messer Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Prosím poradte. Chcem kúpiť hodinky ABC ( viem že to viete ) alti, baro , compas a neviem si vybrať. Do finále sa dostali SUUNTO VECTOR a CASIO PRW 1300. Hlavne ma zujíma presnosť barometra- výškomeru a vodotesnosť. Podľa značkového predajcu CASIO je 100m WR tak do 15 metrov šnorchlovanie a 30m u SUUNTO je reálna hodnota. Nepoškodím hodinky pri skoku do vody ? Alebo pri prudkých pohyboch ruky ( pri plávaní to treba ) ? Proste tlak statický je daný, ale počíta to aj s tlakom dynamickým ?
nAscA Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 (upraveno) CASIO PRW 1300 tyto jsem mel, a ten dynamicky tlak by meli v pohode vydrzet, ale spis bych asi sel do G-Shock gw-9200 Ucite z nich budou nejodolnejsi. Puvodne jsem si chtel Suunto Vector koupit, hrozne se mi libily v TV (Stargate Atlantis) i na fotkach, v realu me trochu zklamaly zpracovanim, tak jsem koupil ty 1300. Ale spis bych ted sel do tech vyse zminovanych GW-9200. A vitej na foru. Upraveno 22. února 2009 uživatelem nAscA
messer Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2009 (upraveno) Ako je to s tým výškomerom. Dokáže to všetky druhy merania výšok ? QNH teda podľa momentálneho tlaku prepočítaneho na hladinu mora ( reálna výška nad morom ), FL - meranie podľa štandartnej atmosféry teda pri teoretickom tlaku na hladine mora tuším 1013 HPa. A výškový rozdiel , teda hoci kde výšku vynuluješ a ked vyšlapeš, vyvezieš sa, vyletíš - uvidíš rozdiel v metroch. Teraz mám jednoduchšie "gumené" CANYON, majú len meranie teploty a kompas. Chcel som vyšší model CANYON ale ten výškomer sa nedá nastavovať a merá výšku len pri štadartnej atmosfére teda raz si 180m a zatjra na tom istom mieste 210m. CANYON sa tiež trocha bojí vody, teda nie trochu. Upraveno 22. února 2009 uživatelem messer
7jerry7 Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Ahoj, měl jsem dvoje suunta, jedny teda stále a stran výškoměru a barometru...u většiny suunt musíš kalibrovat a doporučuje se vždy před tůrou a v případě možnosti i v průběhu, jinak jsou skutečně přesné! Hodnota na vodotěsnost je skutečně reálná a vodotěsnost u nich skutečně nebývá problém, dělají i vyloženě potápky...Jinka co se týče dynamického tlaku, tak zkušenosti-v pohodě-otřesy, skákání do vody z 10 M věže, plavání v bazénu a použíání stopek ve vodě pod hladinou-v pohodě, používání stopek ve 4 M hloubky, bez sebemenších potíží...Osobně preferuju Suunto, to lze postřehnout, ale nevnucuji..jen dávám info, usuď sám.....
luboš72 Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Mám tie G-shock GW 9200 , ale nemajú kompas, ak ti to nevadí. Odkiaľ si, teda ak ich chceš vidieť naživo.
messer Odesláno 23. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2009 Som zo Senice. Ale viac menej som to zúžil u CASIO na PRW 1300. PRW 1500 sú preplácané, fáza mesiaca je dobrá pre polovníka ( 3 dni pred a po splne sa môže v noci na diviakov ) a príliv odliv u nás nepotrebuješ. PRG sú strašne veľké a hrubé . G-shock má malé čísielka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se