Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

Dneska mi dorazily hodinky Vostok Amfibia se strojkem 2416B.

Při automatickém nátahu to v nich docela rachtalo, víc než v jiných automatech, co mám. Tak mi to nedalo a otevřel jsem je a koukám, že rotor v nich má docela vůle ve vertikálním směru.

Je to normální? Je to záměr konstruktéra?

Odesláno

celkom rychlo dorazili :) oni tak rachtali pekne hned od zaciatku. vsade som sa docital ze je to normalne tak som to dalej neriesil. srandovna je aj korunka ktora ma tiez dobru volu v odsrobovanom stave.

Návštěvník Tada
Odesláno

Já mám teď někdy naplánovanou návštěvu hodináře, kterej se v těhlech starejch rusácích občas hrabe, tož se ho na to zeptám. Teda pokud hodinky přežijou dnešní sportovní aktivity :D

• po měsících...
Odesláno

Já mám teď někdy naplánovanou návštěvu hodináře, kterej se v těhlech starejch rusácích občas hrabe, tož se ho na to zeptám. Teda pokud hodinky přežijou dnešní sportovní aktivity :D

Ahojte!

Mohol by som sa opýtať kde je ten hodinár? Pretože dnes mi spadli moje amfibie [automaty] na zem smerom na dienko a zastali. Po otvorení som zistil, že je v nich odtrhnuté [vypadnuté] jedno z prevodových kolečiek pre automatický náťah.Jedno z tých najvrchnejších hneď pod závažím pre autonáťah.

Návštěvník Tada
Odesláno

Ahojte!

Mohol by som sa opýtať kde je ten hodinár? Pretože dnes mi spadli moje amfibie [automaty] na zem smerom na dienko a zastali. Po otvorení som zistil, že je v nich odtrhnuté [vypadnuté] jedno z prevodových kolečiek pre automatický náťah.Jedno z tých najvrchnejších hneď pod závažím pre autonáťah.

V Poděbradech, ale já k němu svoje Amfibie nikdy nedal, i když jsou už taky kaput. Protože cena opravy by převíšila jejich hodnotu...

• Dát hlas 1
Odesláno

Ďakujem za typ, ale to je trocha ďaleko mne by skôr vyhovoval hodinár niekde na morave, alebo na slovensku.

Možno stačí tie koliska prevodu "iba" nasadiť nazad.Určite sa budem musieť poobzerať aj niekde u nás po okolí.

O jednov vlastne viem, ale povedal mi že na rusov nemá ND.

Ikeď niekto tu na fóre zohnal z vostoku nejaké ciferníky alebo niečo podobné, možno by sa dali ND zaobstarať priamo od výrobcu.

Alebo sa mýlim?

Ďakujem.

Odesláno

Ďakujem za typ, ale to je trocha ďaleko mne by skôr vyhovoval hodinár niekde na morave, alebo na slovensku.

Možno stačí tie koliska prevodu "iba" nasadiť nazad.Určite sa budem musieť poobzerať aj niekde u nás po okolí.

O jednov vlastne viem, ale povedal mi že na rusov nemá ND.

Ikeď niekto tu na fóre zohnal z vostoku nejaké ciferníky alebo niečo podobné, možno by sa dali ND zaobstarať priamo od výrobcu.

Alebo sa mýlim?

Ďakujem.

...dakde sa tu spominalo, ze vyrobca Vostkov je momentalne v konkurze.
Odesláno

...dakde sa tu spominalo, ze vyrobca Vostkov je momentalne v konkurze.

Čítal som to tu niekde na fóre aj ja. Ale navi písal, že podnik síce je v konkurze, ale výároba pokračuje ďalej, vrátane modifikovaných modelov.

Ešte som narazil na jedno vlákno, ktoré teraz na rýchlo neviem nájsť, v ktorom sa písalo o nejakej novej nástupnícej firme, ktorá prebrala výrobu aj všetky pohľadávky.Preistotu to ešte ošéfujem, aby som tu nepísal hlúposti.

Odesláno

Ja teda neviem, ale myslim si, ze zohnat suciastky na vostoky by nemal byt az taky problem. Dakemu hodinarovi sa predsa musia dakde v sufliku valat stare vostoky. Ved aj ja mam doma plno kadejakych starych strojcekov (vostoky bohuzial nie).

Odesláno

Tiež si myslím, že sa niekde budú dať zohnať nd, alebo strojček na nd na moje vostoky (2416b).

To uvidím už o pár dní, čo povie hodinár, zajtra ich tam odnesiem.

Viem, že je to trocha mimo, ale počul som, že Ty bask obnovuješ, alebo robíš novú luniniscenciu.

Mohol by som niekde zhliadnuť výsledok tvojej práce na fotkách alebo na videu.

Ďakujem.

Odesláno (upraveno)

Viem, že je to trocha mimo, ale počul som, že Ty bask obnovuješ, alebo robíš novú luniniscenciu.

Mohol by som niekde zhliadnuť výsledok tvojej práce na fotkách alebo na videu.

Ďakujem.

No teda! Taketo reci sa tu o mne vedu? :)

Myslim, ze uz som to tu ukazoval, ale asi je to rozne roztrusene. Skusim to zhrnut a supnut sem.

Edit: PS: Vostoky by asi novu lumi potrebovali, ze? Byva to zvycajne tragedia.

Upraveno uživatelem Bask
Odesláno

Človeče bask, je to fakt luxusné :notworthy: . Inak ak nejde o Tvoj "prísne strážený technologický postup" tuningu luminiscencie, tak by si mohol posunúť aspoň názov farby ktorú používaš. Samozrejme, asi by nebolo veľmi korektné, od teba chcieť celý popis pracovného postupu ak si si už všetko sám vychytal a dotiahol do bezchybného konca.

p.s.

Údajne niekto na to používa nejakú (myslím modelársku) farbu z USA ktorá je u nás "nezohnateľná", alebo dokonca zakázaná.

Ak sa mýlim prosím o opravu, pretože som za posledných pár nocí rečítal toľko článkov, že sa mi prelínajú témy. :suicide_anim:

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím tu prítomných členov!

Dnes som si našiel čas a zaniesol moje Amfibie k hodinárovi. Povedal, že je na nich zlomená oska, on však nedisponuje nd na rusákov. Šiel som ešte k jednému, ten má nd dosť, ale na 2416B nič, údajne sa tento stroj k nám na Slovensko dovážal v min. množstvách(nerátam ind.dovoz), ale možno v čechách je situácia iná. Touto cestou, by som chcel poprosiť Ctených členov ,či by mi nevedeli pomôcť s touto situáciou. Pravdepodobne niekedy v priebehu cca 4týždňou pôjde do Prahy. Ak sa tu nachádza človek, ktorý by mi vedel hodinky opraviť poprosí nech sa ozve sz.

Ak by to bol hodinár (aj povolaním) som ochotný investovať do opravy max. cca 20 euro, ak to bude viac tak sa to asi neoplatí (cena nových cca 55 euro).

Vopred ďakujem za pomoc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...