Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nedalo mi to, hecoval jsem se, a dospělo to do bodu, že bych zde rád zmínil model, který sice nepatří mezi ty obvyklé podezřelé, ale mne zaujal hned na první dobrou – Senator Chronometer. Jedná se trochu zvláštní hodinky, které narychlo na papíře možná až tolik nezaujmou, ale pokud se jim dostane trochu víc, než letmý pohled, tak postupně dokážou celkem oslnit.

Pár faktů:

• velikost 42mm, což už by mohlo mnohé odradit, ale GO ty pouzdra dělá šikovně (viz např. Seiko), kde i papírově větší modely dokážou hezky sednou na menší ruku
  • relativně tenké, něco přes 11mm
  • panorama datum – GO standard
  • krásně rozložený přehledný ciferník, dejme tomu i celkem symetrický
  • malá, nebo spíš středně velká mimostřední sekundovka
  • ukazatel rezervy nátahu na 12 s uváděnou (nic moc) rezervou 44 hod a 40 min, prý hodně přesný s chronometer certifikátem (když už to mají i v názvu)
  • malý indikátor den/noc uvnitř ukazatele rezervy (manuálního) nátahu
  • zatím celkem 3 modely a to jenom ve zlatě, což je hned z fleku celkem prohibitivní pro běžného smrtelníka, ale zase je na ruce cítíte

Více pak na GO stránkách https://www.glashuette-original.com/en/watches/senator/senator-chronometer-1-58-08-01-04-61/

image.png.7ab3fc7f5c4d32a90d841c358b731dbe.png

Co mne ale kdysi dávno zaujalo nejvíc, bylo nastavování času, které demonstroval např. TM zde 

Jako že po vytažení korunky sekundová ručička skončí na pozici 60, to jsem už pár krát viděl, ale stejně všechna čest – při nastavování času u mechanik by mi to nespočetně krát ušetřilo čas. Pak ale druhý párty trik v tom, že kromě sekundové ručičky se na minutový index srovná i minutová ručička, což je už za mně vyšší dívčí. A pak ještě ultimátní párty trik v tom, že při nastavování minutové ručičky tato nechodí plynule, ale skáče po indexech minut. A to už je za mne něco, co jsem ještě jinde neviděl.

Takže všeho všudy hodinky, které jsem už několik let chtěl osahat naživo, což se mi při nedávném průletu Berlínem neplánovaně povedlo. Sice ve folii, ale korunka byla přístupná, takže je šlo natočit i nastavovat čas a to poskakování minutovky je teda něco.

IMG_20250509_144856.thumb.jpg.d8cdb40d15aa41405bff5b15a800e288.jpg

IMG_20250509_144851.thumb.jpg.60c2892f8405f734c526f73a414006b1.jpg

image.thumb.jpeg.c4a88890a211e89fd6634ace0e4cf2c6.jpeg

• Like 1
  • Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...