Filip eM Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2023 Dobrý den, rád bych se dozvěděl něco více o těchto hodinkách, pokud to podle fotek půjde poznat...jste-li znalejší, jakýkoli postřeh, info, r.v.? děkuji,
Sonny919 Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2023 sú to pomerne časté eleganty, je to veľmi pekný a vďačný model. Rok vzniku modelu je 1969, priemer bez korunky majú 34mm a vo vnútri tiká strojček typu kal. 68.3. Robili sa aj v pozlátenej variante a rovnako tak vo verzii bez dátumu.
Anton Klechta Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Odesláno 1. března 2024 V 29. 12. 2023 v 22:18, Sonny919 napsal: sú to pomerne časté eleganty, je to veľmi pekný a vďačný model. Rok vzniku modelu je 1969, priemer bez korunky majú 34mm a vo vnútri tiká strojček typu kal. 68.3. Robili sa aj v pozlátenej variante a rovnako tak vo verzii bez dátumu. Rozšířit Ahoj, na chronomagu jsem nový, takže ještě nevím jak to tu chodí, ale když jsem viděl aktivní vlákno tak jsem si říkal, že se také zeptám. Začínám se sbíráním hodinek a do sbírky se mi dostaly tyto PRIMky. Jestli se nepletu tak by měli být vyrobeny někdy okolo roku 80. Mohli byste mi prosím někdo říct nějaké další informace, jaký mají kalibr a jak se tomuto modelu říká, někde jsem narazil na to, že by se mohlo jednat o "soudek". A ještě mám jednu otázku, napadlo mě, že je dám nějakému hodináři k seřízení a vyčištění, ale nevím jestli nenechat rovnou vyměnit i sklíčko. Mají ještě hodináři originální sklíčka? A nebo lze současné sklíčko rozleštit?
Honza.manta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 Dle mého tento model název nemá. A strojek/kalibr by měl být 68.4, mohu se mýlit a možná 68.3. Chtělo by je to otevřít a podívat se. A k servisu - jestli jdou v horizontu jedné minuty denně, tak bych je do opravy nedával.
Jan_Jan_2006 Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 Do začátku to máš pěkný sběratelský kousek!!!
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 V 2. 3. 2024 v 12:09, Jan_Jan_2006 napsal: Do začátku to máš pěkný sběratelský kousek!!! Rozšířit Děkuji, mě na první pohled zaujal hlavně jejich design, který mi připadá i přes jejich věk velice nadčasový
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 V 2. 3. 2024 v 11:58, Honza.manta napsal: Dle mého tento model název nemá. A strojek/kalibr by měl být 68.4, mohu se mýlit a možná 68.3. Chtělo by je to otevřít a podívat se. A k servisu - jestli jdou v horizontu jedné minuty denně, tak bych je do opravy nedával. Rozšířit Omlouvám se za asi hloupou otázku, ale rád bych se zeptal v čem se liší tyto jednotlivé podverze kalibru 68. Viděl jsem jich už více ale abych pravdu řekl nevím co si pod tím mám představit. Zatím dle mého pozorování jdou celkem přesně, takže návštěva hodináře je asi zbytečná. Jen bych rád nějak rozleštil sklíčko;)
Honza.manta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 V 2. 3. 2024 v 13:24, Anton Klechta napsal: Omlouvám se za asi hloupou otázku, ale rád bych se zeptal v čem se liší tyto jednotlivé podverze kalibru 68. Viděl jsem jich už více ale abych pravdu řekl nevím co si pod tím mám představit. Zatím dle mého pozorování jdou celkem přesně, takže návštěva hodináře je asi zbytečná. Jen bych rád nějak rozleštil sklíčko;) Rozšířit Liší se v roku výroby. První byl 68.1, potom 68.3 a poslední byl 68.4. Konstrukčně se téměř neliší. Na rozleštění sklíčka tady je dost návodů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se