Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hledal jsem pro sebe volnočasové bronzové hodinky, které nebudou stát zbytečně moc peněz, protože zatím vůbec netuším, co od nich čekat. Rozpočet jsem si stanovil na cca 800 €, ideálně dostupné v Eurorajchu, abych nedoplácel clo a DPH a velikost ideálně do 39 mm (s drobnou tolerancí). Protože mám rád design potápek, nakonec jsem volil mezi tímto modelem Glycine, Baltic Aquascaphe Bronze a Steinhart Ocean One Bronze*. Posledně jmenované jsem vyřadil kvůli velikosti i tomu, že tuto značku subjektivně moc nemusím. Baltic jsou zajímavé, ale možná až příliš retro (a jedny retrohodinky BlackBay 54 stačí), takže volba byla jasná - Glycine, Swiss Made, Sellita, průměr 39 mm. Dostupné byly skladem, objednané a zaplacené ve středu, doručené v pátek ráno skrze Fedex.

*Ve skutečnosti jsem ještě zvažoval vhodný typ bronzové slitiny, např. Baltic používá CuAl8, která je světlejší a méně náchylná k zelenání. Také jsem vyřadil hodinky Yema, které nemají nejlepší pověst pokud jde o kvalitu a zákaznickou podporu. Stavbu hodinek jsem také zvažoval, existují bronzová pouzdra určená pro NH35, ale nakonec jsem se rozhodl jinak.

Technické parametry:

• Pouzdro: bronz CuSn8 (měď 92 %, cín 8 %), kartáčovaná povrchová úprava
  • Průměr: 39 mm
  • Tlustota: 11,5 mm
  • L2L: cca 46 mm
  • Rozkrok: 20 mm
  • Ciferník: černý, datum na šesté hodině
  • Lumi: Super-LumiNova C3
  • Hmotnost: cca 90 g (bez tahu, s koženým řemínkem)
  • Luneta: jednostranně otočná, keramická vložka, 120 kliků
  • Vodotěsnost: 200 m / 20 ATM
  • Sklo: ploché, safírové s antireflexní vrstvou
  • Dýnko: šroubovací, ocelové
  • Strojek: Glycine GL224 (modifikace ETA 2824-2 / Sellita SW200-1)
  • Rezerva chodu: 38–42 hodin
  • Přesnost: snad ±5 až 10 sekund/den (podle seřízení kusu)

Hodinky jsou naživo malé tak akorát, díky kartáčovanému povrchu i určité hranatosti působí jako toolwatch. Co na první pohled nevypadá úplně nejlépe, je řemínek ve stylu NATO. Už dopředu jsem tušil, že ho velmi rychle nahradím - nejspíš teď zvolím kůži, i proto jsem si rovnou objednal samostatnou bronzovou sponu. Časem pohledám nějaké vhodné NATO.

Na obrázcích jsem zachytil proces rozbalování - od transportní krabice, zvenku hnědé a uvnitř s potiskem Glycine, přes vnější box, vnitřní box a samotné hodinky. Překvapilo mě, že byly dodány ve vakuové fólii, jako kdyby byly uzená makrela...

IMG_0695.JPG

IMG_0696.JPG

IMG_0697.JPG

IMG_0698.JPG

IMG_0700.JPG

IMG_0702.jpg

IMG_0703.jpg

• Like 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...