jezekjaromir Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 V některých fórech je zmíněna ne/přítomnost nápisu SWISS MADE na Breitlingách. Jak to tedy je? v reálu (ofiko web breitling.com) některé modely ten nápis mají a některé nemají. Znamená to, že se některé modely jsou vyráběny ve Švýcarsku a jiné ne? A historicky to bylo jak? A je v současnosti vyráběn určitý model (např.Navitimer World) zároveň v CH a také jinde (to by znamenalo asi větší hodnotu-výhodu CH výrobeného modelu).Dokáže mi to někdo zasvěcený vysvětlit-popsat?Díky viz.příklady z breitling com Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 A je v současnosti vyráběn určitý model (např.Navitimer World) zároveň v CH a také jinde (to by znamenalo asi větší hodnotu-výhodu CH výrobeného modelu). Tohle je jen "urban legend" na podporu prodeje fejků - slyšel jsem ji i od člověka, co mi s hrdostí ukazoval Rolády, co se cituji "několik let vyráběly mimo Švýcarsko kvůli daním, úsporám za dopravu, UFO atp...." Každopádně šílenost.
Micey Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 Já myslim, že to moc řešíš. Breitlingy se prostě vyráběj ve Švýcarsku.. Jestli tam maj a nemaj Swiss made by mi upřímně řečeno bylo jedno, kdybych si mohl být (tak jako ty) jistej že jsou origo. Nevim jestli je na to nějakej klíč, ale očividně na některý série to tisknou a na jiný ne.. Nevim jestli tam něco najdeš, ale kdyžtak mrkni sem - www.breilingsource.com, to je takovej asi nejširší zdroj informací.
jezekjaromir Odesláno 26. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2010 Tak už jsem něco o tom našel na us fórech. Ve zkratce jde o estetiku- výrobce se rozhodne, kde swiss made (či jeho modifikaci) umístí- může být na ciferníku, zadním krytu nebo na pásku. rozhodně díky za info. viz.: 1.) http://forums.watchuseek.com/f39/swiss-made-words-breitling-dials-196340.html In the early 2000s, Breitling stopped putting the words "SWISS MADE" on their watches' dials.It has been suggested that this change was decided simply for aesthetical reasons. Breitling watches are, of course, still made in Switzerland, and the origin of the watch is now written on the case back ("MANUFACTURÉ EN SUISSE", which means the same in French). Variations of this message included "T SWISS MADE T" (using Tritium as luminscent material) and "L SWISS MADE L" (using Luminova as luminescent material). The use of Tritium has been discontinued A 2.) http://forums.watchuseek.com/f15/how-come-some-breitlings-say-swiss-made-some-dont-349385.html I did reply with a cogent answer to your question. If you inspect the images in the watch face thread you will see quite clearly that this isn't just a recent event. Depending on the dial aesthetics they include or exclude 'swiss made' at their leisure. Its not necessary to have it on the dial to attest that the watch is Swiss made. Its a marketing device. If they don't feel they have to shout the fact more power to their arm I say. To infer that the product is suddenly coming from some other source because its not present is, well, with hesitation, nonsensical. __________________
Návštěvník Snow Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 Hodnotný název vlákna. u Breitlingenu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se