deewy Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna (upraveno) Po delší době jsem si udělal radost a pořídil tyto nádherné GMTéčka C63 Sealander GMT v elektrizující barvě. Přidávám rychlocvak, nicméně zachytit krásu hodinek na foto se mi nedaří. Na živo jsou tyto hodinky elegantní, jemné, s výrazným ciferníkem. Mám je teprve pár dní a už jsem dostal pár pochval. Super je taky mikroregulace i motýlkové spony. Přes noc se houpou ve watchwinder of fy. Klarstain model Hanoi (mimochodem nádherně zpracovaný a za dobrý prachy, přímo u výrobce. Tak snad mi nějakou dobu vydrží, rád bych jim brzy pořídil kámoše nějaké pilotky asi. Upraveno 28. ledna uživatelem deewy 3
horskjan Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Moc pěkný Wardy, gratulace Tyhle bych rád viděl naživo...
STRKKT Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu (upraveno) Christopher Ward C63 v průměru 36 mm, bílé a s GMT jsem měl v hledáčku dlouho. Sice to nebyla první volba, kterou jsem u CW zvažoval, ale vydržel jsem u ní nejdéle a nakonec jsem se rozhodl, že s tímto modelem u CW začnu. Původně jsem je chtěl pořídit při některé z cest do Británie, pak jsem - s ohledem na deklarovanou dostupnost v půlce prosince - pořízení odložil na jaro 2026, ale nakonec se objevily "in-stock" už minulý týden a tak jsem neváhal a přesně před sedmi dny a čtyřmi a půl hodinami jsem je objednal. Při placení jsem zjistil, že clo a DPH je v ceně, což mi poněkud vylepšilo náladu. Nicméně... Při objednávce jsem si nechal zkrátit tah na 17 cm (+15 EUR) a připlatil za expresní vyřízení (+20 EUR), u kterého jsem se mylně domníval, že to znamená odeslání ten samý den. Nebylo to tak, hodinky fyzicky odeslali až v úterý. U další objednávky už nic připlácet nebudu... Ve středu dorazily do Ostravy a DHL zahájilo procedury. Nejprve si vyžádali potvrzení o platbě, aby si ve čtvrtek vyžádali plnou moc k celnímu řízení... Inu, zavolal jsem jim (poté, co jsem trochu vychladl), protože jsem si dodání odložil na pátek a kromě toho, že clo a DPH bylo uhrazeno, jsem poněkud pochyboval o reálnosti dodání. Po několika minutách, kdy slečna na telefonu zjišťovala, kudy běží zajíc, se mi omluvila, že vůbec nechápe, proč mi to její kolegové poslali, když je vše zaplacené, nic posílat nemám a oni ještě ve čtvrtek hodinky proclí a v pátek mi je přivezou. Níže pár fotek z prvních okamžiků. Hodinky dorazily v nenápadné krabici, ve které je vlastní vnější krabice hodinek zafixovaná tak, aby se nevrtěla. Hodinky byly evidentně při expedici seřízené, protože se zastavily až dnes ráno. Je zde i srovnání s Black Bay 54, které jsou o 1 mm větší. Co vidět není je chucpe - oni mi sice nastavili tah na obvod 17 cm, ale s maximálně vysunutou mikroregulací. To prostě nevymyslíš... Upraveno 21. listopadu uživatelem STRKKT doplnění, upřesnění 1
