jankoxxx Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Dnes som nafotil konecne zopar fotiek mojho staronoveho prirastku. Su to Precista Prs 17c ktore som ziskal cca pred 2 mesiacmi vymenou za Precista Prs5 ktore mi vobec nesadli na ruku. Ked som zvazoval tuto vymenu tak som zvazoval hlavne to ci kvarc alebo nekvarc. Nakoniec som si povedal ze chrona ma zatial vobec neberu a ze zatial si zadovazim nieco lacnejsie, lahko servisovatelne (nova eta ktora sa nachadza v danych hodinkach by ma stala cca 80 USD). Chrona pouzivam momentalne pri turistike na meranie casu pri pochodoch, meranie ciest autom, busom atd.... Zopar technickych udajov: Priemer je 37,3mm Vyska 12,5mm Vodotesne do 100m Datumovka Strojovna ETA calibre 251.262 (Quartz) Sklo je safir. Cena cca 170 GBP (momentalne vypredane) Zvlastnostou tychto hodiniek je kaliber ETA 251.262. Scitac minut a sekund sa nachadza v strede. Okrem toho scitava hodiny aj desatiny sekund. Na pozicii 4.30 je datumovka (vobec mi neprekaza.). Kazda jedna rucicka na hodinkach (okrem normalnej sekundovky) sa da samostatne nastavovat v 3 roznych polohach korunky. Okrem toho ma takzvanu funkciu rettrapante (snad som to pomenoval spravne) cize split seconds co zjednodusene znamena ze sa daju stopky pozastavit s tym ze po opatovnom spusteni dobehnuopat cas ktory sme stopovali. Spracovanie puzdra je podla mna na slusnej urovni. Je to matna ocel, na stranke vyrobcu napisane ze brushed and polished tak snad to bude pravda Korunka je srobovacia, pekne signovana, spustace chronasu pevne a funguju ako maju. Vodotesne su do 100 metrov, sprchu a bazen zvladli bez uhony. Sklicko je safir a ma vnutorny AR. Celkom podareny podla mojho skromneho nazoru. Luneta funguje obstojne, otaca sa trochu tazsie. Na mojich hodinkach je potapacska luneta, radsej by som bral tu GMT ktora je zial nedostupna. Nevyuzivam ju vobec... Luminiscencia je slaba. Ked na to nazbieram dostatok energie tak skusim najst niekoho kto by ju pre mna vylepsil. Nakoniec by som rad poznamenal ze su to urcite moje posledne kvarcky lebo mi hrozne chyba to krasne rychle tikanie mechanik Rad ich ale budem nosit tam kde to bude primoc nebezpecne pre mechaniku a vobec sa nebudem bat ze by to neprezili. Nakoniec link na stranku vyrobcu: http://www.timefactors.com/precista.htm A nejake fotky. Zial este nemam makro objektiv tak to neni uplne ono..... Dakujem nasej fenke Sally za zapozicanie rekvizity... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. května 2010 uživatelem jankoxxx
StanoBare Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Remen ladi, zaujali ma nozicky z bocneho pohladu - ku konci sa zvacsuju...trochu by mi chybali zvyraznene hodinove indexy - vynechane pri subcifernikoch. No na to, ze su tam az tri subcifer, posobia pekne "vzdusne" nic nenamackane na seba. Edit: oprava chyby Upraveno 4. května 2010 uživatelem StanoBare
jankoxxx Odesláno 4. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Remen ladi, zaujali ma nozicky z bocneho pohladu - ku konci sa zvacsuju...trochu by mi chybali zvyraznene hodinove indexy - vynechane pri subcifernikoch. No na to, ze su tam az tri subcifer, posobia pekne "vzdusne" nic nenamackane na seba. Edit: oprava chyby remen mi dnes prisiel z uhrbandcenter.de neni to este uplne ono ale celkom ujde. nozicky su na tychto hodinkach celkovo uplne divne. su velmi kratke, hruby remen by na tieto hodinky ani nepasoval (boli robene na nato remienok ktory ale neznasam...). ono to zvacsovanie vlastne simuluje naklon. tie zvyraznene indexy co tam niesu naozaj chybaju ale len na zaciatku. casom som si na to zvykol a intuitivne uz viem na com som aj ked na ne letmo pozriem. tu vzdusnost im zrejme dava to ze tam vobec niesu hodinove ani minutove cisla...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se