Přejít na obsah

Letecké PRIM automat

Doporučené příspěvky

Rodinka se nám utěšeně rozrůstá Posted Image

blahozelam. vidim, ze mas rovnaky cas a datum na oboch hodinkach. ja viem, ze hodinky su na to, aby sa nosili ... ale neviete niekto co je pre zivotnost strojceka najlepsie? - mat ho ulozeny a ani s nim nehnut, aby sa nerozbehol automat, alebo obcas ich potriast, alebo ich drziat stale v *****?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

blahozelam. vidim, ze mas rovnaky cas a datum na oboch hodinkach. ja viem, ze hodinky su na to, aby sa nosili ... ale neviete niekto co je pre zivotnost strojceka najlepsie? - mat ho ulozeny a ani s nim nehnut, aby sa nerozbehol automat, alebo obcas ich potriast, alebo ich drziat stale v *****?

Podle mýho osobního názoru asi bude nejlepší - jako s autem nebo motorkou- nechat je občas proběhnout ať si "zasportujou" navíc je prima střídat hodinky podle příležitosti, podle nálady, atd... Posted Image

Odkaz ke komentáři

neviem preco to vyhviezdikovalo, bolo tam "v_ch0du" ( v prevadzke)

Odkaz ke komentáři

Pánové, je to téměř OF, omlouvám se, ale raději se zeptám na jednu vlastnost strojku...je to tak, že když točím protisměru hod. ruček, tak by se mělo datum vrátit o jednotku zpět při každé druhé otočce? Děkuji, Honza

Odkaz ke komentáři

Pánové, je to téměř OF, omlouvám se, ale raději se zeptám na jednu vlastnost strojku...je to tak, že když točím protisměru hod. ruček, tak by se mělo datum vrátit o jednotku zpět při každé druhé otočce? Děkuji, Honza

Byl zde zveřejněn náhled originální dokumentace k hodinkám, kde je kromě jiné uvedeno následující:

post-13018-032009400 1292795525.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ne, tak to neplatí. Jen při druhé otočce dozadu datum proklapne a pak posunem dopředu přehodíš o den dopředu. A pak už jen opět proklapneš couváním a znovu přehodíš dopředu. Zpětný pohyb data není, jen zrychlený dopředný.
Odkaz ke komentáři

Předmět: PRIM Letecké Automatic a jiné letecké náramkové hodinky Vzdušných sil AČR

Komu: všichni

Ve fóru Vojenské hodinky je ve vlákně o Leteckých náramkových hodinkách Vzdušných sil AČR publikováno několik zajímavých a dosud nezveřejněných informací vztahujících se k původním PRIM Letecké Automatic, nově repasovaným PRIM Letecké Automatic se strojkem Miyota a také k dalším hodinkám našeho současného letectva.

Tak jsem si to stáhl do počítače. Díky

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Nechtěl jsem to rozviřovat během prodeje, abych nějak nevlivnil cenu nebo prodej. Ale už je prodáno.

Napřed pro osvěžení paměti - výňatek z článku na stránkách Eltonu o historii leteckých hodinek:

V roce 1977 tak bylo vyrobeno celkem 3000ks, z toho 2500ks odebrala HTS. Přibližně 100ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. za cenu cca. 850,- Kč.

Hodinky nesly ve spodní části číselníku znak vojenského letectva.

Z toho jsem doteď žil v domnění, že těch 2500 kusů pro armádu bylo číslovaných a zbylých 500 číslo nemělo.

No a teď se zde prodávaly hodinky s číslem 2507.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34581-prim-letecke/page__pid__527751#entry527751

A vypadá to autenticky. Tak kde je pravda s číslováním?

Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal Honzovi přes SZ, tak na hodinkách jsem nic neměnil, tudíž je možné, že dýnko bylo poškozeno v minulosti a vyměněno hodinářem (jako se např. měnily ručky), nebo bylo původní, ale potom to je v rozporu s tím, co stálo v oficiálních textech. Doufám, že to nebude bráno, jako pokus o něčí napálení, vše bylo v inzerátu popsáno...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Jak už jsem psal Honzovi přes SZ, tak na hodinkách jsem nic neměnil, tudíž je možné, že dýnko bylo poškozeno v minulosti a vyměněno hodinářem (jako se např. měnily ručky), nebo bylo původní, ale potom to je v rozporu s tím, co stálo v oficiálních textech. Doufám, že to nebude bráno, jako pokus o něčí napálení, vše bylo v inzerátu popsáno...

Vůbec si s tím nelam hlavu, čísla do 2800 jsou v pohodě, jediné na co je třeba si dát pozor je číslo 215, které si nechal v mnohakusové sérii vyprznit v PRC bastlič ing. kkt. Hněvsa z Parexa.

Odkaz ke komentáři

Relativně nedávno tady někdo vkládal logo , které je na leteckých prim automatech. Už druhý den to vlákno hledám, ale neúspěšně, nemohl byste prosím někdo to logo vložit ještě jednou? Díky

myslíš tohle? ZDE

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...