Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení chronofundovaní, obracím se na vás s jedněmi poljoty, kteří mi leží takovejch 15let ve skříni s tím, že jsem je dnes vytáhnul a jediný co o nich vím, že jsou poljot, bez řemínku, a že je něco špatně, protože korunkou nátahu jde otočit jen o píď a hodinky šlapou tak 10minut a pak se zastaví, jestli by mi je někdo mohl pomoct identifikovat(přibližné stáří, strojek uvnitř a buhví co ještě), abych o nich měl nějaké info. Pak také jestli půjdou dle výše uvedeného opravit a také, zda-li je vůbec má cenu opravovat, abych nedal za opravu ranec, protože sběratel takovýhto kousků nejsem (kdo ví, možná budu) a nosit je zřejmě nebudu.Vím že je nosil kdysi můj děd.A tudiž jestli si někdo dá práci mě, jako začátečníkovi a laikovi v oboru odepsat, budu rád.

Hezký den

Zde jsou nějaké fotky, hodinky jsem nerozebíral, neb nemám náčiní a jsem spíše myslitel než technickej typ.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Mohli by byt tak zo 70. rokov. Napisy su v latinke takze je to verzia urcena na export, kde sa trosicku viac prihliadalo na kvalitu. Typ strojceka zistis len po otvoreni hodiniek, mohol by to byt kaliber 2609, mozno 2614. Tvoje hodinky maju srubovacie denko, tak pozor na poskriabanie pri otvarani, ak sa na to necitis hodinar ti s tym pomoze, do poriadku ich da tak za cca 300 Kc, taku hodnotu aj priblizne maju, ale ak ich mas po dedovi, tak pre teba maju hodnotu ovela vyssiu, maju nejaky pribeh a historiu a to je podstatne.

• Dát hlas 1
Odesláno

pato31681-díky za odpověď, dám je u hodináře do pořádku, (myslím, že by mohly být jen zanesené špínou?), takže je vyčistí a u mě doma budou ve šperkovnici žít svým vlastním zrenovovaným životem.

Odesláno

Tak sa nam potom pochval s vysledkom. Z vnutra by nemali byt znecistene prave kvoli srubovaciemu denku. Skor bude zatuhnuty olej.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...