Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, existuje viacero spôsobov, kedy merajú hodinky tlak a z neho vychádzajúcu výšku. Napríklad pri hodinkách od firmy Suunto existuje tzv. zámok Alti/Baro. To znamená, že keď nepotrebuješ merať výšku, ale tlak, tak si výškomer "uzavrieš" a menia sa iba hodnoty tlaku -> výška je stále tá istá. Pri Tissot-och tento "zámok" neexistuje a hodinky sami (automaticky) určujú na základe zmeny rýchlosti tlaku, či sa práve mení tlak alebo napríklad si na turistike a stúpaš / klesáš a mení sa výška. Tento automatický mód nie je niekedy spoľahlivý a namiesto toho, aby sa menil iba tlak zmení sa výška. Počas dňa, keď je zmena počasia môžu hodinky určiť v určitú dobu, keď sa tlak mení rýchlejšie, že si zmenil výšku a občas môžu usúdiť, že sa zmenil tlak. Preto na konci dňa nemusia sedieť ani hodnoty výšky ani tlaku.

Inak je ale výškomer / barometer celkom spoľahlivý, iba ho treba vždy, keď poznáš správnu výšku / relatívny tlak kalibrovať.

Samozrejme, ak si výšku nastavuješ podľa údaju z meteo stanice, musíš poznať hodnotu relatívneho tlaku nie absolútneho.

Ano máš pravdu. Vypozoroval jsem, že k rozhození dojde při změně počasí. Jenze v tu chvíli mi pak nesedí ani ten tlak. Pak z toho moc nechapu funkci těch hodinek,kdyz to v podstatě ukazuje nesmysly... Ono s tou špatnou nadmořskou výškou to rovnou ukazuje i ten tlak špatně. Zrovna momentálně to ukazuje nadmořskou výšku 273m místo cca 241 su v 1.patře a tlak 1019hPA a měl by být cca 1014hPA podle meteo na webu, která je kousek od baráku.

Odesláno

To sharz: Přesně to co píšeš se děje. Z toho vyplívá, že se hodinky musí kalibrovat dost často. Nicméně barometr celkem sedí, takže si asi zvyknu, že sem tam ukazujou ve výšce a v tlaku nesmysl. Přece jenom to není meteostanice, že ? :DDD

Odesláno

Ako píšeš, na to si treba zvyknúť. Meteostanica má oproti hodinkám jednu "výhodu"...stále je v tej istej výške, takže nemusí určovať, či práve klesá alebo stúpa, stačí jej určovať zmeny tlaku. :smile_anim:

To sharz: Přesně to co píšeš se děje. Z toho vyplívá, že se hodinky musí kalibrovat dost často. Nicméně barometr celkem sedí, takže si asi zvyknu, že sem tam ukazujou ve výšce a v tlaku nesmysl. Přece jenom to není meteostanice, že ? :DDD

Odesláno

No vidíš, aké to je jednoduché... :smile_anim:

Inak, aké hodinky máš?

Zrovna jsem nastavil správnou nadmořskou výšku a voala tlak sedi se stanici na webu :D:D:D. Nicmeně díky všem za odpovědi.

Odesláno

T-Touch Expert titanium. (T013.420.44.202.00) Mám je cca měsíc a až na to kolísání výšky a tlaku jsem spokojenej. Moc teda ten jejich systém nechápu, když se to furt rozhazuje. Nicméně odpověď již byla řečena.

Odesláno

Tento automatický systém sa používa vo veľkej časti outdoorových hodiniek.

Tak nech dlho slúžia k tvojej spokojnosti.

Pekný večer.

T-Touch Expert titanium. (T013.420.44.202.00) Mám je cca měsíc a až na to kolísání výšky a tlaku jsem spokojenej. Moc teda ten jejich systém nechápu, když se to furt rozhazuje. Nicméně odpověď již byla řečena.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...