Michal Gondis Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 Dobry den. Chcel by som vas poprosit pri vybere "Outdoorovych" hodiniek... Chcel by som si kupit nejake taketo hodinky ktore by mali alebo teda mohli splnat nasledujuce parametre: -kompas -dobre citatelne v noci -teplomer ostatne dodatocne funkcie potesia A hlavne by som nebol rad ak by vyzerali podobne ako G-shocky... Mam vyhliadnute Expedition E-Tide Temp Compass , niektore z tychto http://www.timex.com/b/2224311011 Rozmyslal som aj nad TISSOTmi T-touch len sa mi zdaju moc drahe na to ze ten vyskomer a tlakomer najskor nevyuzijem... Ak by ste teda mali este nejke napady budem rad. Dakujem :-)
Michal Gondis Odesláno 12. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 A este tieto sa mi celkom pacia :-) http://www.inhodinky.sk/product_info.php?products_id=7420
little_w Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 chces toho od hodinek celkem dost, takze bych to videl fakt tak, ze krome uz zminovanych znacek (CASIO, TIMEX a SUUNTO) moc na vyber nemas. ale zkus se poradit s mistnim digi-odbornikem Gilem (clen Gilius).
Michal Gondis Odesláno 12. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Tak skusim trosku spresnit mozno by ste mi mohli hodit nejaky konkretny typ. Vyzorovo nechcem nic take ako sunto alebo g-shock bo to je moc sportovy vzhlad a digitalky sa mi nepacia... Moja poziadavka by bola teda len ten kompas a nech su rucickove ... zacianam poskulovat po tychto http://www.wengerna.com/nomad-compass-70430 Co vy na to???Mate aj ine napady???:-)
little_w Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 a co si koupit poradny outdoorovy hodinky (treba traser nebo neco podobne odolneho) a k tomu jen reminek s kompasem. jen narychlo splasene foto (v reale se da sehnat urcite neco lepsiho): a nebo mozna Tissot T-Touch, nema to nahodou kompas? jo, a jeste, nejsou G-Shocky jako G-Shocky. urcite se vyrabi nejake s rucickama i s kompasem.
StanoBare Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 analog + kompas maju Timex. Oba (vid.prilozene obr.) som videl. Pacili sa mi. Akurat u jedneho z nich bol horsie citatelny cas. Vec zvyku sa orientovat v ciselniku. U druheho typu to bolo uz ovela lepsie. Kompas bez libely je len cca presny, ovela radsej pouzivam klasika buzolu. Uz sa tu pisalo, ci tieto funkcie maju vyznam, nemaju, ci nie je lepsie mat GPS....vec kazdeho, prejde si tym a sam na sebe zistis, co realne budes potrebovat a vyuzivat. Pozri aj www.outdoorforum.cz, tiez sa tam pise o outdoor hodinkach. Ak chces analog odolne potom fakt Traser alebo Luminox....a este aj ine. Vyberal som si medzi nimi - nakoniec Luminoxy Field Alarm Chrono Date uz mam - spokojnost - safir sklo, antireflex, klasika Ronda quartz, krasne citatelne aj v noci....uz som s nimi aj praskol o zem pri pade a nic, v pohode - prezili aj so mnou. O Traseroch sa tu tiez o vela popisalo, prejdi si to. Pridavny kompas je dobra vec, ale udavas si len priblizny smer, neviem ci by som pomocou neho trafil do ciela v neznamom prostredi. Pomocou digital kompasu v hodinkach tazsie urcis smer podla mapy. Neviem teda, v akom prostredi chces outdoor hodinky pouzivat...lebo uz poznam par majitelov multifunkcnych hodiniek a nakoniec z toho vyuzivali casom len ten cas a datum, popripade storm alarm. Ale nechcem ta odradzovat, to nie, tot len nazor. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Michal Gondis Odesláno 12. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Dobra odpoved :-) Tak mne pri tom kompase ide hlavne o to, ze sa ti moze v krajnej situacii zist ked zrovna nemas buzolu pri sebe (az tak hrozne nepresne to podla mna nemoze byt ze by ta to nepriviedlo na miesto urcenia) a aj tu na fore som cital ze to jednemu zachranilo zivot (tissot t-touch).Dalsia vec je ze sa mi to riadne paci. Ten teplomer aj ked je to meranie len orientacne tak potesi...a ta faza mesiaca,to asi nevyuzijem ale tak budis :-) Cisto hodiny len take bez nicoho mam takze som chcel nieco zaujimavejsie. A k tomu outdooru niesom zasa nejaky vyznavac extremnych sportov ,len turistika,bushcraft a bicykel cez leto a v zime snowboard k tomu... Inak k tymto timexom, na tu kampan aku si robia aj na stranke ze Expedition by mali vydrzat celkom dost. Neviete ako su na tom realne???
