Gryll16 Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2009 Klasický povalový nález. Švagor kúpil veľmi, ale veľmi starý dom a pri upratovaní na povale narazil na toto a keďže vie, aký som maniak, tak mi to venoval. Popis: Myšami jemne ohlodané a značne šalátové vydanie hlavného cenníku svetového obchodu s hodinami H. Suttner, predajňa Brno z roku 1930. Z katalógu vyplýva, že firma mala vlastnú továreň vo Švajčiarsku, kde vyrábala hodinky pod vlastnými značkami: OMIKO - záruka 10 rokov IKO - záruka 5 rokov AXO - záruka 3 roky Katalóg obsahuje hlavne tieto tri značky, ale sú zastúpené aj Roskopf, Doxa, Omega, International Watch Co. Prehľad cien vybraných modelov z roku 1930: AXO - niklové - Kč 92.- IKO - niklové kotvové remontoirky Kč 169.- OMIKO - strieborné kotvové remontoirky známka "Chronometre", jemný stroj, 15 rubínov, silné pouzdro Kč 329.- Doxa - niklové kotvové remontoirky Kč 170.- OMEGA - niklové kotvové remontoirky Kč 225.- OMEGA - jemné stříbro-tulové hodinky, solidní strapácní hodinky Kč 650.- International Watch Co. - niklové kotvové remontoirky Kč 520.- Ďalej sú v katalógu veci nasledovné: dámske náramkové hodinky - značky IKO, VERA retiazky na vreckové hodinky (10 strán!!!) strieborné a zlaté prívesky a retiazky strieborné a zlaté prstene, náušnice, brošne polní kukátka švajčiarske vreckové nože - 2 ks pendlovky stojace kyvadlové pendlovky hodiny s kukučkou nástenné hodiny budíky pánske holiace potreby príborové súpravy Písal som to česko-slovensky, pretože preto. Česky - pretože som niekde citoval katalóg a niektoré české výrazy sú nepreložiteľné, alebo prekladom stratia čaro Slovensky - pretože som nevedel nájsť na SK klávesnici tie české špeciality ako u s krúžkom a v tomto nočnom čase som už lenivý to riešiť... Mimochodom, tá čeština z 30-tych rokov - nádhera, veľmi príjemne sa to číta... Ilustračné mizerné fotky vybraných strán:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se