Přejít na obsah

Askania

Návštěvník misk

Doporučené příspěvky

Návštěvník misk

Víte někdo něco o značce Askania? Nedávno jsem si koupil model Goliath chronograph a zajímala by mě trochu historie firmy. Používají calibry Ronda, Eta atd...

http://www.askania-uhren.de/homepage.php

Člověk který mi je prodával o nich nějak moc básnil a já se trochu nechal unést, ale cena celkem souhlasí s internetem.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Askania, založená 1871, nejdřív vyráběla geodetické přístroje - jemnou mechaniku a optiku. S produkcí hodinek začla na počátku 20. století a v průběhu let získala v tomto směru v Německu vyjímečné postavení. Za 2. světové války se v jejich provozech vyráběla vojenská zařízení. Po válce firma upadla téměř do zapomnění, ale v letošním roce se opět hodinky Askania objevily.

Mám spadeno na Fliegeruhr Bremen, jenže je znám jen z obrázku. Zajímalo by mě, když máte ty Goliáše, jak jsou na tom s kvalitou zpracování.. A taky, zda se dají sehnat někde u nás. Díky

Odkaz ke komentáři

Návštěvník misk

S distribucí na našem trhu nevím jak to vypadá ale mám kontakt na pána který mi je dovezl i když jsem je platil předem a trochu jsem se rosil když se dodávka zpozdila, následně pak ještě zlobil minutový subčíselník chronographu, ale hodinky mi bez problému vyměnily. Zpracování dobré ale oproti jiným hodinkám které vlastním jim ještě něco schází ale to je spíše můj subjektivní názor protože najsem moc nakloněn quartz hodinkám za takové peníze. Pokud o ně máte opravdu zájem mohu Vám nakontaktovat toho člověka co je přivezl mě ale udajně by je po novém roce měl začít také na našem trhu distribuovat Chronos.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...