VladimírH Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 (upraveno) Letos v dubnu na stránkách Alpiny probíhalo hlasování o tvorbu hodinek pro jejich tři základní elementy – vodu, vzduch a hory. Neodolal jsem, ve čtyřech kolech zahlasoval a nakonec i ztratil hlavu při pohledu na vítěze (když jsem si před rokem zkoušel jiný model, připadaly mi neskutečně obrovské, humpolácké a nepraktické)… a hecnul jsem to. Nyní je uvádím do vážené společnosti - antimagnetické, nárazuvzdorné, vodotěsné, šroubovací korunka – zkrátka model Alpina Alpiner 4 Chronograph Automatic AL-860LNS5AQ6B-CW (CW = Community Watches). Mají funkce klasické: hodiny, minuty, sekundy, chronograf, hacking, ale nemají datum – paráda! Strojek je AL-860 kalibr (Sellita SW500). A teď zrada – web Alpiny říká automat 28 kamenů, 55-ti hodinová rezerva chodu, 28 800 kmitů/h, leč https://watchbase.com/alpina/caliber/al-860 tvrdí 25 kamenů a 42 hodin rezerva, jeden český prodejce 48h, druhý 46h... Ale třeba je drobet poladili a nikomu o tom neřekli. Dvoudílné bytelné pouzdro je z broušené a leštěné nerezové oceli s obousměrně otočnou kompasovou lunetou z nerezové oceli s dělením 360°/á 30° s černými znaky – takže žádný nepřehledný chaos. Tlačítka stopek jsou příjemně veliká, stisk je snadný, nulování bleskurychlé, obojí s přiměřeným odporem. Mají úžasně modrý ciferník s parádní povrchovou úpravou, co miluje sluneční svit. Zdánlivě děsivý průměr 44 mm a výšku 15,70 mm, konvexní safírové sklíčko a gravírovaná zadní strana - spolu s tříčlánkovým náramkem z broušené a leštěné nerezové oceli jsem si po prvním nasazení myslel, že mi upadne ruka (teď už o nich nevím a říkám si, jak by asi na mé ruce vypadaly nějaké větší kukačky… ). Voděodolné jsou do 10 ATM/100 m/330 stop – kdo by taky zkoušel v horském jezeře při teplotě vody pod 10°C nějaké to potápění, že. Pyšní se i přípravou na GMT upgrade díky 24-hodinové stříbrné vnitřní stupnici. Stříbrné, aplikované indexy i stříbrná hodinová a minutová ručka jsou s bílou SuperLuminovou. Vteřinovka chrona je taky stříbrná s červeným trojúhelníkem jako protizávažím… Počítadlo minut na 3. hodině má červenou ručičku se slabou lumi, vlastní vteřinovka je v subcifru na 9. hodině a svítí drobet více. Nemám rád, když mi hodinky na ruce lítají kolem zápěstí, proto se možná někdo zhrozil, že je mám utažené docela pevně – mám, ale musím to tak mít. A je to jen o zvyku, za týden jsem o nich přestal vědět. Teď mám zrovna plnou hlavu variant s výběrem koženého či voděodolného řemenu. Ale asi přestanu řešit blbosti a bude to nějaký z řady Hirsch Performance. Podle mne k nim půjde. Jsem z nich tak odvařenej, že ostatní hodinky leží od 20.10. v šuplíčku a já jsem čistokrevný OWG . Snad mne to brzo pustí, už se mi stýská, ale nejde to překonat... P.S.: Alpina se zavázala, že z každého prodaného kusu půjde 25 EUR nadaci Salomon, jejímž cílem je usnadnit život handicapovaným horským sportovcům a zároveň pomoci jejich rodinám podporou jejich sociální a profesní rehabilitace. P.S.2: Musím si pořídit stojánek bez chlupaté ruky... Upraveno 10. listopadu 2021 uživatelem VladimírH Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 Zajímavý kousek - opravdu pěkný hodinky. Tak ať slouží a dělají radost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se