Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ak budem vedieť, tak rád poradím. Ja už šťastným majiteľom MVS som.Ale je to verzia s malou sekundovkou na pozícii 6.

Tak hodinky už mám po renovaci doma. Po prvním dnu odchylka 12 s. Bohužel se nepovedlo úplně zrenovovat

číselník. Ty šmouhy přes čísla není špína, ale chybějící barva, která se někam "odpařila".

post-3641-1238049067.jpg

post-3641-1238049143.jpg

Odesláno
i tak zajimavy vysledek... gratuluju! :)

Zapomněl jsem vysvětlit, proč jsem neudělal snímek kalibru. Jak mi řekl hodinář, dýnko je šroubovací a strojek je

kromě toho ještě kryt sklem. Sám byl překvapen touto úpravou. Když jsem hodinky přinesl k renovaci , byly tak zarezlé, že je musel naložit (nebo snad jen pokapat a nechat působit) do odrezovače. Teprve pak se mu povedlo je otevřít. Po těchto peripetiích a s vědomím, že na dýnku nejsou vlysy pro osazení otevírače, jsem se do jejich otevření ani nepouštěl.

Odesláno

Legenda hovorí, že to krytie pod sklom bola požiadavka nemeckých dôstojníkov a slúži ako prachová ochrana.Tiež som mal dno utiahnuté na pevno.Ale keď cez neho prelepíš pásku(leukoplast) a potom ju využiješ ako páku, ide to celkom dobre odkrútiť.Tu je motivačné foto, ako ten kaliber vyzerá.

post-764-1238096376.jpg

Odesláno
Legenda hovorí, že to krytie pod sklom bola požiadavka nemeckých dôstojníkov a slúži ako prachová ochrana.Tiež som mal dno utiahnuté na pevno.Ale keď cez neho prelepíš pásku(leukoplast) a potom ju využiješ ako páku, ide to celkom dobre odkrútiť.Tu je motivačné foto, ako ten kaliber vyzerá.

To je pro mne velmi zajímavá informace. Snažil jsem se najít je na webu jako vintage, ale bez úspěchu. Našel jsem jedny velmi podobného vzhledu, ale kapesní. Bylo u nich uvedeno, že byly používány britskou armádou v Indii kolem roku 1920. Je tedy možné, že ty náramkové vznikly krátce po kapesní verzi. Já jsem jejich stáří tipoval kolem roku 1930. Otec si už bohužel nepamatuje, kdy a kde je koupil a není také vyloučeno, že je má po svém otci. Jinak děkuju za velmi pěkný snímek kalibru.

Odesláno
To je pro mne velmi zajímavá informace. Snažil jsem se najít je na webu jako vintage, ale bez úspěchu. Našel jsem jedny velmi podobného vzhledu, ale kapesní. Bylo u nich uvedeno, že byly používány britskou armádou v Indii kolem roku 1920. Je tedy možné, že ty náramkové vznikly krátce po kapesní verzi. Já jsem jejich stáří tipoval kolem roku 1930. Otec si už bohužel nepamatuje, kdy a kde je koupil a není také vyloučeno, že je má po svém otci. Jinak děkuju za velmi pěkný snímek kalibru.

Tie Z. pre britskú armádu v Indii mám tiež, ale to sú úplne iné hodinky. Spoločný je len výrobca. Ani kaliber nemajú rovnaký.

Rok pri Z.Special si odhadol dobre. Tie moje boli vyrobené 12.Apríla 1930.Nemyslel som dôstojníkov v naci Nemecku, ale ešte v tzv. Weimarskej republike. Inak kaliber tam je NSI 15", 15 kameňov.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...