Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vzpominam si na svoji první navstevu fora. Zalozil jsem tenkrat vlakno s dotazem zda jsou Casio Oceanus skutecne to nejlepší co muzu za nehoraznyvh 10.000Kc dostat. Stravil jsem neuveritelne 2 hodiny zkoumanim e-shopu a tesil se jak mi je kazdy pochvali a uzna, ze proste mam vkus. Jenze ouha! Pry je Casio takovy Hyundai mezi hodinkami, pry se mam kouknout po automatech místo quartz (pockat? hodinky na baterku nejsou automat?), pry nemaji dusi? Skoro jsem se nastval, ale stacilo par dni na foru a uz jsem se vezl taky. Nasledovaly moje prvni poradne hodinky. Vsadil jsem na mechaniku s rucnim natahem ML Pontos, ale prvni laska rychle pominula, pak probehlo i par levnejsich automatu. Jenze porad jsem si pripadal o neco ochuzen - chtel jsem hodinky na baterku. Myslim, ze chronomagorie ma svuj vyvoj a ten se neda jen tak "ochcat", musel jsem si koupit quartz abych se presvedcil, ze to skutecne nejsou hodinky v pravem slova smyslu. Stanoveni konecnych priorit trvalo pres dva roky, vyzadovalo spoustu casu straveneho zde na foru i na jinych strankach, spoustu civeni na vitriny obchodu a spoustu nakupu/prodeju. Sepsal jsem si tedy parametry, ktere hodinky musi mit:

+Safir (zde neni co resit ani vysvetlovat)

+WR200m (nikdy jsem se neponoril hloubeji nez 2m a ani to neplanuji, jenze ten pocit vodeodolnych hodinek mi proste dela dobre)

+Day/date (neumim se bez zobrazeni dne v tydnu obejit, moc jsem se snazil, ale proste to nejde)

+Swiss Made (duvod? machrindex!)

+Klasicky vzhled (hodinky k saku i dzinam, zadne oblekovky ci sportovni hodinky, zadna luneta, zadne vystrelky, jenom strohe a nabrucene - jako ja)

+Kovovy tah (nejak pod tou kuzi divne zapacham)

+Automat (miluji ten udiv laiku nad timto pohonem)

+Musi byt nove (hodinky co vystridaly spoustu "partneru" ve mne zkratka neprobudi ten spravny vztah, o tom jsem se mnohokrat presvedcil)

Tyto featury natolik zuzily okruh kandidatu, ze zbytek byl uz jen otazkou financi.

Volba byla jasna - FORTIS B-42 Pilot Professional.

Vse co jsem si pral se zkloubilo v tomto malem zazraku!

K samotnym hodinkam je toho mnoho co rict. Kvalitni tah radi vse co jsem mel pred tim nekam mezi textil. Kvalitni zpracovani, krasny antireflex, pruhled na strojek - jednim slovem nadhera. Presnost je po 6 dnech cca -2 sec/den, snad se to zlepsi, mam radeji chod do plusu. Vaha cini 188gr. Tah ma takovou tu extenzi na neopren, coz je pro mne naprosto nepochopitelna vec, nejsou to divery tak proc? Dalsi vec je chybejici ochrana nemale korunky coz z estetickeho hlediska vitam, avsak mam i jiste pochyby o jeji odolnosti.

Hodinky jsem koupil primo u dovozce - spolecnosti NEST. s.r.o. Bez problemu mi nabidli slevu 10% a hodinky tak staly rovnych 27.600,- Musim zde rovnez vyzdvihnout spickovy servis. Obsluhoval mne prodejce, ktery je sam zaniceny fanousek Fortis a tak jsme prijemne popovidaly.

Verim, ze to jsou moje posledni a definitivni hodinky. Moc v to doufam. Prosim Boze at uz to jsou ty posledni...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem smarter
Odesláno

Verim, ze to jsou moje posledni a definitivni hodinky. Moc v to doufam. Prosim Boze at uz to jsou ty posledni...

pekne hodinky, nech ti robia radost ale to co si napisal hore uz teraz poukazuje na vazny problem... posledne to nebudu :worried_anim:

Odesláno

cista vec, vyborne citatelne a den+datum je velmi pratkticke. Uz xkrat mi to pomohlo. Tah potvrdzujem, ze je super, az na tu sponu, kym sa rozchodi, potom uz to ide lahko....ale to sa tu uz pisalo skor. Neviem, ci mas podobny problem.

