rmcb Odesláno 11. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2025 Dobrý večer, chci poprosit o radu, kam poslat do servisu hodinky Citizen Eco Drive. Moc děkuji Roman
Lookyn Odesláno 12. ledna 2025 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2025 Autorizák Citizenu je firma Goldtime - U Libeňského pivovaru 10, 180 00 Praha 8-Libeň.
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna Viete poradiť aj na SK, pretože komunikácia so servisom "GOLDTIME BL spol. s.r.o." - citizen je dosť "ťažká".
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna (upraveno) Zdravím, Vie mi niekto poradiť ako/kde zohnať batériu/akumulátor do hodiniek, ktoré sú vyrábané len pre japonský trh? Z SK servisu som dostal odpoveď: "V systéme CITIZEN servisu je napísané, že nie sme oprávnený vykonávať servis na tento model, preto mi ani nikto z Japonska nepovie, aký akumulátor ide do hodiniek . Systém mi ukazuje, že strojčeky do tohto typu sa vyrábali do r.2010. o.v" má s tým niekto skúsenosti? Upraveno 2. ledna uživatelem mikeborecek
misso Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna V ONYXu si s tím poradili a akumulátor po nějaké době sehnali a zatím drží (strojek A010, což je přesně starší JDM only). To je pokud funguje dobíjení. Když mi ale v jiných hodinkách nefungovalo dobíjení, tak jsem hodinky na doporučení ONYXu (po tom, co se dala nová baterka a stejně se nedobíjela) vzal právě do Goldtime jako Citizen autorizáku a odsud šly do Německa, kdy napoprvé mi opět "jenom" vyměnili baterku – ale nedal jsem se, a až mi zase po měsíci klesl ukazatel nabití a ani po týdnu v létě na parapetu se nezvedl, tak jsem je opět odnesl do Goldtime a exaktněji a důrazněji popsal, v čem vidím problém (dobíjení, ne baterka). Hodinky šly opět do Německa (nebo kdo ví kam), po týdnech a týdnech se vrátily a napodruhé se výsledek jeví lepší a taky jsem už nic neplatil. 1
rmcb Odesláno 2. ledna Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna před 2 hodinami, mikeborecek napsal: Viete poradiť aj na SK, pretože komunikácia so servisom "GOLDTIME BL spol. s.r.o." - citizen je dosť "ťažká". V minulém roce jsem měl hodinky Citizen Eco Drive v opravě ve firmě Goldtime Praha... a mj. se měnil i akumulátor ,vše proběhlo tak, jak bylo domluveno, naprosto v pořádku. Fakt je že jednání je trochu "studené", ale naprosto tuto opravnu doporučuji....
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna před 18 minutami, misso napsal: V ONYXu si s tím poradili a akumulátor po nějaké době sehnali a zatím drží (strojek A010, což je přesně starší JDM only). To je pokud funguje dobíjení. Když mi ale v jiných hodinkách nefungovalo dobíjení, tak jsem hodinky na doporučení ONYXu (po tom, co se dala nová baterka a stejně se nedobíjela) vzal právě do Goldtime jako Citizen autorizáku a odsud šly do Německa, kdy napoprvé mi opět "jenom" vyměnili baterku – ale nedal jsem se, a až mi zase po měsíci klesl ukazatel nabití a ani po týdnu v létě na parapetu se nezvedl, tak jsem je opět odnesl do Goldtime a exaktněji a důrazněji popsal, v čem vidím problém (dobíjení, ne baterka). Hodinky šly opět do Německa (nebo kdo ví kam), po týdnech a týdnech se vrátily a napodruhé se výsledek jeví lepší a taky jsem už nic neplatil. Super, skúsim ich kontaktovať (viete mi prosím poslať kontakt? Predpokladám, že je to nejaký servis v CZ). Mne sa konečne podarilo nájsť hodinky dizajnovo aj funkčne - zriedkavý model len v JP. Rok výroby je kolo 2007, teda 20r. Ja som tretí majiteľ a predch. hovoril, že baterka drží, ale hneď ako mi došli tak sekundovka skákala každé 2 sekundy - dá sa to "obhájiť" zimným obdobím a nedobitým akumulátorom. Asi ešte počkám, kým trochu vyjde slnko a nechám ich nabiť a potom budem postupovať ďalej. V každom prípade ďakujem za info
