Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dal jsem se do hledání oblekovek s indikátorem rezervy nátahu, safírem a luminiscencí. Jedním z možných kandidátů je tento Junghans Attaché 027/4780, ale vychází už kolem 30 tis. Co si o nich myslíte? Stojí za to? Nepodařilo se mi najít nic ke kalibru J810.2. Je to upravená ETA 2892 nebo něco inhouse? Na webu jsem našel, že v 2008 Junghans požádal o ochranu před věřiteli. Jak je na tom teď?

Děkuju.

post-13345-061378600 1287606394.jpg

Odesláno

Dal jsem se do hledání oblekovek s indikátorem rezervy nátahu, safírem a luminiscencí. Jedním z možných kandidátů je tento Junghans Attaché 027/4780, ale vychází už kolem 30 tis. Co si o nich myslíte? Stojí za to? Nepodařilo se mi najít nic ke kalibru J810.2. Je to upravená ETA 2892 nebo něco inhouse? Na webu jsem našel, že v 2008 Junghans požádal o ochranu před věřiteli. Jak je na tom teď?

Děkuju.

post-13345-061378600 1287606394.jpg

Je to normální ETA 2892, žádný inhouse kalibr. V roce 2008 skutečně byla firma Junghans v insolvenci, ale koupila je rodina Stammů, která žije v Schrambergu a pokračují dále. Vzhledem k tomu, že rodině Stamm patří obrovské celosvětové imperium průmyslových podniků, tak by se o budoucnost zn. Junghans nebál.

Odesláno

Děkuju, to jsem rád, Junghans se mi obecně docela líbí, byla by ho škoda. Proti ETĚ jinak nic nemám, sice je v každých druhých hodinkách, ale přijde mi aspoň bezproblémová. Zmátlo mě, že Junghans nepřizná, že tam tu ETU dává, místo toho ve specifikaci zmiňuje bez jakýchkoliv podorbností to svoje označení.

Odesláno

Ta ETA se ani neupravuje, na bazi 2892 dodava ETA ted uz relativne siroke portfolio strojku:

2892 base (3 rucky + datum)

2893 small second

2894 chrono

2895 GMT (nebo je to prohozene s 2893, ted si nejsem jistej)

2896 big date

2897 power reserve.

Pred tim delal power reserve na tomhle kalibru Soprod, ETA nekdy okolo roku 2003 prisla s temahle nastavbama sama, je to rada Mecaline Specialite. Ja mam tuhle radu strojku moc rad, jsou kvalitni a spolehlivy, hezky vypadaj a maji rozumny rozmery - nemaji uplne malej prumer a zaroven jsou rozumne tenky.

Jinak to "preznacovani" kalibru delaji snad vsichni, Oris, Maurice Lacriox, OP, ...

Odesláno

Ta ETA se ani neupravuje, na bazi 2892 dodava ETA ted uz relativne siroke portfolio strojku:

2892 base (3 rucky + datum)

2893 small second

2894 chrono

2895 GMT (nebo je to prohozene s 2893, ted si nejsem jistej)

2896 big date

2897 power reserve.

Pred tim delal power reserve na tomhle kalibru Soprod, ETA nekdy okolo roku 2003 prisla s temahle nastavbama sama, je to rada Mecaline Specialite. Ja mam tuhle radu strojku moc rad, jsou kvalitni a spolehlivy, hezky vypadaj a maji rozumny rozmery - nemaji uplne malej prumer a zaroven jsou rozumne tenky.

Jinak to "preznacovani" kalibru delaji snad vsichni, Oris, Maurice Lacriox, OP, ...

Děkuju, to jsou samé dobré zprávy. pro mě je pak důležité, že se tehle strojek celkem hojně vyskytuje v hodnikách, které jsou z pohledu mého rozpočtu ještě tak nějak normálně zaplatitelné, a´t už je to Junghans nebo Davosa, Hamilton, Zeppelin, Tissot, Marvin, Aristo....
Odesláno

lib: je to mozny, temi .93 a .95 si nejsem jistej, ale urcite by to slo vygooglit :) Pokud je .95 small second, pak .93 je GMT.

sgonza: s temihle strojky fakt vedle neslapnes. Je to jina trida nez 2824 a odvozeniny, takze si vyber, ktery se Ti libi a ktery jsou dobre zpracovany, a jdi do nich :)

Odesláno

lib: je to mozny, temi .93 a .95 si nejsem jistej, ale urcite by to slo vygooglit :) Pokud je .95 small second, pak .93 je GMT.

sgonza: s temihle strojky fakt vedle neslapnes. Je to jina trida nez 2824 a odvozeniny, takze si vyber, ktery se Ti libi a ktery jsou dobre zpracovany, a jdi do nich :)

Problém je v tom, že daleko nejvíc se mi líbí Omegy De Ville Power Reserve, ale ty jsou jaksi mimo rozpočet. A na ostatní jsem se začal dívat jako na náhražku, takže jsem poněkud zaseklý :suicide_anim: , protože se obávám, že bych je nakonec stejně neměl rád. Asi budu ještě nějaký čas hledat a šetřit a ono to nějak dopadne...

• po měsících...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Mě by se jako oblekovky líbily tyhle:Junghans 027/4770 Attaché Kalender

post-13018-027762400 1311432371.jpg

nemají sice rezervu chodu ,ale zato zobrazují fáze měsíce Posted Image..... ( i když uznávám, to zobrazení rezervy chodu je praktičtější )

Odesláno

Koupil jsem černé Junghans Attache Power Reserve zde:

http://www.premiumwatches.com/junghans-meister-attache-meister-attache-power-reserve-p-7214.html

a jsem velice spokojen. Hodinky krásné, cena OK, rychlé jednání a bezproblémová platba kartou po internetu...

S hodinkami rovněž spokojenost. Jediny problém do budoucna je při potřebě výměny řemen krokodýl 21mm, tato šířka se neshání zrovna nejlépe :-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...