Antireflex je vyborny, ze, akurat treba sklicko poriadne vycistit a aj tak sa vzdy este najde cmuha! :) Skus potom nasadit cierny remen, este viac vyniknu, nieco na sposob B-42 Flieger day/date.

O korunku sa neboj, minule na treku som s Fortis zletel kamennou sutinou, nejaky ten kotrmelec...a uz som tak zmagoreny, ze najprv som hned skumal, ci su hodinky v poriadku, ja som prisiel na rad po nich :-)) Nic sa im nestalo, v pohode, sklicko, strojcek, korunka - bez ujmy na zdravi.

Ono ked chces tak ju urves, ale verim ze to nie je priorita nikoho z nas :-))

Odesláno

Tah potvrdzujem, ze je super, az na tu sponu, kym sa rozchodi, potom uz to ide lahko

Skus potom nasadit cierny remen, este viac vyniknu, nieco na sposob B-42 Flieger day/date.

Jo, spona je asi nejslabsi clanek celych hodinek. Opravdu nic extra. Libilo by se mi treba aby logo bylo skutecne reliefni a ne vytlacene.

Cerny remen mam v planu. Hledam nejaky prosivany cervenou niti. Myslim, ze to bude pekne ladit se sekundovkou.

Odesláno

to smarter: Spona - len sa chcem uistit - mas Fortis nadpis + korunku logo - vytlacene, nie vytisknute ano? Ono v podstate reliefne je, vytlacenim vystupuje nad povrch, ale tymi neostrymi hranami posobi akosi obycajne. Ale myslim, ze je to jedina vytka. Celkovo su velmi dobre.

Skus cierny remen ale s presivanim viac do oranzova, sekundovka nie je uplne cervena. Limitka Mars_500 v black verzii to ma vyborne dopasovane.

myslim, ze absolutne splnaju to, co mas v poziadavkach.

V tejto triede je pre buducich potencionalnych zaujemcov dalsi horuci kandidat uz spomenute B42 Flieger day/date.

Odesláno

Taky jsem o nich hodně uvažoval, ale nakonec jsme sáhl po B42 Fliger day/date. Líbilo se mi to rozdělení dne a datumu každé na jiné straně.

Taky se mi tento zpusob moc libil a trochu jsem i vahal, ale nakonec jsem neprekousnul rucicky.

Odesláno

Gratuluju, moc pěkný a pěkně napsaný. Mně by stačily hodinky s day, date nepotřebuju páč to kvůli práci pořád sleduju, ale nevim co je za den :) Poslední asi nebudou, ale třeba si je necháš jako hlavní a budeš dokupovat ;)

Odesláno

Pekné hodinky a dobre, že si sa opravil. Posledné to určite nebudú, to viem podľa sebaPosted Image

pekne hodinky, nech ti robia radost ale to co si napisal hore uz teraz poukazuje na vazny problem... posledne to nebudu :worried_anim:

Odesláno

gratulujem - na prvy pohlad jednoduche hodinky - ale ked sa clovek zapozera, najde v nich tu krasu - a posobia presne tak ako pises - aj ku obleku aj mimo. Dobry vyber

• po 4 týdnech...
Odesláno

Gratuluji,mám ty samé,akorát s koženým řemínkem.Na těchto se mě líbí ta oranžová vteřinovka, které ve mě budí nostalgii, poněvadž jsem měl kdysi primky,kde byla vteřinovka taky oranžová. Zajímavé je,když se mění datum okolo půnoci,je to otázka pár vteřin a je hotovo-možno vidět zde:

Odesláno

Ahoj,

moc gratuluju, taky sem dřív vlastnil jejich brásky fliegery a furt si říkám, že bych je ještě někdy znovu rád měl...

Pokud chceš řemen, tak já bych určitě volil ten co je na fliegerech, moc se mi líbí jak objímá pouzdro hodinek a zapadne na ně ...

Odesláno

Moc gratuluju, vlastním jejich "brášky" Fortis Fliger Automatic Chronograph (zatím taky s přesvědčením, že to jsou moje definitivní hodinky :-))

Odesláno

Gratuluji k novému přírůstku, nicméně nad pojmem "definitivní hodinky" se mi zvedají koutky :rolleyes:

Tak přeji, ať jsou definitivní co nejdéle ;)

přesně tak ,definitivní hodinky mám už asi šesté a každé definitivní jsou o pár tisíc dražší než ty předchozí.. :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...