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna (upraveno) před 13 minutami, rmcb napsal: V minulém roce jsem měl hodinky Citizen Eco Drive v opravě ve firmě Goldtime Praha... a mj. se měnil i akumulátor ,vše proběhlo tak, jak bylo domluveno, naprosto v pořádku. Fakt je že jednání je trochu "studené", ale naprosto tuto opravnu doporučuji.... áno "chladné" je to správne slovo. Občas sa však stane a že ako tak komunikujeme, ja pošlem email s nejakou otázkou/otázkami a nič. Až na ďalšiu výzvu (email), príde odpoveď. Je možné ,že sú fakt profi v obore, ale také tie soft skills 0 bodov. Resp. odpovedali mi, že v systéme im ukázalo, že sa "nedá", tak ani kúsok pohnúť palcom viac. Príde mi to také to Slovenské, ak sa niečo odchýli čo i len trošku od nejakej "rutiny" tak ani bohovi pohnúť prstom naviac a pomôcť zákazníkovi. Upraveno 2. ledna uživatelem mikeborecek
misso Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna ONYX v Jihlavě, www.opravnahodinek.cz, jsou i tady na fóru jako ONYX servis hodinek 1
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna Před hodinou, misso napsal: V ONYXu si s tím poradili a akumulátor po nějaké době sehnali a zatím drží (strojek A010, což je přesně starší JDM only). To je pokud funguje dobíjení. Když mi ale v jiných hodinkách nefungovalo dobíjení, tak jsem hodinky na doporučení ONYXu (po tom, co se dala nová baterka a stejně se nedobíjela) vzal právě do Goldtime jako Citizen autorizáku a odsud šly do Německa, kdy napoprvé mi opět "jenom" vyměnili baterku – ale nedal jsem se, a až mi zase po měsíci klesl ukazatel nabití a ani po týdnu v létě na parapetu se nezvedl, tak jsem je opět odnesl do Goldtime a exaktněji a důrazněji popsal, v čem vidím problém (dobíjení, ne baterka). Hodinky šly opět do Německa (nebo kdo ví kam), po týdnech a týdnech se vrátily a napodruhé se výsledek jeví lepší a taky jsem už nic neplatil. mimochodom, čo vyšiel cca celý servis s výmenou batérie/dobíjania ? Aby som bol pripravený
misso Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna V Goldtime to bylo teď v létě 2400 Kč i s dopravou. Výměna baterky v běžném eco-drive diver v ONYXu s prací kolem (těsnění a nevím co ještě) byla myslím levnější. Ale jde o to, co konkrétně to bude – "obyčejná" baterka je na počkání a za relativně pár korun, JDM specialita bude minimálně trvat nějakou dobu. Ale pokud je elektronický strojek špatný, tak kdo ví, jestli s tím vůbec půjde něco dělat, navíc pokud je to stará věc. Bych pak zvažoval zkusit sehnat dárce orgánů po vlastní ose. 1
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna před 11 minutami, misso napsal: V Goldtime to bylo teď v létě 2400 Kč i s dopravou. Výměna baterky v běžném eco-drive diver v ONYXu s prací kolem (těsnění a nevím co ještě) byla myslím levnější. Ale jde o to, co konkrétně to bude – "obyčejná" baterka je na počkání a za relativně pár korun, JDM specialita bude minimálně trvat nějakou dobu. Ale pokud je elektronický strojek špatný, tak kdo ví, jestli s tím vůbec půjde něco dělat, navíc pokud je to stará věc. Bych pak zvažoval zkusit sehnat dárce orgánů po vlastní ose. hodinky obe aj A010 aj H414 fungujú dobre, len A010 ukazovateľ pri trochu slnka vybehne takmer na na najvyšší ukazovateľ nabitia a po pár dňoch bez slnka to klesne na takmer poslednú a hodiny samozrejme skáču každé 2 sec a potom sa zastavia. H414 došli včera a od vtedy skáču každé 2sec, tak čakám kedy sa zastavia, lebo slnko dnes nebolo. Mám v pláne vystaviť slnku čo najdlhšie obe hodinky a uvidím čo sa bude diať. Niekde som čítal že ca 2 dni na slnku by malo byť plné nabitie, tak ak sa mi to podarí, tak potom uvidím ako dlho vydržia fungovať niekde v interiéri na stole a podľa toho sa rozhodnem.
misso Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna Když to je u A010 rychle nahoru i pak dolů, tak by to odhadoval právě na baterku, která už nedrží kapacitu a v tom případě by se to mělo dát vyřešit přes výše uvedené servisy. Když vteřinovka skáče po dvou, tak to pak vydrží ještě nějakou dobu jít (řádově možná i týdny, a u eco-drive s částečným přístupem světla i déle). Nejlépe tomu dopřát co nejvíc přímého slunka, ale zase aby se hodinky nepřehřály (problém spíš v létě než v zimě). Dal bych tomu pár dnů co nejvíc na silném světle (fakt to chce trpělivost) a až pak bych začal uvažovat o servisu. Dobíjení na letním slunci při baterce v dobré kondici stačí ve vyšších jednotkách hodin, při umělém osvětlení řádově i stovky nebo se ani nedobije do plna. Solární dobíjení taky řeším a povětrnostní podmínky posledních dvou měsíců mě přivedly k tomu, že jsem si objednal Coolfire nabíječku, tak snad to nebude pitomost.
