Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nu musím říct, za tohle může Chronomag :thumbsup_anim: Jen tak ze srandy jsem se zeptal taťky, jestli nemá nějaký starý hodinky a jeho odpověď mne zarazila, hned jak jsem uviděl co přinesl... Nádherný Eterny, jedny Primky a Slavy.

Eterna

Podle taťky ji praděd získal v 50. letech od svého známého, kterému hrozilo obvinění z podvracení státu, velezrady (odmítl se připojit do JZD - vlastnil několik statků v Jižních Čechách). Ten je koupil přímo ve Švýcarsku, těsně po válce, ale prý už použitý, o jejich stáří ale víc nevím. Vzhledem k tomu, že dědu taky obvinili z rozvracení republiky, velezrady a ukrývání zahraničního špióna (bohužel naletěl nějakému agentu provokatérovi), tak byly hodinky ukryty od roku 52 ze kterýho mám krásnou fotku dědy s hodinkama, ještě na řetízku, a pánem, od kterýho je koupil...

Nu a proč je to postuju mimo pochlubení se? :whistling: Jednak jsem se chtěl zeptat

1) či někdo nemá doma originál řetízek - zlacený se zlatým švýcarským frankem na sponě... Prý v té době poměrně populární.

2) jakou vitrinku byste mi doporučili? Taťka mi je dal, že je jaksi nepotřebuje a nejsou jeho šálek čaje. Mamce se vysloveně nelíbí, nevím proč :sad01_anim:

Předpokládám, že to nic extra vzácnýho nebude, ale tříplášťovky, ručičky jsou modřený, modřená je sporálka... Díky nepoužívanosti krásně čistý pouzdro, ciferníček i strojek, který udělá za den nepřesnost +9 sec. Idyž fakt je, že se mi strašně moc liběj, kor dyž se podívám jak se vzádu vše točí a tiká :speak_cool:

post-6434-1242577263.jpg

post-6434-1242577327.jpg

post-6434-1242577336.jpg

A potom pohled na pružinku, asi su úchyl ale to jak to funguje je fakt hypnotizující :whistling:

post-6434-1242577343.jpg

a pak monogram na předním plášti

post-6434-1242577225.jpg

Odesláno

Taky moc pěkný, koukám, že tam máš i napsáno něco více, ale nemohu to nějak přečíst. Mohl by si napsat o jaký nápis se jedná? A taky, neměl bys tip na pěknou prosklenou vitrinku nebo krabičku? Je to pro mne dost cenná památka a rád bych jí dál synovi předal ve stejném stavu, jako jsem ji dostal... A do syna i předávání je zatím času dost :cool02:

Odesláno (upraveno)
Je tam napsáno SCHILD FRERES a CO ETERNA,

Já mám například tu krabičku na fotce od jiných náramkových hodinek, nebo se i prodávají

http://www.reklama-centrum.cz/podrobnosti-...amp;varID=12115

nebo jsou i stojánky na hodinky, zkus se podívat na aukro, tam občas nějaký je. :smile_anim:

Díky, prý někde máme eště jedny jednoplášťovky na řemenu, po pradědově bráchovi - dělal leteckýho mechanika... snad se najdou. Asi kouknu na aukro nebo eBay, možná tam něco bude vitrinkovatýho

Upraveno uživatelem Jacoppo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...