unbeliveable Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 (upraveno) Dobrý večer, dnes v souvislosti s úklidem spojeným s balením kvůli stěhování jsem doma objevil asi 7Ks různých primek, asi 2krát "TV", nějaké dětské a nějaké kulaté se 17 kameny, které nedokážu identifikovat. Dále jsem našel Prim Sport v poměrně solidním stavu.A o ty mně jde. Říkal jsem si tak ty na 100% fungovat nebudou ale jaké bylo moje překvapení, když jsem s nimi lehce zapohyboval a hodinky se rozběhly. Vzhledem k tomu výše zmíněnému stěhování nemám teď k dispozici foťák, který by vyprodukoval foto, za které bych se nestyďel. Takže se budu styďet a tu rozmazanou záležitost sem dám i když vím, že asi moc nepomůže, možná mě místní znalci překvapí a svojí fantazií si doplní co z fotek patrné není.Dále se je pokusím "popsat".Luneta černá, plastová bez nápisů, čistá, s vroubky po stranách, neotáčivá. Ciferník je černý se žlutými indexy obdélníkového tvaru na poziciích 12,1,2,.., okolo ciferníku je bílý kruh s minutovými indexy, každých 5 min není index čárka ale tečka, datumovka na pozici 3, ručičky hodinová a minutová obdélníkového tvaru se stejnou žlutou barvou jako mají indexy, vteřinová směrem od středu zužující se s malým obdélníčkem na konci opět se žlutou barvou, jestli to někdy byla lumi, tak dnes to již není poznat. Nápis na ciferníku říká Prim Sport a 17 Jewels. Ny dýnku je napsáno "vodotěsné pouzdro, zkoušeno na 4 at, nárazuvzdorné". Nicméně Sporty jsou z "vintage" Primek, jediné, které bych byl ochoten nosit a tyhle bych rád už jen z pocitu patriotismu. Ale mají ne úplně hezké ručičky, jsou lehce orezlé, což bych pochopitelně nosit nechtěl. Proto bych Vás chtěl poprosit o radu, kde a jak sehnat originální ručičky jak jsem popisoval, případně kterému hodináři to v Brně svěřit. Předem děkuji za jakoukoliv radu, i něco na co jsem se neptal protože mně to třeba nenapadlo. http://img257.images.../i/0000352.jpg/ Dále mě zajímá jedna věc. Měl jsem za to, že Sporty byli vše automaty, ale když točím korunkou cítím, odpor, jak natahuji "pružinu", je možné, že mají tyto primky i manuální nátah? Myslím si, že to jsou automaty protože když jsem je vzal do ruky tak se rozběhli aniž bych se korunky dotknul a něco v nich při pohybu "chrastí" což předpokládám bude rotor. Děkui všem, kdo to dočtou dokonce a obzvláště těm kdo mně poradí. EDIT: Teď jsem si všimnul, že po jedné stěžejce v té díře na ni zůstala její část, sám to teď nejsem schopen odstranit, myslíte, že by to nějaký hodinář nějak zvládl vytáhnout? Já si nedokážu představit jakým nástrojem by to šlo. Upraveno 4. prosince 2010 uživatelem unbeliveable Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 (upraveno) v klidu si pročti a prohlídni toto vlákno zde. Je zbytečné zakládat nové. Upraveno 4. prosince 2010 uživatelem pikec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 Dobrý večer, dnes v souvislosti s úklidem spojeným s balením kvůli stěhování jsem doma objevil asi 7Ks různých primek, asi 2krát "TV", nějaké dětské a nějaké kulaté se 17 kameny, které nedokážu identifikovat. Dále jsem našel Prim Sport v poměrně solidním stavu.A o ty mně jde. Říkal jsem si tak ty na 100% fungovat nebudou ale jaké bylo moje překvapení, když jsem s nimi lehce zapohyboval a hodinky se rozběhly. Vzhledem k tomu výše zmíněnému stěhování nemám teď k dispozici foťák, který by vyprodukoval foto, za které bych se nestyďel. Takže se budu styďet a tu rozmazanou záležitost sem dám i když vím, že asi moc nepomůže, možná mě místní znalci překvapí a svojí fantazií si doplní co z fotek patrné není.Dále se je pokusím "popsat".Luneta černá, plastová bez nápisů, čistá, s vroubky po stranách, neotáčivá. Ciferník je černý se žlutými indexy obdélníkového tvaru na poziciích 12,1,2,.., okolo ciferníku je bílý kruh s minutovými indexy, každých 5 min není index čárka ale tečka, datumovka na pozici 3, ručičky hodinová a minutová obdélníkového tvaru se stejnou žlutou barvou jako mají indexy, vteřinová směrem od středu zužující se s malým obdélníčkem na konci opět se žlutou barvou, jestli to někdy byla lumi, tak dnes to již není