Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení kolegovia,

Som na tomto fóre fungl nový, hoci hodiny a hodinky mám rád od malička a sem tam som sa o ne zaujímal aj intenzívnejšie.

Moja zbierka je maličká, na začiatku boli Primky Sport I, ktoré som si kúpil v roku 1970 nie do zbierky, ale na každodenné použitie. Po sálom nosení sú už natoľko rozleptané potom, že remienok nemá na čom držať a korunka už takmer nemá vrúbky... Takže teraz, keď som sa rozhliadol po chronomagu, som rád, že som si ich nechal a čaká ich generálka.

Mám takúto zaujímavosť. Mám hodinky, kúpené v starožitnostiach ako stolné, vnútri je strojček s nápisom West End Watch Co., SWISS MADE, rád by som vedel niečo bližšie. Neviem kto a kedy hodinky takto upravil, v tých starožitnostiach boli ešte jedny také, ale strojček bol nefunkčný, tak som zobral tieto. Strojček má asi polovičný priemer oproti puzdru, sklá pôsobia ako lupa. Obrázky prikladám:

post-8939-1255161234.jpg

post-8939-1255161244.jpg

post-8939-1255161272.jpg

Za akéhoľvek informácie vám vopred ďakujem.

Odesláno

ty koule jsou mosazný, skla jsou většinou plast, u starších i opravdu skleněné. Do nich se vsazuje stroj z kapesních hodinek, většinou nějaký velmi kvalitní, kde bylo původní pozdro zlaté a použité na jiné účely. Dnes se do koulí dává vše, od ruských zdobených kalibrů Molnija, přes běžné švýcarské kalibry, jako je ten Tvůj, až po dobré značkové kalibry od Omegy, Zenithu a pod. Význam takového řešení je čistě dekorativní, jejich cena je neopodstatněně vysoká, od 4 do 8 000 Kč, dle stroje. Před čtyřmi roky jsem asi dvacet koulí bez stroje koupil v Bulharsku na trhu v ceně 250 Kč...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...