Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No jestli jsem to dobře pochopil, tak zde je "věčný" kalendář do roku 2099 a nic se nenastavuje. Datum odečítáš tak, že v levém budíku je 1. číslo data a v pravém je 2. číslo data.

takže když je 24. tak je v levo dvojka a v pravo 4

viz tento odkaz Klikni tam na Calibre S interactive 3D

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Princip je jasny ( jedna z rucek ukazuje na indexy dle popisu na dynku ( kdyz ukazuje na index dvanact nastavujes mesic, kdyz na sest tak minuty )a druhou nastavis aktualni hodnotu ) ale jak presne se dostat do nastavovaciho modu a ktera rucka to je najdes jen v manuale nebo od nekoho kdo je ma....

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno
  V 24. 11. 2010 v 13:06, 'paolo' napsal:

Ok.. dakujem dam si to prelozit ..

Calibre S som svojho času mal a nastaviť dátum - vrátane roku nie je až tak zložité:

1.) Povytiahni korunku do pozície 1 - t.j.potiahni korunku vpravo, až kým nezaskočí (hodinky sa prepnú do nastavovacieho módu a sekundová ručička sa presunie na niektorú z nastavovacích pozícií:

45 - nastavenie hodín dopoludnia - ráno

15 - nastavenie hodín popoludní - poobede

30 - nastavenie minút

55 - nastavenia roku

00 - nastavenia kalendárneho mesiaca

05 - nastavenie dňa v mesiaci (dátumu - nie indikátora dňa v týždni)

2.) Stláčaj B gombík (na pozícií 4-tej hodiny) pokým sa sekundová ručička nepresunie na 55 (akonáhle zastaneš na 55-ke, tak tie dva spodné polkruhové indikátory Ti ukážu, aký rok je vlastne na hodinkách aktuálne nastavený - napr. 01 je rok 2001, takže ľavá ručička by mala byť na 1 a pravá na 0, aby bol rok nastavený na 2010.)

3.) Ak rok nie je nastavený správne, tak stláčaním A gombíka (na pozícií 2-hej hodiny) každým stlačením zmeníš nastavený rok o jeden vyššie...t.j. ak je rok nastavený napríklad na 2011, tak sa musíš "preklikať postupne na rok 2099 (vtedy obidbva spodné ukazovatele uklazujú na číslo 9) a potom ešte preklikať na už vyššie spomenuté zobrazenie 10)

4.) Ak máš správne nastavený rok, tak stlačením B gombíka (na pozícií 4-tej hodiny) presuň sekundovú ručičku na pozíciu 00 (12-ta hodina)

5.) Stláčaním gombíka A (na pozícií 2-hej hodiny) postupne meníš a nastavuješ mesiac (november bude samozrejme znázornený ako 11, t.j. na ľavom spodnom polkruhovom ukazovateli bude ručička ukazovať na pozíciu 1 a na pravom taktiež na číslo 1)

6.) Po správne nastavenom mesiaci, znovu stlačíš gombík B, tak aby sa presunula sekundovú ručičku na pozíciu 05 (piata minúta)

7.) Postupným stláčaním gobíka A (na pozícií 2-hej hodiny)nastavíš dátum / číslo dňa v kalendári (ak to budeš robiť dnes, tak ľavá spodná ručička na polkruhovom zobrazovači bude ukazovať na číslo 2 a pravá ručička polkruhového ukazovaťeľa bude ukazovať na číslo 4).

8.) Po nastavení stačí zatlačiť korunku späť na svoje pôvodné miesto a natavenia sú uložené.

P.S. Na spodnom viečku - dýnku sú vlastne napísané pozície sekundovej ručičky, keď sú hodinky v nastavovacom móde, t.j. keď je vytiahnutá korunka na pozíciu 1 - t.j. vpravo (uvedené pozície a ich popis som vysvetlil vyššie). Potom je akékoľvek nastavenie mimoriadne intuitívne. Ak budú akékoľvek problémuy, prosím napíš. S pozdravom, Pišta.

Odesláno
  V 25. 11. 2010 v 11:56, 'paolo' napsal:

Vyborne , konecne to mam ako to ma byt .. dakujem myslim, ze si pomohol viacerym :D

Som rád, že som mohol pomôcť (hádam ten preklad originál návodu už ani nebude nutný - nevysvetlil som však nastavenie času, no to je prakticky identické ako nastavenie roku, a dátumu - akurát, pre synchronizáciu času je treba v tom pravom momente časového signálu zatlačiť korunku naspäť na pôvodné miesto a hodinky budú mesiace "frčať" presne na sekundu)...Všetkým "chronomaniakom" prajem príjemný zvyšok dňa...s pozdravom, Pišta.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)
  V 24. 11. 2010 v 11:48, 'JiříR' napsal:

Tak se nakonec povedlo, zde máš manuál. Sice je španělsky, ale mohlo by ti to pomoci. Na překlad použit třeba toto.

manual - caliber s.pdfNačítání informací

Tady je kdyžtak návod na Calibre S v angličtině.

User_Manual_Calibre_S_EI2322_en.pdfNačítání informací

Upraveno uživatelem ASV

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...