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna před 22 minutami, misso napsal: Když to je u A010 rychle nahoru i pak dolů, tak by to odhadoval právě na baterku, která už nedrží kapacitu a v tom případě by se to mělo dát vyřešit přes výše uvedené servisy. Když vteřinovka skáče po dvou, tak to pak vydrží ještě nějakou dobu jít (řádově možná i týdny, a u eco-drive s částečným přístupem světla i déle). Nejlépe tomu dopřát co nejvíc přímého slunka, ale zase aby se hodinky nepřehřály (problém spíš v létě než v zimě). Dal bych tomu pár dnů co nejvíc na silném světle (fakt to chce trpělivost) a až pak bych začal uvažovat o servisu. Dobíjení na letním slunci při baterce v dobré kondici stačí ve vyšších jednotkách hodin, při umělém osvětlení řádově i stovky nebo se ani nedobije do plna. Solární dobíjení taky řeším a povětrnostní podmínky posledních dvou měsíců mě přivedly k tomu, že jsem si objednal Coolfire nabíječku, tak snad to nebude pitomost. No to ma trochu prekvapilo, že autorizovaný servis (veď možno aj preto, že je autorizovaný) tak nemal žiadnu snahu náhrady neoriginálneho, ale parametrovo rovnakého akumulátora ako náhrady. Že to človek potom rieši kade tade - A to by človek povedal, že práve autorizák by mal poriešiť "všetko" čo sa týka danej značky. Tak o tom Coolfire počujem prvý krát, dajte vedieť ako to funguje. Tiež som zaťažený na solárne hodinky a toto, ak to funguje, tak by vyriešilo nabíjanie - človek by to dal pár krát do roka na noc nabíjať a vymaľované. Je pravda, že akurát včera som narazil na možnosť modifikovaných casio digitáliek cez stránku https://skxmod.com - dá sa dať nerez púzdro aj remienok ale hlavne zafír. Nikdy som nechcel takéto hodinky, pretože majú len prexi alebo ľahko poškriabateľné sklíčko, a to je pre mňa NO GO Tak ako mať dátum na hodinkách, ktorý sa musí každý druhý mesiac nastavovať NO GO, proste "nefunkčný" ukazovateľ dátumu :D. Jedine perpetuálny a so snahou nájsť čistý design hodiniek, je to riadne obmedzený výber.
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna před 42 minutami, misso napsal: Když to je u A010 rychle nahoru i pak dolů, tak by to odhadoval právě na baterku, která už nedrží kapacitu a v tom případě by se to mělo dát vyřešit přes výše uvedené servisy. Když vteřinovka skáče po dvou, tak to pak vydrží ještě nějakou dobu jít (řádově možná i týdny, a u eco-drive s částečným přístupem světla i déle). Nejlépe tomu dopřát co nejvíc přímého slunka, ale zase aby se hodinky nepřehřály (problém spíš v létě než v zimě). Dal bych tomu pár dnů co nejvíc na silném světle (fakt to chce trpělivost) a až pak bych začal uvažovat o servisu. Dobíjení na letním slunci při baterce v dobré kondici stačí ve vyšších jednotkách hodin, při umělém osvětlení řádově i stovky nebo se ani nedobije do plna. Solární dobíjení taky řeším a povětrnostní podmínky posledních dvou měsíců mě přivedly k tomu, že jsem si objednal Coolfire nabíječku, tak snad to nebude pitomost. doma mám terapeutickú lampu, ktorá podľa mobilnej lux meter app má ca 80 000 lx ak mám mobil úplne na lampe. To by som teoreticky mohol vyskúšať ako náhradu slnka. Ale ak by ten Coolfire fungoval, tak je to oveľa elegantnejšie/kompaktnejšie riešenie
mikeborecek Odesláno 2. ledna Nahlásit Odesláno 2. ledna Před hodinou, misso napsal: Když to je u A010 rychle nahoru i pak dolů, tak by to odhadoval právě na baterku, která už nedrží kapacitu a v tom případě by se to mělo dát vyřešit přes výše uvedené servisy. Když vteřinovka skáče po dvou, tak to pak vydrží ještě nějakou dobu jít (řádově možná i týdny, a u eco-drive s částečným přístupem světla i déle). Nejlépe tomu dopřát co nejvíc přímého slunka, ale zase aby se hodinky nepřehřály (problém spíš v létě než v zimě). Dal bych tomu pár dnů co nejvíc na silném světle (fakt to chce trpělivost) a až pak bych začal uvažovat o servisu. Dobíjení na letním slunci při baterce v dobré kondici stačí ve vyšších jednotkách hodin, při umělém osvětlení řádově i stovky nebo se ani nedobije do plna. Solární dobíjení taky řeším a povětrnostní podmínky posledních dvou měsíců mě přivedly k tomu, že jsem si objednal Coolfire nabíječku, tak snad to nebude pitomost. Tak som zvedavý čo to urobí Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mikeborecek Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna V 2. 