Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím tak som manželke skonfiškoval tieto Seiko. Aj tak ich nenosila a mne urobia väčšiu radosť na ruke.

len by som mal pár otázok na skúsenejších:

1. Ma význam ich dávať “restaurovat” kompletne ? /prebrusit, lumi, sklíčko,strojček/. ak áno kde je to vhodne, odporúčate prosím /mne patina nevadí ale nemám s čím porovnať ako vyzerajú nové 

2. ma význam servis /urcite za posledných 5 rokov v žiadnom neboli/. Prosím odporúčate niekoho, ale stačí hocijaký hodinár ? Poznáte niekoho toho čo sedí vo Vivo/Polus v Ba?

3. Chcel by som k ním aj kovotah ale šírka je 19mm prosím kde sa dá zohnať? Kúpil by som aj od niekoho. A keď nový tak prosím poraďte design.

4. Kde je dobrý zdroj na 19mm kožené remienky?

Dakujem veľmi pekne všetkým.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 3 minutami, FantasticFabio napsal:

Kovotah poptat taky na fóru, kluci budou vědět jaký tam patří . 

Podle modelu zkus i google 7009-3040 

Odesláno (upraveno)

Dakujem veľmi veľmi pekne.

snad sa ešte nájde niekto kto dá dobrý typ na ten kovotah… lebo ani nemám predstavu aký typ by sa hodil…

akurát som veľmi milo prekvapený že po 4 dňoch nosenia nevykazujú pre mňa merateľný odchýlku /meram odchýlku okom 🤓, čiže do minúty za 4 dni/ 

Upraveno uživatelem tomankubik
Odesláno
před 2 minutami, Harwey napsal:

Skus google, moznosti je dost

Steel bracelet seiko 5 19 mm

Dik viem. Akurát som myslel, dúfal že niekto tu ma skúsenosť že mám odtiaľ sedeli perfektne, dobrá kvalita aj dodanie. Ale pardon ak som otravný. Idem do googlu 👍

• Dát hlas 1
Odesláno
před 16 minutami, Jiří Sedlák napsal:

Náramek je stejný jako na SNXS. Tedy:

https://unclestraps.com/collections/snkl-snxs máš tam tři druhy.

Nebo tady na ebay a vyskočí ti tam desítky dalších.

https://www.ebay.com/itm/267106168624?var=566865280550

Dik moc za radu. Mňa jedine odradilo že Uncle strana uvádza šírku 18mm a práve ja mám šírku 19mm tak preto som bol taký neistý. A dik aj za ten ebay tam už je 19 tak skúsim niečo. Ďakujem všetkým 

Odesláno

Jinak hodinky vypadají v luxusním stavu a je to jeden z těch vkusnějších ciferníků. 

Co se týče servisu, můj strejda nosí 7009 z roku 92 doteď bez servisu a pořád jsou přesně. Je to asi ještě větší držák než 7S26, jediná nevýhoda je mačkací korunka, kvůli které nejde použít v potápkách a proto je v nich 7002 v tý době, kde prostě den není a mačkání odpadá. No pokud je chceš nosit denně, tak nech namazat stroj a přetěsnit, nejlíp u Rudy v Onyxu v Jihlavě, když si necháš udělat tlakovou aspoň na tři bary, nebál bych se s nima ani skočit do vody. Taky mají proti SNXS výhodu, že mají správný nízký plný dýnko a nemusíš to řešit. Jediná nevýhoda, prdlajs to svítí, lumibrite vymysleli až o 9 let později. Ve vedlejším vlákně je toho posledních pár stránek o SNXS napsáno poměrně hodně. Včetně fotek na tahu asi přesně na tom že ebay a taky na originálním tahu. Ten řemen co máš je taky nositelnej bych řekl.

Odesláno
před 1 minutou, tomankubik napsal:

Dik moc za radu. Mňa jedine odradilo že Uncle strana uvádza šírku 18mm a práve ja mám šírku 19mm tak preto som bol taký neistý. A dik aj za ten ebay tam už je 19 tak skúsim niečo. Ďakujem všetkým 

Uncle tam má totiž tahy na SNXS i SNKL v jedný kategorii a jedny mají 19 a druhý 18mm, koukni pořádně, první tři ne, až ty druhý tři pro SNXS.

Odesláno

Tak vďaka @jusmi a jeho úžasnému prístupu už majú na večer nové “vintážne pyžamo”. Už len počkať na ten lobistu a bude paráda. A premýšľam či by sa k ním nehodil nejaký ďalší kus…podľa fotiek vašich zbierok je Seiko 5 stádovitý živočích
3a9270d79f5d70e4ec50480b4e571e6a.jpg

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

• Like 4
Odesláno
Já říkám, že je to jak chytat Pokémony. Catch 'em all.

No veď to, už pozerám že či nekúpim celé hodinky len koli tomu kovotahu…

Odesláno

Mám podobné a taky nevím, co s nimi - tedy stejná otázka a tak se s dovolením přidám na tohle vlákno, ať nezakládám duplicitní.

Sice je mám na originálním kovotahu, ale celkově jsou hodně "použité", poškrábané a je dokonce možné, že za těch 30 let existence ještě v servisu nebyly. Ročník předpokládám 1996 (z první serie s tehdy novým 7S26). Na poškozeném tahu byl měněn koncový článek za "zlatý". Funkční jsou, zkouším je tři dny a jdou asi kolem +100 sec/den. Uvítám komentáře, nápady, nebo i návrhy do sz. Děkuji.

Odesláno

Pošli je do Onyxu. Ruda asi moc radost mít nebude, vyloženě tyhle strojky miluje. 😁 Hlavně ten můj. No udelá GO a vymění sklo, možná bych zvážil safír. Vymění těsnění. Nechal bych udělat tlakovku a možná bych zkusil i poprosit Rudu o 5 bar. Myslím, že by měly projít a samotného by mě to zajímalo. Pak by se s nima dalo bez výčitek do vody. Ve vodě bych ale zas tak nevěřil naramku. Pouzdro bych nechal, možná obnovit brus horní plochy, zlato odleštíš sám brusnou pastou. Já myslím, že i se sklem to bude do 4000 snad. Se safírem o 500 víc.

• Dát hlas 1
Odesláno
Taky mám tyhle krasavce z roku 1998, nechal jsem je udělat a stálo to za to.
IMG_20260112_065327.thumb.jpg.1fc7fc20c5647fd4a053f134a6488200.jpg

Tie máš parádne. Priznávam že to nie je celkom moja šálka kávy ale sú veľmi pekne spracované. Ja som nejak aktuálne prepadol tomuto skoro vintage Seiko 5…tie čo som zobral manželke už druhý týždeň nešli z ruky…jedine na noc ich mením za Orient Kamasu koli lumi…každopádne sa obavám že pri jedných vintage seiko 5 to neskončí

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...