KarelMartel Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Ahoj, rád bych vás požádal o pomoc. Zajímá mě vzdálenost mezi jednotlivými pozicemi korunky (travel of setting stem) u známých mechanických strojků (Sellita, ETA, Miyota, Seiko, La Joux-Perret, Soprod, klidně i Prim) a ideálně jen pro strojky velikosti 11,5 linek, teda něco kolem 26mm. Nejvíc mě zajímají klasické tříručky bez data, ale nepohrdnu ani hodnotami pro tříručky s datem. Osobně jsem našel informace jen pro strojky Sellita a změřil jsem si Miyotu 8205. Kdyby měl kdokoliv vyčtené nebo změřené hodnoty, budu moc vděčný. Předem díky.
KarelMartel Odesláno 25. února Autor Nahlásit Odesláno 25. února Ahoj všem, zkusím to ještě jinak, třeba to tentokrát vyjde. Kdyby někdo z vás vlastnil takovýto strojek, nebo klidně i celé hodinky s tímto strojkem (věřím že téměř všichni), a byl by ochoten tu vzdálenost ručně změřit, asi by mi to také stačilo. Je to bohužel hodnota v řádu desetin milimetrů a nejde to změřit čímkoliv a na jakýchokoliv hodinkách. Moje představa je přesnou šuplérou, nebo mikrometrem změřit hodnotu šířky hodinek přes korunku vytaženou/zataženou a odečíst to. Bohužel ty pozice, nebo alespoň ta vytažená, je velmi "měkká", takže je to trochu otrava. Strojky které mě zajímají jsou ty běžné D25,6mm, ideálně bez data, ale klidně i s datem obě pozice Např.: ETA 2824, Miyota 9039, LA JOUX PERRET G101, Soprod A10, klidně i Miyota 8xxx a NH3x a kdyby někdo chtěl ověřit hodnotu pro Sellitu SW200, bylo by to také super. Předem díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se