Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj borci . Obraciam sa na vás s prosbou o radu . Pustil som sa do hodiniek Raketa . Kaliber SU 2614.H . Narazil som na niečo , s čím si neviem rady . Vypadá to ako tlmič nárazu . Perko , krycí kameň , vŕtaný kameň . Je v tom uložené krokové kolo . Perko som vybral , krycí kameň tiež . A dosť . Vŕtaný kameň sa nepohne . Je zalisovaný v puzdre a tak v mostíku . Podľa mňa , ak by to malo fungovať ako tlmič , tak by sa mal pohybovať aj vŕtaný kameň . Tak ako je to na zotrvačkách . Teda aspoň takto mi to dáva logiku . Aj som skúšal opatrne zatlačiť na kameň z druhej strany , ale nič . Čo som našiel videá s týmto "tlmičom" , nikto sa toho ani nedotkol . Perko ostalo založené , žiadne čistenie ...  Nemáte s týmto niekto skúsenosti  ? Ten vŕtaný kameň je na pevno , či je len zaseknutý - zalepený ? Budem rád , ak niekto poradí učňovi 😆 . Čavino 👋

IMG_20250817_152024.jpg

Návštěvník eloga
Odesláno

Neváhej a toč. Tedy - Vytoč, vytoč si číslo na hodináře Frýdla do Nymburka. Kdysi když byl v Praze, tak mi ruský stroje občas dělal, předpokládám, že poradit by ti mohl. Nebo zkoušej další a další hodináře s původním zaměřením - Prim, hodinky z CCCP a NDR. Někoho snad trefíš. 

Ještě jedna možnost - "watch.ru" . Na ruských zdrojích bys mohl najít i nákres kalibru se všemi detaily. Asi v ruštině a azbuce. Poljoty to měly, u Raket nevím, je třeba  to prověřit, ale tady se to již nenosí.  Proto je zde ticho.

🤠🍻

Odesláno

Ďakujem za odpoveď , vážne si cením že sa aspoň niekto ozval  👍 . Síce už po funuse . Kolega zo Slovenska mi poradil  , vysvetlil , objasnil čo to vlastne je . Takže už poskladané . Moje prvé mechanické náramkové hodinky 😊 . Doteraz som robil Prim quartz , nejaké ruské quartz , budíky , nástenné ... Dnes som poskladal , od zajtra na ruke 😎 .

IMG_20250821_211840.jpg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...