Pixelator Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 Tak som nasiel po dedovi stare, pomerne zachovale (v reale vyzeraju lepsie nez na foto) hodinky Pobeda. Udajne bol majitelom aj ovela prestiznejsich svajciarskych hodiniek avsak ako to chodi. Po jeho smrti zrazu "zmizli"...Kym nezistim nieco viac o nich, poprosim znalcov ruskych hodiniek o pomoc s podrobnejsou identifikaciou tychto hodiniek. Nepredpokladam ze by mali vacsiu hodnotu ako 20 dolarov, ale rad by som zistil aspon nazov modelu... Hlavne ma zaujima strojcek. Prekvapilo ma ze je vo vybornom stave a po niekolkych rokoch oddychu v sufliku som hodinky natiahol a po velmi zbeznom regulovani robia cca 30s denne! co je to teda za kaliber? predpokladam ze ma nejakeho svajciarskeho predchodcu tak by ma zaujimalo akeho... vopred dakujem velmi pekne za vsetky info a pridavam 2 rychle foto
JHonza Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 Pokud vím, kalibr Pobeda je "odvozen" od LIP 25 stejně jako Prim kal. 50, jen si soudruzi ze SSSR poněkud víc vyhráli se zdobením a méně zjednodušovali (Breguetův vlásek, setrvačka se šroubky - to u nich zůstalo, u Primu jen v prvních verzích). 1
Pixelator Odesláno 13. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2010 dakujem za info. nevies kde by som mohol najst viac info o kalibri LIP 25? google ani bing bohuzial nedorucil ziadne relevantne vysledky...
haslermetra Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 Prim - Lip R 25 Paběda - Lip R 26 Klik Klik Klik 1
pato31681 Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 Ja ti este pridam link, kde si mozes podla loga na strojceku pozriet, v ktorom meste boli vyrobene :-) http://www.ussrwatches.info/main.php 1
Pixelator Odesláno 13. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2010 dakujem pani. tie linky mi dost pomohli francuzsky daco viem takze som sa nieco dozvedel aj o kalibri...podla puncu boli tieto pobedy vyrobene v moskve... este by ma zaujimal priblizny datum vyroby... kazdopadne dakujem, hodne ste mi pomohli teraz sa rozhodujem, ci ich necham zrekonstruovat. z financneho hladiska sa to neoplati urcite. ale predsa len ako spomienka to cenu ma... mechanizmus je v dobrom stave. tam by stacila nejaka standardnejsia udrzba. cifernik je ale dost znecisteny, rovnako by bolo potrebne opatovne pozlatenie puzdra a samozrejme vymena sklicka... tak rozmyslam kolko by to mohlo stat... :-I
Návštěvník tolja Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 ... tak rozmyslam kolko by to mohlo stat... :-I Podle mě by jsi se měl vejít do patnácti stovek. Koupíš identický model ve 100% stavu v pohodě do tisícovky a odneseš k hodináři. Ten ti zhruba za pětikilo původní strojek vyčistí, seřídí a přesadí do nově koupeného pouzdra a ty budeš mít krásné hodinky, ve kterých bude tikat strojek po dědovi. To je podle mě nejsnažší cesta k pěkným hodinkám. Anebo jim můžeš nechat za již zmíněné pětikilo vyčistit a seřídit strojek, a budeš mít autentické dědovy hodinky.
Pixelator Odesláno 13. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2010 diky za odpoved.... no... ako architekt mam za sebou semester pamiatkovej obnovy, takze mam vytvoreny vztah k unikatu. rad by som na tom zachoval co najviac povodnych suciastok (okrem sklicka teda)...takze cifernik len jemne vycistit, strojcek tiez, a puzdro vylestit a nanovo pozlatit. potom bude moja dusa spokojna myslite ze by sa to voslo do 100? +/- ?
JHonza Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 Prim - Lip R 25 Paběda - Lip R 26 Tak jsem si zase rozšířil obzory. LIP R26 jsem neznal. Nejúplnější dostupný seznam všech starých kalibrů je IMHO na www.ranfft.de a tam je jen R25 a jeho varianty.
haslermetra Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Odesláno 13. července 2010 Podle použitého loga jsou vyrobeny po roce 1958 včetně. Na dříve vyrobené se přímo na strojek napsal kvartál a rok výroby, např. níže na obrázku je to třetí kvartál roku 1952. 1
Pixelator Odesláno 14. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2010 dakujem za vsetky info
Kubajz Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 Také přidám jedny po dědovi. V neděli dostaly nový motor z blešáku a teď už pěkně šlapou. Jen fotky kdyby byly lepší...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se