Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Tak sa zda ze ich nikto nepozna :( , to je skoda ale ja to snad risknem a asi do nich pojdem...

No vis jak, tohle je masovka, ktera krome znaku na ciferniku nema se Swiss Army nic spolecneho. Navic podobne hodinky se vyrabeji v Cine a ve Svycarsku se jen castecne smontuji, presne tak, aby se na ne mohlo dat Made In Switzerland.

Pokud je v tom shopu mozne platit pres PayPal, nebal bych se toho. Cislo sve karty bych jim vsak nedal.

Odesláno (upraveno)
No vis jak, tohle je masovka, ktera krome znaku na ciferniku nema se Swiss Army nic spolecneho. Navic podobne hodinky se vyrabeji v Cine a ve Svycarsku se jen castecne smontuji, presne tak, aby se na ne mohlo dat Made In Switzerland.

Pokud je v tom shopu mozne platit pres PayPal, nebal bych se toho. Cislo sve karty bych jim vsak nedal.

Ako hovoris ze je to tuctovka, to plati o viacerych znackach v tejto cene alebo by si vedel doporucit znacku ktora je na tom lepsie, mam na mysli priblizne v tejto cene (max 7000Kc)?

Je mo jasne ze su to lacne hodinky ale bohuzial je to moj limit, dik za odpoved

Upraveno uživatelem vandal
Odesláno
Ako hovoris ze je to tuctovka, to plati o viacerych znackach v tejto cene alebo by si vedel doporucit znacku ktora je na tom lepsie, mam na mysli priblizne v tejto cene (max 7000Kc)?

Je mo jasne ze su to lacne hodinky ale bohuzial je to moj limit, dik za odpoved

A este som pocul ze aby znacka mohla pouzit ten svycarsky znak tak musi mat cca 70% dielov vyrobenych prave vo Svycarsku, je to pravda?

Odesláno
A este som pocul ze aby znacka mohla pouzit ten svycarsky znak tak musi mat cca 70% dielov vyrobenych prave vo Svycarsku, je to pravda?
neni to pravda. minimalni standard pro udeleni znacky Swiss Made je:

* kalibr je Svycarsky (jedno jestli mechanicky nebo quartz), a zaroven

* je zapouzdren ve Svycarsku, a zaroven

* vyrobce provede vystupni kontrolu ve Svycarsku

Odesláno

a tak uz ti odpovedali, tak len doplnim: nejde ani tak o svajciarsky znak - logo, ale napis Swiss Made a toto si tam napisat nemoze hocikto.

ak si dobre pamatam:

hodinky s mechanikou -

- vyvoj prototypu len swiss made

- z 80% sucasti hodiniek a vyrobneho procesu musia pochadzat zo Svajciarska,

- testovanie prototypu a pre seriovu vyrobu vo Svajciarsku

- uplna kompletizacia hodiniek takisto vo Svajciarsku.

- servisne centrum vo Svajciarsku - nepocitam servisne detas. pracoviska v kazdej krajine kde sa odinky predavaju.

quartz

- prototyp - Swiss made

- zo 60% sucasti hodiniek a vyrobneho procesu musia pochadzat zo Svajciarska

- servisne centrum vo Svajciarsku - nepocitam servisne detas. pracoviska v kazdej krajine kde sa odinky predavaju.

80 a 60% = kalkulacia komplet vyrobneho a kompletizujuceho procesu na hodinkach, mimo drahokamov, baterii a suroviny....cize laicky priklad - Puzdro je z X krajiny, rucicky a indexy Y krajiny, ale vsetko ostatne + movement je Svajciarske.

zdroj: Hodinky a Sperky 5/2009, tiptopwatches.com - swiss made label

Odesláno (upraveno)
a tak uz ti odpovedali, tak len doplnim: nejde ani tak o svajciarsky znak - logo, ale napis Swiss Made a toto si tam napisat nemoze hocikto.

ak si dobre pamatam:

hodinky s mechanikou -

- vyvoj prototypu len swiss made

- z 80% sucasti hodiniek a vyrobneho procesu musia pochadzat zo Svajciarska,

quartz

- prototyp - Swiss made

- zo 60% sucasti hodiniek a vyrobneho procesu musia pochadzat zo Svajciarska

80 a 60% = kalkulacia komplet vyrobneho a kompletizujuceho procesu na hodinkach, mimo drahokamov, baterii a suroviny....cize laicky priklad - Puzdro je z X krajiny, rucicky a indexy Y krajiny, ale vsetko ostatne + movement je Svajciarske.

