Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, prosím o radu. V kterémsi příspěvku jsem četl o bloku kohosi, kdo se zabývá ve svém příspěvku vlivem vlastností leteckých hodinek na pilota při jeho katapultáži. Ten článek jsemtady někde četl, ale zřejmě nejsem tak bystrý, abych ho zase našl. Prosím o vaši pomoc při hledání. Vřelé díky.

Odesláno

Předmět: Hodinky a katapultáž

Komu: polifka

Kopie: všichni

Pánové, prosím o radu. V kterémsi příspěvku jsem četl o bloku kohosi, kdo se zabývá ve svém příspěvku vlivem vlastností leteckých hodinek na pilota při jeho katapultáži. Ten článek jsemtady někde četl, ale zřejmě nejsem tak bystrý, abych ho zase našl. Prosím o vaši pomoc při hledání. Vřelé díky.

Ano, vlasta 66 poslal správný odkaz na můj blog trochu rychleji než já.

Jde o článek na téma Marathon Navigator, MIL-PRF-46374G. Katapultáž je pak popisována nejvíce v té poslední, čtvrté části.

P.S. Přesně vzato, technické vlastnosti hodinek mají na vlastní katapultáž nulový vliv. Spíše naopak, katapultáž může mít vliv na hodinky. Nicméně zmíněný příspěvek na blogu se prirotně soustředí na bezpečnost pilota a šance na jeho přežití ve všech fázích nouzového opuštění letounu. Tedy nejen na fázi, kdy sedí na vystřelovacím sedadle sedale, které je v činnosti. Je to spíše o tom, jak je důležité, aby se hodinky nerozpadly a nezranily pilota. Samozřejmě pokud se během katapultáže definitivně zastaví, tak to pro následující přežití v terénu není také dobré. To všechno a mnohem více je v tom blogu.

Odesláno

Na toto téma jsem se bavil s kamarády sedlajícími jety a docela je to zajímá.

Poslal jsem jim odkaz aby si udělali názor. Hodinky mají zatím těžší a větší,

které fasují. Třeba sem někdo z nich hodí svůj názor. Ještě jednou díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...