StanoBare Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Timexy vydrzia, no, ak sa budes "snazit" tak rozmlatis aj odolnejsie hodinky. Myslim obrazne. Neviem presne, ale ak maju mineral sklo tak na outdoor, no.... videl som starsie Timexy teda dost odrate a sklo poskriabane. Pridavny kompas - myslel som ten na remienku, na hodinkach uz je presnejsi. Presne buzoly su aj v mensich rozmeroch a strcis do kapsicky, ci dokonca sa udrzi na hladine, ak ti do spadne do vody....Na Timex hodinkach, co som prilozil obrazky, su kompasy len v analog. prevedeni v 10stup. rozdeleni, u Tissot T-touch strelka+digital zobrazenie a myslim, ze tam to je presnejsie .... Ale ok, kedze neuvazujes nad trekom v neznamom prostredi, extrem, myslim, ze ti Timex budu stacit. Indiglo osvetlenie je pekne + fixacia strelky kompasu + 100mWR + safir sklo to asi mat nebude + puzdro SS, ale su aj Titan. teplomer - potesi, ale ked si vonku - uznas sam - je teplo, vies, ze je teplo, ked mrzne nepotrebujes teplomer ze mrzne, lebo ci je -10, ci -15 ti moze byt jedno aj ked tam mas stupnicu teplot C a F :-))
StanoBare Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Cisto hodiny len take bez nicoho mam takze som chcel nieco zaujimavejsie. zaujimavejsie outdoor hodinky mozu byt aj popripade svojou historiou, tvarom puzdra a pritom si zachovavaju cistotu zobrazenia casu a vyraz, taky viac masivnejsi ako napr. spominane Traser, ci Luminox.
Michal Gondis Odesláno 13. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 No na ten teplomer mam aj ja taky nazor :-D Tak ti dakujem za tieto rady...celkom mi pomohli... Od tisotiek ma odradila cena kedze som student tak som chcel zacat niecim lacnejsim a v buducnosti mozno... ;-) Este ma napadlo co hovoris na tie Wengery??? Aj ked su sice drahsie ale ci by sa mi oplatila investicia do nich a ci stoja za to priplatit si.
leebauer Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 to little_w :Omluva za to Su_unto. Cestina je muj kobilek. Ale jinak s kompasem jsou v tyhle tride taky zajimavy kousky. TX Bold Gray Flyback Chronograph - Compass - Gray Dial - Orange Leather Strap Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. List Price: $450.00 Sale Price: $337.50 In stock items ship same business day if ordered by 4pm Eastern Flyback Chronograph for up to 4 Hours Electronic Compass with magnetic declination compensation Two Time Zones Tachymeter Bidirectional Rotating Bezel Polished Stainless Steel Case Sculpted Dial Sapphire Glass Crystal LumiNova pigment on Hands and Markers Etched Caseback Water Resisant to 100 Meters (This watch is NOT recommended for diving) Genuine Leather Strap with Tang Buckle Clasp Quartz Movement 43mm Case Width (Approximately 1 3/4") http://www.princetonwatches.com/shop/T3C32...amp;zmap=T3C324
Michal Gondis Odesláno 13. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 Nooo tieto vyzeraju tiez pekne :-) len zohnat ich niekde pobliz slovenska asi bude problem nie? Ty mas skusenost s objednavkami z tej stranky??? Este ak by boli niekde k dostaniu v Anglicku tak to by bolo fajn...nevies ci by sa dali tam niekde kupit??? Ale dik za super tip ;-)
StanoBare Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 TX je vyssia rada Timexov. Vcelku dobry vyber maju v Kosiciach v OD Dargov na prizemi. Maju aj TX ale myslim, ze typy bez kompasu, dokonca aj Expedition WS4 tam mali. Vyssia rad znamena ale aj vyssiu cenu! Wengery - osobne som si skusal typ - a la - vsetko v jednom, myslim ze sa volaju TerraGraph...take sa mi zdali, take klasicke, a posobili na mna priemerom male. Inu osobnu skusenost nemam. Tie Wengery LED Nomad co si tu pridal obrazok, ma tak neoslovili, LED - trebalo by to vidiet ci je to citatelne aj ked sice su rucicky skelet. LED som videl myslim u POLICE a ...a nic moc. na WUS je mala recenzia na ne. Dotycny si ich pochvaloval, zaraza ho jedna vec a to: Cisla na ciferniku su s Lumi vrstvou ale rucicky bez toho. Zrejme je to kvoli pouzitiu LED zobrazeni a kompasu aby si v noci nevadili v zobrazeni. Za mna len, ze LED cisla su strasne velke, stacilo by aj decentnejsie. Ak su vypnute, hodinky nie su zle. Aj tych cervenych nadpisov by mohlo byt menej. Prikladam par obr. v reale, posud sam citatelnost watchuseek.com, gemday.com Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Michal Gondis Odesláno 13. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 Tak nakoniec mi z toho vychadzaju asi tieto Timex Expedition E-Tide Temp Compass. http://www.timex.com/b/2224311011 Kedze su najrealnejsie zohnatelne a pre TX sa mi nechce do KE z BA cestovat. Aj ked mozno ich aj tu najdem niekde :-) Tie Nomady neviem kedze nemam s nimi skusenost a celkom su aj drahe... Dufam ze s tymi Timexami nic nepokazim ;-)
StanoBare Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 myslim ze nepokzis nic. Stanovil si taketo limity, preto to ber, ze to splna presne, co chces. Aj vizualne su take outdooracke. Na Timexky vseobecne som nepocul, ani necital uplne negativny ohlas. A niekde zacat musis, potom sa ti to vyprofiluje samo. Spomenul som si, ze este aj Victorinox SA ma analog + kompas, ale cena bude uz znacne vyssia oproti Timexkam. Victorinox compass ma aj libelu, a dokonca svetelnu signalizaciu ak sa vychylis zo zadaneho smeru - okruhle "semafory" v strede. Zelena Ok, zlta Bacha, cervena Stop ides mimo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se