Prdolo Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu Chem touto cestou poprosiť skúsených hodinárov o pomoc neskúseným začiatočníkom (nehodinárom). Kúpil som si niekoľko starých mechanických pokazených hodín s naivnou predstavou že si ich opravím. Nepoznám presné hodinárske pomenovania jednotlivých dielov a tak mám problém sa dopátrať kde by som ich kúpil. Teraz som práve vzdal hľadanie kuželovitých kolíkov (alebo mosadzných pinov). Pred pár dňami som zas hľadal pružinový záves kyvadla. Existujú nejaké katalógy na náhradné diely? Ak viete poraďte kde nakupujete hodinárske diely na staré hodiny a hodinárske náradie (napríklad malé šesťhranné kľúče na matičky). Buď tieto obchody nemajú stránky alebo vyhľadávač nie je moc schopný. Ešte mám problém s kyvadlami. Ako sa dá zistiť dĺžka a váha kyvadla ak v hodinách chýba alebo je zlomené? Je jediná možnosť systém pokus - omyl? Podľa mňa je veľká škoda aby staré hodiny a hodinky skončili na smetisku. vopred ďakujem všetkým za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m4stic Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu Ahoj, niesom hodinar ale naposledy som kupoval nejake to naradi na https://www.watch-tools.de Maju tam an nejake suciastky ale vobec netusim v akej kvalite a pouzitelnosti. K oprave starych hodin ma este napada: chces original suciastky alebo ti staci aftermarket? Osobne keby som robil renovaci tak asi budem chciet original suciastky - tu, ale prave neviem aka je dostupnost a kde patrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu Sú skupiny súčiastok, ktoré sa kúpiť dajú - ako napríklad tie kolíky, alebo Tebou spomínané "pendelperko", čiže kyvadlový záves. Iné súčiasky - kolesá, mostíky, pružinky, páky ... sa kupujú veľmi zle. Na Slovensku môžeš skúsiť p. Herczega - cronostone.sk No a dĺžka kyvadla sa musí vypočítať Istým vodítkom je veľkosť hodinovej skrine (a ten nick - no neviem ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prdolo Odesláno 4. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu Ďakujem, Na tej nemeckej stránke som našiel tie kuželovité kolíky. Tam to ešte riadne pozriem čo sa mi hodí nech to mám za jedno poštovné. cronostone.sk stránku teraz nemajú prístupnú ale určite to ešte pozriem. Hodiny bez kyvadla a aj so zlomeným kyvadlom sú stolové. Tie čo mám na stole majú od spodnej strany stoja po "dno" 10cm, od pendlperka (teraz je prehrdzavené) to je 17cm. Ja by som tam neskôr niečo pokusne zavesil len netuším akú hmotnosť. Dal by som na tenkú (3mm) závitovú tyč dlhú tých 17cm závažie a pod neho matku aby sa dalo posúvať. Ak používate hodinársku pračku akú dávate chémiu do prvej fľaše? Druhá by mala byť na oplachovanie destilovaná voda a tretia na odmastenie isopropylalkohol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prdolo Odesláno 5. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu Je pre mňa až neuveriteľné že v obchodoch nekúpim (ani neobjednajú) skrutky. Odbili ma že to nie je metrický závit a NEMÁME. Tak tie staré hrdzavé očistím ale ako nahradím polámané to ešte neviem. Prerezať závit na metrický? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 5. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu před 54 minutami, Prdolo napsal: Je pre mňa až neuveriteľné že v obchodoch nekúpim (ani neobjednajú) skrutky. Odbili ma že to nie je metrický závit a NEMÁME. A Ty si čakal, že by sa niekto zaoberal nenormalizovanými skrutkami? Musíš sa dať na žobrotu a prosíkať sa kade-tade, že či by sa nenašiel nejaký vrak, z ktorého by získal nejakú skrutku, perko, koliesko ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prdolo Odesláno 5. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince Poradí niekto ako sa určuje kaliber vreckových hodiniek Omega ? Ja som sa podľa výrobného čísla na strojčeku dopracoval iba k roku 1934. Hodinky som kúpil so zlomenou hriadeľou na naťahovanie a potreboval by som niekde objednať novú. Nenašiel som zatiaľ nič. Žiadnu stránku ktorá by ma aspoň naviedla k číslu dielu a už vôbec nie obchod s dielmi na takto staré hodinky. Výrobné číslo je 8778773, počet kameňov 15 a priemer strojčeka 38,8mm. Alebo nejaký katalóg hriadelí na vreckové hodinky Omega kde by sa to dalo pohľadať podľa rozmerov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 6. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince a.) daj fotku stroja b.) Vreckové Omegy majú označenie na základnej doske pri zotrvačke. c.) podľa rozmeru to bude najskôr nejaký 38.5L alebo 38.5L T1 d.) hriadeľku hľadaj ako diel 38.5L #401 Prezradím Ti, že to je švačiarske číslovanie súčiastok - naštuduj si Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prdolo Odesláno 6. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince Ďakujem za radu, tipol si to správne. Odfotil som aj problém ktorý potrebujem vyriešiť. Naivne som nakúpil množstvo kadejakých starých súčiastok ale takáto hriadeľ tam nebola. Čo sa štúdia týka čítam čo nájdem ale google stojí akosi za prd a už ani tak nevyhľadáva ako ponúka produkty platiacich klientov. A potom s angličtinou si moc nerozumieme takže všetko ide cez translátor a hoci je šikovný občas texty skomolí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prdolo Odesláno 6. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince snažil som sa nájsť niečo takéto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se