Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem zcela náhodou u kamaráda objevil tyto úplně nové (resp. staré ale nepoužité) STOPKY. Hned jsem je s ním vyměnil za něco do dílny co mám dvakrát.

Okamžitě jak jsem je spatřil-vzpoměl jsem si na školní léta a naši mladou tělocvikářku v červených teplákách a těsném tílku s těmito stopkami na krku.

Nevím ani co je to za značku,foceno mobilem.

post-12274-1280842577,2.jpg

post-12274-1280842641,75.jpg

post-12274-1280842671,43.jpg

post-12274-1280842689,55.jpg

post-12274-1280842702,26.jpg

Odesláno

Ještě prosba:

Pokud někdo o těchto stopkách něco víte (třeba od kdy do kdy byly v prodeji atd) budu vděčen za data...

Odesláno

pamatam velmi dobre. vtedy som po nich neskutocne tuzil :)

nevies nahodou zmerat ako su presne?

Jediné co jsem zkoušel je rezerva nátahu- a to mě přestalo bavit po třetí půlhodině.

Přesnost zkusím,ale v jak dlouhém čas.úseku ? (aby to mělo tu správnou vypovídací hodnotu)

Odesláno

hm. tazko povedat. dost to asi zalezi od tej rezervy natahu. presnost bude s konciacou rezervou zrejme trochu klesat.

Dobře tedy,

zkusím je naplno natáhnout a porovnat odchylku od digi stopek během první půlhodiny...

Dnes sem hodím výsledek.

Odesláno

pamatam velmi dobre. vtedy som po nich neskutocne tuzil :)

nevies nahodou zmerat ako su presne?

Tak jsem je podrobil testu přesnosti a nestačím se divit. Během 45.min. při plném nátahu se oproti digi stopkám předběhnou o 2vteřiny (3 pokusy).

Během dvou hodin rozdíl 3-4vteřiny (2pokusy)

Vše v leže na zádech v krabičce.....

Odesláno

nieco podobne som aj cakal :)

nic to ale nemeni na tom ze tieto hodinky su jeden z faktorov ktore moje Ja sformovali do chronomagorie. asi sa po nejakych poobzeram :)

Děkji Janko,že Jsi mne na to navedl. Sám od sebe bych asi přesnost nezkoušel.

A plně se ztotožňuji s tím,že krása těchto stopek (pochopitelně vnímaná dětským okem v komunistické šedi) byla mým prvním impulsem ke sledování všeho co tiká.

Odesláno

Děkji Janko,že Jsi mne na to navedl. Sám od sebe bych asi přesnost nezkoušel.

A plně se ztotožňuji s tím,že krása těchto stopek (pochopitelně vnímaná dětským okem v komunistické šedi) byla mým prvním impulsem ke sledování všeho co tiká.

Tyto stopky při plném natažení běží nepřetržitě 24 hodin. Co se přesnosti týká, tak stopky - hlavně mechanické - seřizovali v Praze v Tyršově domě na Újezdě.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...