poznat. Nápis na ciferníku říká Prim Sport a 17 Jewels. Ny dýnku je napsáno "vodotěsné pouzdro, zkoušeno na 4 at, nárazuvzdorné". Nicméně Sporty jsou z "vintage" Primek, jediné, které bych byl ochoten nosit a tyhle bych rád už jen z pocitu patriotismu. Ale mají ne úplně hezké ručičky, jsou lehce orezlé, což bych pochopitelně nosit nechtěl. Proto bych Vás chtěl poprosit o radu, kde a jak sehnat originální ručičky jak jsem popisoval, případně kterému hodináři to v Brně svěřit. Předem děkuji za jakoukoliv radu, i něco na co jsem se neptal protože mně to třeba nenapadlo. http://img257.images.../i/0000352.jpg/ Dále mě zajímá jedna věc. Měl jsem za to, že Sporty byli vše automaty, ale když točím korunkou cítím, odpor, jak natahuji "pružinu", je možné, že mají tyto primky i manuální nátah? Myslím si, že to jsou automaty protože když jsem je vzal do ruky tak se rozběhli aniž bych se korunky dotknul a něco v nich při pohybu "chrastí" což předpokládám bude rotor. Děkui všem, kdo to dočtou dokonce a obzvláště těm kdo mně poradí. EDIT: Teď jsem si všimnul, že po jedné stěžejce v té díře na ni zůstala její část, sám to teď nejsem schopen odstranit, myslíte, že by to nějaký hodinář nějak zvládl vytáhnout? Já si nedokážu představit jakým nástrojem by to šlo. Díru na stěžejku by měl každý šikovný hodinář umět obnovit - mně už to dělali taky. Dle tvého popisu se jedná zřejmě o tyhle hodinky: obrázek zapůjčen od Bigese Ty se v automatu nedělaly. Jsou natahovací, není-li to nějaká předělávka, ale to je nepravděpodobné. A jestli ti tam něco chrastí, tak to radši co nejdřív odnes k hodináři, než to tam udělá nějakou paseku. A s trochou štěstí by hodinář mohl mít i ty ručky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 ještě tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
unbeliveable Odesláno 4. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 Ok, omlouvám se za plevelení fora, pokud to nějak jde ať to klidně nějaký mod konsoliduje do výše zmíněného topicu. Honza.manta: ten obrazek co jsi postnul by seděl ale lunetu respektive ten plastový kroužek mám bez čísel a indexů a nezdá se mně, že by to bylo jen obroušené, navíc korunka se mně zdá má jiný tvar, je moýné, že to bude nějaký paskvil z rodičů se mně nepodařilo dostat, kde jsme k těm hodinkám přišli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 Určitě si je dej opravit, většinou to není až tak drahé a sporty za to stojí. ...dnes v souvislosti s... U té fotky je Uploaded: 12/04/10 ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 Ok, omlouvám se za plevelení fora, pokud to nějak jde ať to klidně nějaký mod konsoliduje do výše zmíněného topicu. Honza.manta: ten obrazek co jsi postnul by seděl ale lunetu respektive ten plastový kroužek mám bez čísel a indexů a nezdá se mně, že by to bylo jen obroušené, navíc korunka se mně zdá má jiný tvar, je moýné, že to bude nějaký paskvil z rodičů se mně nepodařilo dostat, kde jsme k těm hodinkám přišli. Korunku tam můžeš mít starou původní - ta má jiný tvar nebo někde vyměněnou za nějakou jinou - to není směrodatné. A luneta - taky jsou náhražkové bez reliéfních indexů a ty, když se ošoupou, tak by mohly odpovídat tvému popisu. Tak je hlavně nech opravit - škoda jich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
unbeliveable Odesláno 4. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 Určitě si je dej opravit, většinou to není až tak drahé a sporty za to stojí. U té fotky je Uploaded: 12/04/10 ... tak to nevím já jsem ji na imageshack dával dnes, "fotil" jsem to dnes takže asi nějaký bug Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2010 Určitě si je dej opravit, většinou to není až tak drahé a sporty za to stojí. U té fotky je Uploaded: 12/04/10 ... ...Že by to bylo totéž jako 04.12.2010? Datum s lomítky bývá ve tvaru mm/dd/yy. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2010 Já jsem dement, mně se to nějak nespojilo, já měl na hodinkách 3, protože jsem dvojitej dement a nepřetočil jsem si datum a listopad má jenom 30 dní Ale rázem jsou Vánoce o den dřív Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se