zdroj: Hodinky a Sperky 5/2009, tiptopwatches.com - swiss made label

dakujem za super odpoved, este sa spytam sice asi trochu hlupo, moc sa v tom nevyznam, takze tieto konkretne hodinky co uvadzam maju napis swiss made , znamena to ze by som sa o kvalitu bat nemusel a ak do nich pojdem tak chybu neurobim? niekde som videl napisane ze maju strojcek eta

este raz diky

Upraveno uživatelem vandal
Odesláno

pozri, oblbnut Swiss made label sa neda len tak, takze urcite kvalita tam bude. Ale napis Swiss Military by Chrono to pocujem prvy krat. Swiss Military Hanowa, alebo CX Swiss Military, Victorinox Swiss Army, Wenger s military radou, tie poznam, a su to dobre hodinky, ponukaju modely aj s vysou palkou - napr. CX Swiss Military Watches ARGONUAT Silber cez 1800EUR s Eta kaliber Valjoux 7550.

Tvoj tip je pre mna neznamy, podla ceny, ako ti uz pisali predo mnou, masovka - 150EUR - a aby sa vosli do tejto ceny niekde sa musi ubrat....material, daju len klasicke mineralne sklicko....na tvojich links, som sa ale nedocital aky quartz tam pouzivaju. Stranky, ktore podavaju neuplne info, ani dalej nepozeram, strata casu a usetrene peniaze.

Ak chces nieco v spojeni s military, pozri na tie vyssie spominane znacky, alebo Traser, tiez ma lacnejsie ale velmi dobre hodinky. Tu na fore su oblubene ako aj Luminox, to je len co ma teraz napadlo.

Odesláno
dakujem za super odpoved, este sa spytam sice asi trochu hlupo, moc sa v tom nevyznam, takze tieto konkretne hodinky co uvadzam maju napis swiss made , znamena to ze by som sa o kvalitu bat nemusel a ak do nich pojdem tak chybu neurobim? niekde som videl napisane ze maju strojcek eta

este raz diky

jestli tam je quartzova ETA, tak je to pohoda. seriovka, ale svycarsky strojek, jak rikas, je kvalitni a bat se nemusis. hodinky to budou snad tvoje, ne nase. tim chci rict, ze jestli se ti libi, tak je vezmi. nosit je budes ty. navic nejsou nijak zavratne drahe, takze v nejhorsim je prodas, neco dolozis a posunes se zase o kousek vys.

rozdil mezi temahle a treba Traserama bude spis uz jen v lumi (no jo, Traser je poradnej kus zeleza a ma safir, fajn). ale na bezne noseni budou i tyhle v pohode.

Odesláno (upraveno)

jasne, na bezne nosenie, preco nie. Link s tymito hodinkami, ktory uvadzas, vsak s informaciami priam "srsi", nic sa nedozvies, akurat ze ma PVD + chrono. O tom, ze to ma ETA quartz, som sa docital, az na uplne inom linku...Etu tato znacka pouziva, ale uvadzaju ju na inom modeli, cize je mozne ze bude aj v tvojich vybranych hodinkach.

je to take nejednoznacne.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

čauves,

loni sem je koupil ve švýcarsku bratrovi (akorát na koženym tahu). Dle mého názoru jsou to krásný a elegantní hodinky.

Provedení je skvělý a kvalitativně vypadají na mnohem dražší hodinky. Wengery vedle nich vypadají jako levný hodinky a to jsou cca 2x tak dražší.

Jestli si je chceš koupit, tak di do nich.

Odesláno
čauves,

loni sem je koupil ve švýcarsku bratrovi (akorát na koženym tahu). Dle mého názoru jsou to krásný a elegantní hodinky.

Provedení je skvělý a kvalitativně vypadají na mnohem dražší hodinky. Wengery vedle nich vypadají jako levný hodinky a to jsou cca 2x tak dražší.

Jestli si je chceš koupit, tak di do nich.

Zdar, tak to je pozitivny nazor, dik, akurat musim priznat ze som si neuvedomil ze so Svajciarska musim platit DPH a clo, budem musiet zistit kolko to vyjde alebo budem mat o dovod viac si urobit vylet :)

• po měsících...
  • Po roku...
Odesláno

Aj ja sa pochválim. Len mi prídu trošku elegantnejšie ako som chcel. Predpokladám, že možno nejaký iný remienok (gumový) by ich mohol trošku "zošportovniť". Čo na to odborníci? Chcem to hlavne k rifliam, tricko prip kosela.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...