luger dos Odesláno 14. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2024 Pořídil jsem si Seika Bell Matic v nestandartní konfiguraci. Samozřejmě vím že to není originál, ale ta kombinace modro-bílá nevypadá vůbec špatně. Testoval jsem přesnost na jednoduché mobilní aplikaci a dělá to +/- 5s/den (podle náklonu). Budíček pěkně zvoní. Takže zatím vše OK. Trápí mě občasné zamlžování sklíčka. Vím že se to tady už probíralo, ale mám i další kousky a u nich se to nikdy nestalo. Jen u těchto. Možná je bude nutné předat do rukou nějakého pana mistra hodinářského a snad si s tím poradí. Možná bude stačit vyměnit těsnění. Ale největší problém vidím ve "svítivosti" ručiček a indexů" - vpodstatě žádná není. Nesvítí ani snad půl hodiny. Taky je to už 50 let takže co od nich čekat . Našel jsem nějaké nabídky "nových" ručiček na ebay. Máte někdo zkušenosti s prodejci těchto náhradních retro dílů ? Ty ceny nejsou nijak závratné. Díky za jakoukoliv radu nebo nasměrování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luger dos Odesláno 16. října 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2024 Ještě se vracím k problému ručiček. Kontaktoval jsem prodejce z Nizozemí prodávající náhradní díly ale ještě neodpověděl takže čekám. Možná to budete někdo vědět - dají se použít ručičky z modelů např. 6309 7002 7009 7S26 7S36 NH35 NH36 4R36 - 7S26 a jiných do modelu 4006 bell-matic ? Chtěl bych nějaké masivnější a ne takové tenké jako jsou na originálu Tyto by se hodily: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 30. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2024 (upraveno) Na ručky nesahat, pokud se Lumi nedrolí. To se prostě smiř s tím, že nesvítí a nech to tak. A vypadá, že se nedrolí. Když se drolí, dá se renovovat. Pak to i svítí. Místní puristi ti stejně řeknou, že 50 let starý hodinky prostě z principu svítit nemaj. Upraveno 30. října 2024 uživatelem Jiří Sedlák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se