tomankubik Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu V 21. 11. 2025 v 11:20, STRKKT napsal: Christopher Ward C63 v průměru 36 mm, bílé a s GMT jsem měl v hledáčku dlouho. Sice to nebyla první volba, kterou jsem u CW zvažoval, ale vydržel jsem u ní nejdéle a nakonec jsem se rozhodl, že s tímto modelem u CW začnu. Původně jsem je chtěl pořídit při některé z cest do Británie, pak jsem - s ohledem na deklarovanou dostupnost v půlce prosince - pořízení odložil na jaro 2026, ale nakonec se objevily "in-stock" už minulý týden a tak jsem neváhal a přesně před sedmi dny a čtyřmi a půl hodinami jsem je objednal. Při placení jsem zjistil, že clo a DPH je v ceně, což mi poněkud vylepšilo náladu. Nicméně... Při objednávce jsem si nechal zkrátit tah na 17 cm (+15 EUR) a připlatil za expresní vyřízení (+20 EUR), u kterého jsem se mylně domníval, že to znamená odeslání ten samý den. Nebylo to tak, hodinky fyzicky odeslali až v úterý. U další objednávky už nic připlácet nebudu... Ve středu dorazily do Ostravy a DHL zahájilo procedury. Nejprve si vyžádali potvrzení o platbě, aby si ve čtvrtek vyžádali plnou moc k celnímu řízení... Inu, zavolal jsem jim (poté, co jsem trochu vychladl), protože jsem si dodání odložil na pátek a kromě toho, že clo a DPH bylo uhrazeno, jsem poněkud pochyboval o reálnosti dodání. Po několika minutách, kdy slečna na telefonu zjišťovala, kudy běží zajíc, se mi omluvila, že vůbec nechápe, proč mi to její kolegové poslali, když je vše zaplacené, nic posílat nemám a oni ještě ve čtvrtek hodinky proclí a v pátek mi je přivezou. Níže pár fotek z prvních okamžiků. Hodinky dorazily v nenápadné krabici, ve které je vlastní vnější krabice hodinek zafixovaná tak, aby se nevrtěla. Hodinky byly evidentně při expedici seřízené, protože se zastavily až dnes ráno. Je zde i srovnání s Black Bay 54, které jsou o 1 mm větší. Co vidět není je chucpe - oni mi sice nastavili tah na obvod 17 cm, ale s maximálně vysunutou mikroregulací. To prostě nevymyslíš... úžasné hodinky, okrem "hladkého dodani" ako by si hodnotil kvalitu prevdenia? dosť uvažujem o CW len si neviem nejako predstaviť asi akú uroveň spracovania mám očakávať...dik moc a nech tikajú dlho a presne
STRKKT Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu (upraveno) Mám je druhý den a zatím trvá počáteční ošiaľ. Každopádně jsou vyrobené dobře, vše lícuje a je dobře udělané. Pocit mám zatím velmi dobrý. Přesnost zatím nehodnotím, uvidím za měsíc. Zkusil jsem fotku s nasvícením UV světlem, luminiscenční vrstva mi přijde v pohodě. Viz fotka. Ještě ro chci porovnat s jinými hodinkami, asi to není nejlepší lumi, ale rozhodně ne nejhorší. Wardy jsem chtěl a zatím určitě nelituji. Jedině snad přemýšlím, jestli jsem neměl jít do 39 mm verze, ta bílá to opticky trochu zmenšuje, ale je to o zvyku. Upraveno 22. listopadu uživatelem STRKKT
STRKKT Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Není to úplně směroplatné, ale pro představu to snad stačí. Zleva C63, Tudor Ranger, Seiko Deploy a Tudor BB54. Je zajímavé, jak se ten bílý ciferník rozzářil.
