo za pokus zkusit zrenovovat i tyhle. Dostal jsem je při své návštěvě v Oděse v sedmdesátých letech jako dárek, při takovém družném večeru, kdy jsme se bavili o hodinkách a když jsem řekl, že mám své tehdejší Glasshuttky v opravě (kdoví, jestli to nebyla jejich poslední oprava před v současné době se rozbíhající renovací /viz vlákno "německé hodinky"), tak si jeden z těch mých tehdejších známých sundal své hodinky z ruky a dal mi je, moje námitky, že to přece nejde, nebyly nic platné. Takže to je jejich příběh. Díky za Vaše názory, P.
Návštěvník tolja Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 (upraveno) Kalibr poljot 2209 známý z hodinek Poljot deluxe. Slušivý kabátek jim ušil Minskij časozavod z Běloruska. Na přiložené fotce jsou až na Kirovské, všechny hodinky s kalibrem P 2209. Upraveno 7. listopadu 2008 uživatelem tolja
Apep Odesláno 7. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 tolja napsal: Kalibr poljot 2209 známý z hodinek Poljot deluxe. Slušivý kabátek jim ušil Minskij časozavod z Běloruska. Na přiložené fotce jsou až na Kirovské, všechny hodinky s kalibrem P 2209. Ty moje Luče jsou tedy tenhle kalibr poljot 2209? Nebo to nesouvisí?
Návštěvník tolja Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Apep napsal: Ty moje Luče jsou tedy tenhle kalibr poljot 2209? ..... ano
Apep Odesláno 10. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 tolja napsal: ano Díky, budu se tedy shánět po dalších informacích, zdá se, že je hodnotíš jako dobré, viď?
Kirn Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 tolja napsal: Kalibr poljot 2209 známý z hodinek Poljot deluxe. Slušivý kabátek jim ušil Minskij časozavod z Běloruska. Na přiložené fotce jsou až na Kirovské, všechny hodinky s kalibrem P 2209. můžeš sem prosím hodit fotku toho kalibru ? ty hodinky v prostřední řadě vypadají moc hezky, chválím
Návštěvník tolja Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 (upraveno) Kirn napsal: můžeš sem prosím hodit fotku toho kalibru ? ty hodinky v prostřední řadě vypadají moc hezky, chválím Teď bohužel lepší nemohu udělat, tahle malá je z ..... Podle mých informací se jednalo o nejtenčí mechanický kalibr v tehdejší RVHP Upraveno 10. listopadu 2008 uživatelem tolja
Apep Odesláno 11. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2008 (upraveno) Apep napsal: Vážení přátelé, dlouhou dobu mi velice dobře sloužily tyto sovětské hodinky Luč, dokonce i nyní ještě jdou a poměrně i přesně, jen se mírně zpožďují. Bude to sice asi jen "řadovka", ale přesto, jsou někomu povědomé? A jak mě teď v poslední době chytla ta mánie na renovaci různých starších hodinek, které hrály v různých obdobích mého života nějakou tu roli, tak si říkám, jestli by nestálo za pokus zkusit zrenovovat i tyhle. Dostal jsem je při své návštěvě v Oděse v sedmdesátých letech jako dárek, při takovém družném večeru, kdy jsme se bavili o hodinkách a když jsem řekl, že mám své tehdejší Glasshuttky v opravě (kdoví, jestli to nebyla jejich poslední oprava před v současné době se rozbíhající renovací /viz vlákno "německé hodinky"), tak si jeden z těch mých tehdejších známých sundal své hodinky z ruky a dal mi je, moje námitky, že to přece nejde, nebyly nic platné. Takže to je jejich příběh. Díky za Vaše názory, P. tolja napsal: Kalibr poljot 2209 známý z hodinek Poljot deluxe. Slušivý kabátek jim ušil Minskij časozavod z Běloruska. Na přiložené fotce jsou až na Kirovské, všechny hodinky s kalibrem P 2209. Už jsem se díval na stránky parexa, tam číselníky na tyto hodinky nemají, nemáte někdo nějaký tip, kde to ještě zkusit? Díky. PS: Bude to chtít i ručičky, korunku, asi i pouzdro .. Upraveno 11. listopadu 2008 uživatelem Apep
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se