fischmann Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2009 Dobrý den, chtěl bych vás požádat o pomoc i radu. Z pozůstalosti jsem obdržel natahovací Omegy. nejsem v této oblasti moc kovaný, proto bych poprosil o schovívavost ohledně termonologie. Hodinky pochazejí asi ze 70 let, jedná se o Mosaz? zajímalo by mne o jaký typ se jedná. Jestli má cenu hodinky renovovat, popřípadě by mě zajímala cena v tomto stavu. Strojek i datumovka funguje, jsou naprosto přesné. Jen pouzdro má patinu po častém nošení. Sklíčko je malinko poškrábané viz. foto. V horní části pouzdra u řemínku je vyraženo číslo 20 a znak omega Velice děkuji za rady i postřehy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2009 Je to Omega Geneve, zacatak 70 tych asi, pouzdro je nejspise zlacena ocel, kalibr snad Omega 613. Cena v tomto stavu muze byt tak 100 USD, je to bezna konfekce. Renovovat pouze pokud k nim mas vztah, nebo je to pamatka. Nevydelas na tom - asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fischmann Odesláno 9. září 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 (upraveno) Děkuji moc za odpověď, asi to je kalibr 603. Přikládám foto. Pokoušel jsem se je najít i na ebay, ale marně. Ta cena 100 dolarů mě zaráží, myslel jsem, že v současné době by měly tyto hodinky i historickou cenu. Strojek je v perfektním stavu. Hodinář, který ty hodinky otevřel, tak mluvil o 10 000 Kč a více? Upraveno 9. září 2009 uživatelem fischmann Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 Tak 603 a 613 jsou velmi podobne....historickou cenu v podstate nemaj, protoze techto hodinek je jako maku. Pokud ti hodinar nabizi 10 tis, tak po tom skoc, pokud si je nechces nechat jako pamatku. KOlem 300 USD se tyto hodinky pohybji az pokud jsou to automaty a ve vybornem stavu. Je mi lito, ale na tomhle nezbohatnes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2009 Pakliže je budeš prodávat u nás, jejich cena je kolem 4000 Kč. Reálná cena na ebay je opravdu kolem 100 USD. Byly to jejich nejlevnější modely s cenou 180 SFR v roce 1974. V principu se ale jedná o velmi kvalitní kalibr a jeli stav pouzdra dobrý, nejlépe uděláš, když je budeš nosit. Stále je to na ruce věc, která je zajímavější, než 95 procent toho, co lidi na rukách dnes nosí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fischmann Odesláno 10. září 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2009 Děkuji za odpovědi na stránkách Omega.ch v Vintage Watches se mi podařilo dohledat, že by se snad mělo jednat o tento typ: Genève Gents' leather strap Reference MD 136.0041 International collection 1967 Movement ? Type: Manual winding (mechanical) ? Caliber number: 613 ? Created in 1966 17 jewels Functions Date Case Gold-plated Case back ? Screw-in ? Full metal Dial Metal, with luminous metal hands Crystal Armoured hesalite Bracelet Leather Water resistence 30 meters More product information Case : 34,5 mm diameter, 14K gold-plated (20 mic.) on stainless steel, SS case back. For leather straps of 18 mm lug-size International Collection : 1967-1971 Swiss retail price (1971) : CHF 190.- Also available in 14K pink gold-plated under ref. ME 136.0041 (CHF 190.-) or stainless steel under ref. ST 136.0041 (CHF 180.-). Replaced former ref. 136.0011 and 136.0012 JLM K těmto hodinkám žádný citový vztah nemám. Nosím prim automatic 21 JEWELS, ke kterýmse vážou cenné vzpomínky. takže omegy půjdou na prodej. Doporučili by jste mi nějaký portál, kde je mohu nabídnout? Uvažuji o Aukru nebo podobné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 10. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2009 Zkus to aukro , tam bys mohl neco utrzit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se