Přejít na obsah

Zmenšenie náramku (Citizen as 4020)

Doporučené příspěvky

Ahoj, chcel by som sa s vami poradiť pred tým, ako sa do niečoho pustím..

Dnes mi došli domov moje citizeny. Majú však trochu veĺký náramok na moje gusto..

Ja mám celkom rád ak sú aj hodinky volnejšie, a nevadí mi, ak ich nemám presne v strede ruky, ale sú skĺznuté na bok... Avšak náramok mám až natoľko voľný, že ak pár krát prudšie otočím rukou, tak sa prevrátia "telom nadol". Čiže sklíčko je pod rukou. To môže byť už celkom problém, či už z hľadiska praktického alebo estetického - nechcem si predsa doškrabať "nepoškriabateľný zafír"..

Ako som tak zbežne pozeral na hodinky, tak som zistil nasledovné.. Pri tele hodiniek je nejaký začiatočný diel, potom sú normálne, a pred sponou sú zase nejaké špeciálne, aby do nich vošli tie "vyskakovacie" tyčinky..

Takže ak správne chápem, mám na výber 2 možnosti :

1, V spone sú 3 západky pre koncový diel. Teraz je to na konci spony, čiže ešte 2 diery smerom dnu sú voľné, čo mi dovolí skrátiť maximálne asi o 1 cm..

2, Vybrať nejaký medzidielik (najlepšie asi hneď ten pred sponovým).. To by sa malo robiť vyšrobovaním šróbu v dieliku nie ?

A teraz prichádza otázka.. Môžem to spraviť aj doma, alebo je lepšie zájsť za hodinárom ? Vyšrobovať si ešte viem predstaviť, ale v prípade, že by som chcel použiť len to posunutie o 1cm smerom do spony, bojím sa, že ak sa mi tú vyskakovaciu haluz náhodou aj podarí vybrať, už to nedám naspäť.. Koľko by ma to vyšlo u hodinára ? Seriózny hodinár berie peniaze za výsledok práce (posunutie náramku) alebo za každú operáciu.. Napríklad keď mu najprv poviem nech vyberie dielik, potom ešte jeden, či si zaúčtuje raz alebo dva krát ? Skracujete náramky doma alebo nechávate to na "odborníkov".. Ktorý z uvedených spôsobov je lepší ? Vybrať diel alebo posunúť do spony ? Dielik by som moc nechcel vyberať, aby som neprišiel o "hmotnost " :D

Je nejaký spôsob ako si odmerať ruku / náramok ? Aby som to zbytočne neskracoval metódou pokus-omyl ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...