Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

nevím kam přesně můj dotaz zařadit.

Nedávno jsem viděl ve filmu Hotel Modrá hvězda (1941) tyto krásné nástěnné hodiny.

Chtěl bych někde takovéto hodiny koupit, ale nedokážu říci, co jsou za značku a typ. Nebo pokud se jedná pouze o rekvizitu?

Nikde jinde jsem design s takto zvýrazněnou hodinovou ručičkou neviděl. Podobně pouze na vteřinové ručičce na Švýcarském nádraží.

Předem Vám všem děkuji za jakékoliv informace,

Jirka

image.jpeg.06afd8ea16e3d09c149b88c560085cc8.jpeg

Odesláno

Našel jsem je od výrobce Kienzle, sedí vše včetně fontů písma, jen ten nápis na cifru je jiný.... Pomůže to?

Screenshot_2024-10-15-04-39-00-330_com.opera.browser-edit.jpg

Screenshot_2024-10-15-04-42-29-554_com.opera.browser-edit.jpg

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno

Teď koukám, že ty z filmu jdou od středu kousek i na druhou stranu, tak tam je rozdíl... Možná bych to hodilo na nějaké německé hodin(k)ové fórum, hádal bych, že tam bude původ... nebo se zeptat přímo v Kienzle, třeba by byli ochotni zkouknout archiv...

• Díky 1
Odesláno

To mi určitě pomůže v hledání! Jsou to na 90%oni! Takový výsledek jsem vůbec nečekal! Mnohokrát Vám děkuji za pomoc!

Hledal jsem na googlu "dle obrázku", ale nic a dál už jsem neměl tušení co zkusit. Toto je opravdu velice blízko.

Ty rafičky se mi ale líbí více s tou vývahou - "kousek na stranu". To logo je také podle mě hezčí v těch fimových.

Je otázka jestli režisér nebo rekvizitář nezadali hodiny na zakázku (logo, rafičky), ale nechce se mi věřit, že by se takový detail tehdy ve filmu řešil.

Zkusím najít ten film ještě v lepším rozlišení jestli bych to logo nerozluštil, ale už toto byla verze přes 4 Gb.

Nemáte ještě někdo tip na nějakou německou obdobu Chronomagu jak p. Gathis zmiňuje?

Díky, všem hezký den,

Jirka

Odesláno

Harwey, děkuji Vám za tip!

Je možné, že už tehdy fungovalo něco jako dnes "white label product"?

Promiňtě, neznám český ekvivalent, z překladače je to:

Výrobek pod "bílou značkou" je vyráběn jednou společností a následně balen a prodáván jinými společnostmi pod různými obchodními značkami.

Bylo ve čtyřicátých letech běžné, že by prodejci hodin něco podobného dělali? Koupit hodiny např. od Kienzle a poté otisknout vlastní logo prodejny?

Díky, všem hezký den,

Jirka

Odesláno

Dobrý den všem,

oběma členům Gathisovi a Harweyovi velice děkuji za pomoc!

Tyto hodiny z design-market.eu jsou oni - bez loga, to je i po mém dalším hledání nejblíže co jsem se dostal. Ještě zkusím to německé fórum.

Možná projet nějaké dobové pražské prodejce, zda jejich logo nesedí. Neřeklo by to někomu něco?

Je zajímavé, že uvedené hodiny mají el. strojek - je to podle mě buď replika nebo předělávka, což jim ubírá na originalitě.

S dostupností těchto hodin to ale nevypadá dobře. Jako strojního konstruktéra mě napadá nainportovat obrázky do CADu a nechat rafičky vypálit na laseru a ciferník vyřezat na plotteru ...

Jen je zajímavé, že hodiny mají ciferník z vypouklého ... asi skla? Které v průměru 420 mm nebude, co jsem se díval, lehce dostupné. A rafičky jsou zahnuté. Nikdy jsem podobný design neviděl. Velice originální. Jen si říkám kolik by hodinám ubralo na originálnosti při použití plochého skla ...

image.png.2289f9957c1fa87a696b7ca3296e63e8.png

image.thumb.png.08d1ee8974bee839a2b7c58ddadb24df.png

Díky a hezký den,

Jirka

Odesláno

Téma asi považuji za více či méně uzavřené - ale kdyby ještě nekomu něco řekl ten název - našel jsem REMASTERED verzi filmu, ale není to o moc lepší.

image.png.f0091e45c1fd74cf4e2dcc0bd3021eda.png

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...