1. 2026 v 17:50, misso napsal: Když to je u A010 rychle nahoru i pak dolů, tak by to odhadoval právě na baterku, která už nedrží kapacitu a v tom případě by se to mělo dát vyřešit přes výše uvedené servisy. Když vteřinovka skáče po dvou, tak to pak vydrží ještě nějakou dobu jít (řádově možná i týdny, a u eco-drive s částečným přístupem světla i déle). Nejlépe tomu dopřát co nejvíc přímého slunka, ale zase aby se hodinky nepřehřály (problém spíš v létě než v zimě). Dal bych tomu pár dnů co nejvíc na silném světle (fakt to chce trpělivost) a až pak bych začal uvažovat o servisu. Dobíjení na letním slunci při baterce v dobré kondici stačí ve vyšších jednotkách hodin, při umělém osvětlení řádově i stovky nebo se ani nedobije do plna. Solární dobíjení taky řeším a povětrnostní podmínky posledních dvou měsíců mě přivedly k tomu, že jsem si objednal Coolfire nabíječku, tak snad to nebude pitomost. OK takže po ca 16h nabíjania (počas dvoch dní) sa na A010 hodinky ani len nerozbehli. (niekde na nete som videl odporúčenie, že ak sa hodinky správajú takto, je potrebné vytiahnuť korunku naplno von a takto dať nabíjať). Hodinky z H414 sa rozbehli ale ukazovateľ nabitia je 7 sec, čo je podľa GPT slabé nabitie, keďže ukazovateľ je od 0-59 sec. Takže predpokladám že p týchto hodiniek H414 je kapacita nabitia akumulátora veľmi nízka, teda na výmenu.
misso Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna Je to lampa a kdo ví, kolik nabíjecí energie z ní leze. Z mých zkušeností nemusí být 16 hodin zas až tolik, navíc když je to potenciálně slabší zdroj. Zkus najít místo, kde to míří přes okno někam cca na jih a tam to nechat nakloněné pod úhlem pár dnů. Tady je tabulka měření od někoho z watchuseek. Oproti tomu, co běžně píšou v návodech k solárním hodinkám odpovídá asi jenom když hodinky namíříš přímo na slunce v poledne a ostatní reálně naměřené hodnoty jsou nižší. A překvapilo mne, že uvnitř ty hodnoty jsou mnohem nižší. Např. já se úplně pohybuji v extra nasvícených prostorech, venku je nyní pořád zataženo, takže to vypadá, že se mi hodinky reálně nedobíjí, i když z mého pohledu na světle jsou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mikeborecek Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna (upraveno) Před hodinou, misso napsal: Je to lampa a kdo ví, kolik nabíjecí energie z ní leze. Z mých zkušeností nemusí být 16 hodin zas až tolik, navíc když je to potenciálně slabší zdroj. Zkus najít místo, kde to míří přes okno někam cca na jih a tam to nechat nakloněné pod úhlem pár dnů. Tady je tabulka měření od někoho z watchuseek. Oproti tomu, co běžně píšou v návodech k solárním hodinkám odpovídá asi jenom když hodinky namíříš přímo na slunce v poledne a ostatní reálně naměřené hodnoty jsou nižší. A překvapilo mne, že uvnitř ty hodnoty jsou mnohem nižší. Např. já se úplně pohybuji v extra nasvícených prostorech, venku je nyní pořád zataženo, takže to vypadá, že se mi hodinky reálně nedobíjí, i když z mého pohledu na světle jsou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak to si nemyslím. Terapeutická lampa je stavaná aby bola čo najbližšie slnečnému svetlu bez UV. Intenzita je ca 80 000 lux pár cm od svetla (viď fotky). Trošku ma ale prekvapila táto tabuľka a coolfire charger, pretože všade kde som túro nabíjačku našiel bola informácia max ca 40 000lx ca 3 -5 cm od lampy ca 20-30cm Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. ledna uživatelem mikeborecek
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se