STRKKT Odesláno 16. prosince Nahlásit Odesláno 16. prosince Každé zakoupené hodinky se snažím alespoň měsíc v kuse nosit tak, abych si na ně vytvořil názor a zjistil, zda a jak nám to společně bude fungovat. Tyhle hodinky mám na ruce čtvrtý týden, takže už je pomalu čas na první hodnocení. Hodinky C63 Sealander GMT jsem zakoupil ve velikosti 36 mm, a to s ohledem na své menší zápěstí (16,5 cm). Vzhledem ke konstrukci pouzdra by však pravděpodobně nebyl problém ani s větší verzí. Mám variantu s bílým ciferníkem. Subjektivní hodnocení rozdělím do dvou částí – hodinky samotné a tah. Hodinky Zpracování je na velmi dobré úrovni a bez problémů obstojí v porovnání jak s levnějšími, tak i s výrazně dražšími značkami. Rozdíl je samozřejmě ve strojku, nicméně ani zde nemám žádné výhrady. Hodinky nosím přibližně čtyři týdny v podstatě nepřetržitě (na noc je odkládám) a naměřená přesnost se pohybuje okolo +1,7 vteřiny za den (výrobce udává +/- 20 vteřin za den). V tomto ohledu se vyrovnají mým hodinkám Tudor Ranger i Black Bay a jsou výrazně přesnější než například moje Seiko. Bílý ciferník může být na přímém slunci potenciálně hůře čitelný, nicméně zde je kontrast mezi pozadím a ručičkami dostatečný. Vždy lze najít úhel, ve kterém je čitelnost bez problémů. Pokud by měly ručičky černý obrys, byla by čitelnost podle mého názoru vyloženě excelentní. Luminiscenci (na hodinkách je použita barva Swiss Super-LumiNova® Grade X1 BL C1) jsem otestoval v praxi, mimo jiné i tak, že jsem měl hodinky přes noc na ruce. V průběhu noci bylo možné čas bez problémů odečítat. Lumi je sice spíše slabší a nesvítí nijak agresivně, ale za mě je plně dostačující. Samozřejmě by mohla být výraznější, nicméně i v současné podobě svou funkci plní. Tah Zvolil jsem tah BADER. Kvalita zpracování je odpovídající, mám však dvě výhrady. Tah je poměrně lehký a subjektivně mu chybí určitý „objem“, respektive váha. Zároveň má tendenci trhat chlupy a trochu bojuji s ideálním nastavením délky. Naštěstí jsou k dispozici půldílky, takže se dá dosáhnout přijatelného kompromisu. Mikronastavení ve sponě je funkční a v praxi použitelné. Technická specifikace Průměr pouzdra: 36 mm Výška pouzdra: cca 11,5 mm Lug to lug: cca 43 mm Materiál pouzdra: nerezová ocel Povrchová úprava: kartáčovaná / leštěná Sklo: safírové, s antireflexní úpravou Voděodolnost: 150 m Strojek: Sellita SW330-2 (automatický, GMT) Rezerva chodu: cca 56 hodin Frekvence: 28 800 A/h (4 Hz) Korunka: šroubovací Luneta: pevná Tah: BADER, nerezová ocel, s mikronastavením ve sponě Hmotnost: cca 148 g Pro lepší kontext: oproti mým dalším hodinkám jsou C63 Sealander GMT výrazně kompaktnější a lehčí. Ve srovnání s Tudor Black Bay 54 (37 mm, cca 46 mm lug to lug, cca 135 g na ocelovém tahu), Seiko Prospex SPB511 (40 mm, cca 46,5 mm lug to lug, cca 150 g) a Seiko Deploy SSK023 GMT (41 mm, cca 46 mm lug to lug, cca 160 g) působí C63 s průměrem 36 mm, lug to lug cca 43 mm a hmotností kolem 109 g na tahu výrazně subtilněji. Rozdíl je patrný nejen vizuálně, ale zejména při nošení. Oproti celokovovému Casio G-Shock GMW-BZ5000 (cca 167 g) je pak rozdíl v hmotnosti ještě výraznější. To zároveň vysvětluje můj subjektivní pocit, že tah u C63 působí lehčeji a chybí mu určitá „hmota“. Závěr Hodinky Christopher Ward C63 jsou příjemné, nositelné hodinky za cenu, která je podle mého názoru zcela odpovídající tomu, co jsem dostal. Zcela si dovedu představit, že by to byly moje jediné GADA hodinky. I když v tom případě bych asi spíš sáhl po tříručkách s tmavým ciferníkem. 3 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se