Přejít na obsah

Seiko chronograph 100m VS Casio Edifice chronograph 100m

Richius

Doporučené příspěvky

Seiko chronograph 100m (Panda design)

-7T92

-Quartz

-125g

-15+-za mesiac

Casio Edifice chronograph 100m

-5118

-Quartz

20+- za mesiac

-198g

Casio Edifice maju naozaj nadherne spracovany tah oproti Seikam co ma ako prve zaujalo..Ale zameral som sa hlavne na presnost..

A prisiel som na:V priebehu 4dni Casio Edifice mali stratu -1 sekundy..Po dalsich 3 dni,zrazu boli v pluse o 2 sekundy..ale znova po tyzdny na to uz mali stratu len 3 sekund..

Pricom Seiko chronograph po 4 dnoch mali 0,5 sekundy v 7 den uz stracali na 1sekunde a teraz po tyzdni znova sekunda..

Ak vezmem do uvahy +-15 ci +-20 sekund,tak obydvoje idu zatial velice slusne,pretoze podla vypoctov Casio Edifice budu mat priemerne +6az +9 sekund,pricom Seiko +4 do mesiaca..

Co ma ale zaujima: Ci je mozne neako ovplivnit ?stratu sekund?,inymi slovami vplyva na ?quartz strojcek? poloha? Ci su vertikalne,alebo horizontalne polozone pocas noci..U mechanickych viem ze to ma vplyv,ale u quartz som sa este nic taketo nedocital..A tak neako mi neslo do hlavy,ako to ze Casio Edifice za prve 4 dni mali stratu -1 potom sa vyrovnali a idu zrazu po predu o dve sekundy..Rovnake zaobchadzanie k obydvom hodinkam,ci uz islo o teplotu,vlhkost a podmienky..Velka vdaka za postrehy !

Upraveno uživatelem Richius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...